Znaš kako, nisam ni ja ekspert za građevinu ali ono što sam primetio je da su tla, pogotovu u brdovitim delovima starog Beograda, nepredvidivi užasi što se tiče stabilnosti i gradnje. I da nikad ne znaš gde će da ti iskoči neki novi potok, klizište, meke stene, rupe i šta god. I radije se ne bih igrao s provlačenjem tunela gde im mesto nije ako ne moram. Pogotovu imajući u vidu naše sadašnje građevinarstvo (i nadzor).
To da se s ovom garniturom potencira guranje metroa ka BnV apsolutno stoji. ALI... mora da se ima u vidu činjenica da je Prokop bio zapostavljan i ignorisan i u ranijim planovima i studijama koje su rađene još pre nego što je BnV uopšte započet, pre nego što je SNS došao na vlast.
Jednostavno, Prokop je jedan čir, jedan kancer grada, koji postoji samo zato što smo previše odmakli s njim i previše para bacili u njega da bismo ga se odrekli. On će da nastavi da živi, pa i da raste, ali nikad neće biti ni blizu onoga kako je zamišljen. Zato ne treba da čudi što nije prioritet u povezivanju metroom. Evo i ja priznajem, da sam na mestu projektanata danas, i meni bi on bio daleko od vrha liste prioriteta.