Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

IMG_5909.jpeg
IMG_5908.jpeg
 
Sve ovo što nije stanična zgrada je poslovni prostor koji pripada Grujiću. kakav je status ove dve višespratnice u sklopu same stanične zgrade, ne bih znao.​
 
I meni se od početka čini da će te dve zgrade uz stanicu biti za Železnicu. Ali moguće je i da grešim. I da, znam da pripadaju investitoru, pisano je između ostalog i na ovoj temi. Ali sve mi nekako deluje da će te dve biti za ŽS.
 
Aman, u katastru se vode na Gruju. Nisu deo stanice, potpuno su razdvojene, samo se dodiruju spoljnim zidovima. Znam da je u nekim trenucima delovalo da su jedan objekat, ali nisu.
 
У тексту пише 12 зграда иде инвеститору. Пребројте кровове на рандеру.
 
Zapravo, render u tom smislu obmanjuje. Dve zgrade levo i desno od stanične su podeljene funkcionalno na po dve. To su C1, C2, D1 i D2 zgrade. Zatim idu istočno četiri kockice; E, F, G, H, a zapadno četiri kockice; B1, B2, A1, A2 i garaža. Ovde se vidi:
prokoppspfazeploca02 (1).jpg

 
Svi parkinzi ka autoputu, ka Autokomand i garaža pripadaju Gruji. Železnici pripadaju samo parkinzi ka Senjaku.
 
Све и да припада железници, не знам само шта ће јој толики простор у те две зграде!? И Немањина 6 је препуна непотребних кадрова, а не да их смештају у још зграда.
 
Све и да припада железници, не знам само шта ће јој толики простор у те две зграде!? И Немањина 6 је препуна непотребних кадрова, а не да их смештају у још зграда.
Mislim da možda i ne bilo loše da se recimo centrale sva tri državna preduzeća prebace u ove dve zgrade na Prokopu. Samo iz razloga što zgrada u Nemanjinoj 6 ne pripada železnicama i da će se zbog toga sva tri preduzeća iseliti u dogledno vreme.
Ovako Beograd Centar bi bio win-win situacija.
Uprave bi bile svoj na svome a razni novokomponovani direktorčići, menadžeri i savetnici bi imali priliku da vide kako to izgleda voz,pruga i generalno deo organizacije železničkog saobraćaja na licu mesta. U Nemanjinoj 6 eventualno mogu da vide samo tramvaje. A s obzirom na njihov nivo znanja to im dođe na isto, pa se mogu takve spodobe i buniti što idu na periferiju da rade.
 
Dobro, sada ostaje samo da srušimo sve na ploči, vratimo prugu do GŽS-a i da sve bude kako opozicija zamišlja da će biti kad ode Vučić.
 
Пруга нажалост неће бити до нестале ГЖС, него до Сајма-у-нестајању, преко Старог железничког само-мало-различитог (шифра: Deutsche Wehrmacht) - и то планирају напредњаци, а не опозиција.
 
Vrh