[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=535267#p535267:36ktohtm je napisao(la):
sneaky » Tue May 01, 2018 9:12 am[/url]":36ktohtm]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=535257#p535257:36ktohtm je napisao(la):
RioBL » Uto Maj 01, 2018 7:47 am[/url]":36ktohtm]
Drugi razlog je sto Prokop u ovom trenutku ima dobre osnove da ispuni sve putne traznje koje se javljaju na njemu. Zaboravljamo da Prokop ima BG voz sa taktom od 15 minuta na jednoj liniji koja ga povezuje sa dobrim dijelom grada. Uz jos nekoliko autobusa da popune rupe tamo gdje BG voz ne moze, povezanost sredstvima javnog saobracaja bi bila vise nego dovoljna za trenutno stanje.
Samouverenost i nevidjeni entuzijazam za pisanje ovakvih poluinformacija, neko ce pomisliti da si usao u bg voz.
Naravno, bez ikakve potrebe da se napise sta je poluinformacija, glavni argument je da se neko vozio BG vozom a neko nije.
Propeler":36ktohtm je napisao(la):
Ako bi ovi sadašnji nesrećnici na vlasti gradili prvu liniju metroa koju su najavili od Makiša do Ade Huje ( mada očito neće ) od esencijalnog značaja bi bilo da ta linija prođe kroz Prokop zarad daljeg razvoja železničkog saobraćaja i samog Prokopa.
Zeljeznicki saobracaj u Beogradu uopste ne zavisi od metroa na Prokopu. Metro moze proci i pored stanice NBG a ironicno, proci ce pored stanice koja je Beogradu oteta i zbog cega se vrlo malo "strucnjaka na forumu" pocesalo po guzici.
Nijedan investitor ne želi da gradi tržni centar u jednoj vuk.j.b... kao što je trenutno Prokop, jer je to nerentabilno i biće još dugo, pa na tako nešto država ne bi trebalo ni da računa, već da sama završi zgradu
Ovde ima jedan problem. Svjestan si da investitor ne zeli da gradi u vuk.jb...(kako si napisao) ali ocekujes da na istom mjestu drzava gradi! Ne razumjem. Hoces da drzava propadne ili sta?
I drzava je investitor i to onaj koji bi trebao da investira u korist gradjana. Tim prije, investicije drzave su vazne i ne zelimo da se novac baca. Zar ne?
solecar":36ktohtm je napisao(la):
Nisam znao da se bolje vidi stanje stvari iz Banjaluke nego sa prozora zgrade koji direktno gleda na Prokop. Ja sve ove godine mislio da je ploča nedovršena , al' eto , čovek se uči dok je živ.
Dobro. Pored toga sto hoces da naglasis da sam ja iz Banjaluke, hoces i da kazes da se ne moze graditi na ploci jer ona treba da se dodatno prosiri na prva dva kolosjeka. I ti ocekujes da ce cim se to zavrsi...za par godina, investitori navaliti da grade trzni centar?
Ploca pokriva 8 kolosjeka vec vise od 20 godina. Da je neko imao imalo interesa da otvori bilo sta, makar i trgovinu hlje*******om i mlijekom, otvorio bi u proteklih 20 godina na tom dijelu. Ne bi mu zeljeznica branila. Niti to ima ikakvog uticaja na prosirenje ploce.
Stvar je jednostavna. Bilo kakvi poslovni prostori ne mogu da se grade jer ne mogu da se prodaju. A ne mogu da se prodaju jer nema ljudi. Kad bude ljudi moci ce sve.
Дошљак":36ktohtm je napisao(la):
Пази Рио, није ни обала Саве код Газеле ништа боља и приоремљенија локација за тржни центар. До Прокопа је приступ колима из више делова града лакши него што ће у БнВ икада бити, пошто је приступачан из два градска аутомобилска главна чворишта, Мостара и Аутокоманде.
Slicno kao i ovo gore za Soleta. Mozemo se ja i ti Dosljak ubjedjivati gdje je bolje i ljepse ali ja i ti nismo investitori.
Nedavno je Vozd cini mi se kacio slike sa Prokopa. Lijepe slike ali
antireklama za Prokop. Zasto? Kad neko ko zeli da gradi trzni centar u Beogradu pogleda te slike pitace gdje su ljudi na njima. Istovremeno, na temi o Savskom Amfiteatru kace se slike kojima se zeli kritikovati promenada i ukazati kako na njoj nema dovoljno mjesta. Kako je uska i kako se stvara guzva zbog biciklista, pjesaka, stambenih zgrada tik uz obalu. Kad isti investitor pogleda te "uzasne slike" odmah ce reci - ovde hocu trzni centar.
Mi smo nekad subjektivni i nerealni. Prizeljkujemo da se gradi ono sto bi mi voljeli. Ne moze.