Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

Taman će i tamo preko Sajma bez Sajma da ide metro, a Prokop ne treba nikome, samo ljudima koji koriste železnicu u Srbiji. Sami priznaju da je građenje stanice za Bg voz na mostovskoj konstrukciji Novog železničkog mosta nemoguće.
 
Није забава, то ти је солидно ексклузивна информација: нова "ГЖС" код Сајма.
 
Мислим да је Спатио осмислио станицу на Сајму. Само што планови за Булевар Патријарха Павла нису баш наклоњени очувању железнице од Сајма до Раковице.
 
E, pa, ni zakonodavac ne predviđa da mora da se oda izvor, osim ako nije krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora duža od 5 godina...
 
Slobodno, ali npr. i informacije da će voz za CG kretati iz Topčidera, kao i da će nova pruga za Niš ići preko Mladenovca su bili moji tračevi :)
Nova GŽS na mestu sadašnjeg sajma?
Stotine hiljada m2 potencijalnog stambeno komercijalnog prostora koji će se roditi po umiranju sajma ti bi pokrio šinama i peronima? 😉
Šalu na stranu ali nema otoG posla ništa.
 
Jedna stvar me buni samo - ako je sve izvan stanične zgrade/hola namenjeno investitoru, zašto toliko žure da završe one dve zgrade uz nju i da ih otvore istovremeno?
 
Nova GŽS na mestu sadašnjeg sajma?
Stotine hiljada m2 potencijalnog stambeno komercijalnog prostora koji će se roditi po umiranju sajma ti bi pokrio šinama i peronima? 😉
Šalu na stranu ali nema otoG posla ništa.
Их, чеона станичица за сурчински воз баш има да заузме хектаре и дунуме...
Кад смо већ код бројки, колико кажу Шпанци да ће паркинг места имати нови стадион? 4.500. Тако ће да дође, ај да кажемо, 15.000 гледалаца. А преосталих 37.000? :)
А то је, као што знамо, приоритет, тј. главни пројекат.

(А, да, рушиће по Сењаку, да би спровели мост-близанац до Прокопа... и тако опет машити метро...)
 
Vrlo je jednostavno, ili ćemo dati par stotina miliona evra za Rakovica-Sajam-Novi Beograd ili ćemo datu par milijardi evra za nove tunele do Prokopa.
Nadam se da su oni to shvatili i da je istina ovo što Panta kaže.
Screenshot_20230731_163130_Earth.jpg
 
Ово су неки нови моменти. Вероватно су видели да од метроа нема ништа до 2030. па да се не брукају за ЕХПО са аутобусима.
Мени је ово у неку руку ок решење, али онда што су лупали шине од Сајма до депоа плавог воза? И хоће мењати опет пројекат за булевар Патријарха Павла?
Остаје само горчина што нису искористили и стари чвор ка Савском тргу и укопали пругу од Мостара до Дунав станице.
 
Dobro, sada ostaje samo da srušimo sve na ploči, vratimo prugu do GŽS-a i da sve bude kako opozicija zamišlja da će biti kad ode Vučić.
Naravno da ne, ali ne treba zaboraviti da je svaki od gradskih projekata u poslednjih 10ak godina debelo koruptivan i da bi se u nekoj polunormalnoj državi za to i te kako robijalo. Mislim da je mantra "pa ovi bar nešto rade" podjednako opasna kao i opoziciono bulažnjenje o rušenju Beograda na vodi.
 
Mamutska konstrukcija a efekat žalostan. Žali bože para i truda. Kakav epski projektantski promašaj. A cela stvar je još gora sa strane autoputa ....

Pogledajte prilog 168854
Već je objašnjeno da ovo nije finalan izgled i da brisoleji treba da se zaoritraju pod određenim uglom kako bi sa brisolejem pored činili manje više jednu celinu.
 
Мени би било ок и да је "голо", тј. да се види кров, због динамике.
 
Немојте тако. Зато је боја панела погођена да одлично асоцира. Гледаш и мислиш се: и стварно *****
 
Vrh