Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

Мало и претерујете сад. Из овог угла ми делује чак и добро

1690845821915.png



Па чак и са фронта

1690845800406.png

Кад комплетирају цели потез са калканима пословних зграда биће то пристојно. Штета што боја брисолеја није светлија. Али и ту их размем јер би се светлија нијанса лошије уклапала са бојом стакла, која је иначе одлична.
 
Dobro je za sad, što jes jes. Naterali su me da promenim mišljenje o svemu tome. Mislim i na izgradnju i završetak (u koje nisam verovao) i na izgled celog budućeg kompleksa.
 
Rekao bih da ima još prostora da se paneli postave što ravnije kako bi bili podjednako vidljivi iz oba ugla.

brisoleji-prokop-310723-05.jpg
 
Naravno da ne, ali ne treba zaboraviti da je svaki od gradskih projekata u poslednjih 10ak godina debelo koruptivan i da bi se u nekoj polunormalnoj državi za to i te kako robijalo. Mislim da je mantra "pa ovi bar nešto rade" podjednako opasna kao i opoziciono bulažnjenje o rušenju Beograda na vodi.
To "opoziciono bulažnjenje o rušenju Beograda na vodi" je jedan od većih uspeha SNS botovske mašinerije.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: bit
Искрено, тражење угла да би нешто било пристојно, управо сведочи о "лошости" решења.
Разумем да треба да буде јефтино, приватник се новцем ненразбацује.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: bit
Već je objašnjeno da ovo nije finalan izgled i da brisoleji treba da se zaoritraju pod određenim uglom kako bi sa brisolejem pored činili manje više jednu celinu.
Paneli su već zarotirani, vidi se na par slika što je Igor postavio. Lagani i prozračni brisoleji i nisu toliko loše rešenje, problem je u potkonstrukciji koja iz određenih uglova dominira u odnosu na glavnu fasadu, a to je jako loše.

Pošto ih sad sigurno neće skidati i baciti ko zna koloko miliona u smeće, ostaje nam da se nadamo da će kao celina delovati pristojno, posebno kada se završi čitava fasada uključujući i poslovne zgrade.
 
Paneli su već zarotirani, vidi se na par slika što je Igor postavio. Lagani i prozračni brisoleji i nisu toliko loše rešenje, problem je u potkonstrukciji koja iz određenih uglova dominira u odnosu na glavnu fasadu, a to je jako loše.

Pošto ih sad sigurno neće skidati i baciti ko zna koloko miliona u smeće, ostaje nam da se nadamo da će kao celina delovati pristojno, posebno kada se završi čitava fasada uključujući i poslovne zgrade.
Nije još uvek finalno.
Jedan brisolej će biti okrenut ka drugom. Dva će da čine jednu celinu.
 
Не знам колико ће помоћи. Ипак је превелико растојање
 
Prokopu. Samo iz razloga što zgrada u Nemanjinoj 6 ne pripada železnicama i da će se zbog toga sva tri preduzeća iseliti u dogledno vreme.
A kome pripada mislil vlasnik država korisnik zeleznicka preduzeća
Nekad bilo sjediste senata kraljevine YU ulaz iz bircanonove ministarstva saobraćaja i JZ
 
Подконструкција брисолеја је у овој поставци боја требала да буде црне боје. Једно је повукло друго кад је у питању избор боја и материјала. Да су од почетка ишли на светлије тонове најбоља варијанта би била бели брисолеји и бела потконструкција са белим профилима стаклене зид завесе.

Бела станица белога града, није нека наука.
 
Nije još uvek finalno.
Jedan brisolej će biti okrenut ka drugom. Dva će da čine jednu celinu.
Na prvobitnom resenju je tako prikazano, razlicito zarotirani paneli kako bi razbili monotoniju i sprecili da se vidi noseca konstrukcija.

Naknadno na renderima izgleda bas ovako kako su sada postavljeni, pa me zanima na osnovu cega to tvrdis?
 
Počeli su sa postavljanjem pokretnih stepenica, ili šta je već ovo... Konverteti?

I primećujem da su radnici "odozgo" dosta nemarni pa su popucale neke ploče na peronima i ima prolivenog betona. Ali ajde da ne trazim dlaku u jajetu...

A čuveni brisoleji... Nadam se da će se desiti neko čudo pa možda to dobro ispadne. Nemam neki izrazen ukus, meni i ovako nije previše žalosno. Više me brine ko će biti zakupci lokala, da izgleda svetski, a ne kao "leteći beograđanin" u čekaonici.

Takođe dopada mi se grafika na displejima, mnogo je jasnije, a i nova teta na razglasu se bolje čuje. Imam utisak da ljudi iz Srbija Voza ipak nešto rade, pooooolako i sitno, al se pomera. Možda je to zato što sa otvaranjem pruge ka Novom sadu ostvaruju neku značajniju dobit i siguran priliv novca, pa mogu da ulažu za početak i u te sitne stvari.

20230730_222640.jpg
20230730_222959.jpg
 
Зато што ред треба да иде одозго. Руководтво треба да обезбеди средства, људе, да организује процес, а радник треба да извршава постављене задатке.
Код нас ретко је ко на свом месту. Руководе људи који за то нису спремни већ подобни, о процесу знају мало или ништа (част изузецима) и даље се то преноси до доле. А код нас је масјторима дато да органиузују како знају, мисле или умеју, па није ни чудо кад дођеш и кажеш да је расуло да се увреде, јер је то можда и најбоље што се да учинити у тквим условима или је то максимум који они могу да смисле (ипак више је прво него ово друго).

Тако да, критиковати треба руководице да су непособни и да им је на градилишту расуло, јер од њих све зависи...
 
Isprva mi je izgledalo kao zesci promasaj, al deluje da ovi brisoleji mogu dobro na kraju da ispadnu.

Sa strane gledano zaklanjaju konstrukciju iza, a ispred su prozirni , meni zanimljivo.

I jos kad pomislim na sta je sve ova stanica mogla da lici, sem onog originalnog resenja iz 70tih, zadovoljan sam.
 
Са позиције путника су важни доступност сам станице као и лакоћа коришћења. Пошто ни прво ни друго није добро, ја бих наставио са посеравањем фасадних облога боје каке
 
Искрено, мени из угла путника су ове брисолеје најмање битне.
Nije najbitnija stvar, ali nije ni cudno zeleti da glavna stanica u Beogradu izgleda sto bolje.

Са позиције путника су важни доступност сам станице као и лакоћа коришћења.
Ove stvari nisu iskljucujuce. Fasada ne utice da je stanica manje dostupna ili laksa za koriscenje, niti clanovi koji raspravljaju o tome zanemaraju ostale odlike.

Potpuno je u redu da se raspravlja o svemu, pogotovo kada je nesto aktuelno, kao sto je sada fasada koja se trenutno postavlja.
 
Моје лаички мишљење је да би станица изгледала лепше без брисолеја, да се види кривина крова.
 
Vrh