Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

A ako preživi i banderu kako da dođe do voza?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=456705#p456705:2n4ludp1 je napisao(la):
boca-ica » Sre Jun 07, 2017 10:24 pm[/url]":2n4ludp1]nova ograda- još u celofanu .....
Što bi reko moj drug: mali mojne padneš popiješ patos. Dobro je, ovo će da čuva od pijenja i ljubljenja kosine :laugh:

Nema ništa bez štapa. Kod nas slepi moraju da mašu s njim ko brisači na autu kad je pljusak inače upadaju u rupe udaraju u bandere i reklame.
Trebalo je samo napraviti pola metra šire. Imalo je mesta od reklame pa nadalje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=456751#p456751:2duld65e je napisao(la):
RioBL » 08 Jun 2017 04:54[/url]":2duld65e]A ako preživi i banderu kako da dođe do voza?
Rio ne paziš na času... :lol:
Pogledaj sličice par strana unazad i videceš celu uradjenu putanju
taktalna staza od stajališta ide (vidi se iza stajališta) ispod podvožnjaka ka uluazu u stanicu Prokopa
naravno ulaz i liftovi su u radu
al drugo pitanje je kad ce završiti i ....

pozz :sesir:

Ово пројектовање тротоара је за одузимаље лиценце ... доживотно.

Nemoj tako strogo ... covek dao. po dva piva i meze za taj papir .... :lool:

stf":12xsisbf je napisao(la):
Ово пројектовање тротоара је за одузимаље лиценце ... доживотно.
Pa cuj, ja koji nisam iz struke sam se uvek pitao, ne dal projektanti ovakvih budalastina imaju licence i validne diplome, vec dal imaju trunku razuma i logike.
Jer realno, vise mudrosti su nasi pradedovi iskazivali postavljajuci drvene tarabe, nego gomile 'diplomiranih' koji su i pored obrazovanja 'operisani' od svake logike i razuma :D

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Ej drugari nije me bilo dugo ovde, zeleo sam da vas pitam nesto offtopic a opet ima neke veze, naime zelim da transportujem kola do Podgorice Autovozom s tim da ja idem avionom a vece pre toga sam mislio da ukrcam kola na voz i ujutru da ga sacekam na zeleznickoj, da li je tako nesto izvodljivo? kakva je procedura svega toga s obzirom da se prvi put susrecem sa tim? :)

Па, ако мислиш да воз неће да крене ако се ти не укрцаш, онда је неизводљиво...

Odkud ti to da moras putovati vozom samo ja nesto ne znam da auto voz iskrcava u podgorici

Zvao sam zeleznice danas, kazu auto mora da ima pratioca i vec nekoliko termina za mesec dana i po dana unapred su popunjena vec, ja ih pitam hoce li prosiriti kontigent(s obzirom da bi im trebalo biti u interesu svaki dinar trebao biti vazan s obzirom da godisnje dobijaju 100 miliona evra subvencija od drzave odnosno nas gradjana) odgovor je bio odrican, poslat im je mejl ( s obzirom da ne mozes se osloniti na kontakt centar) elem Ukrcavanje je u Beogradu i jedino se moze iskrcati u Baru, tako da ne razumem zasto auto mora imati pratioca kada mogu auto postaviti na voz uvece i ujutru mogu stici pre njega u bar i pokupiti ga ..... i zasto nemaju nekog ko bi bio zaduzen za iskrcavanje automobila bar pa pokupis ga na parkingu ko covek , mislim da bi dosta ljudi ovako radilo s obzirom da dosta nasih letuje u CG i ide avionom zasto bi bio problem transport automobila pa pobogu to mi je isto kao da su mi rekli kad saljes nekome paket postom da paket mora da ima pratioca, bas bezveze odradjeno u svakom slucaju. al masne pare mogu da zarade na tome samim tim nasi tamo ne bi rentali kola i zeleznica nasa bi uzela kolac Crnogorcima samim tim....

Gdje pocinje zeljeznica tu prestaje svaka logika vrlo jednostavan odgovor ali oni nemaju ni dovoljno ispravnih vagona

Kola moraju da imaju pratioca, i tako je vise godina unazad. Bio sam na stanici u utorak 06.06. i jedva sam nasao kartu za 14.jul. Ova tamo radnica -kao sa Marsa da je pala. Pola sata joj je trebalo da izda kartu, ne zna da popuni onaj formular za kola. Drugar je danas zvao, i rekli su mu da nema nista do 25.07.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=457171#p457171:nw04xl3b je napisao(la):
direktor » Fri Jun 09, 2017 11:19 pm[/url]":nw04xl3b]Odkud ti to da moras putovati vozom samo ja nesto ne znam da auto voz iskrcava u podgorici

Autovoz se ne iskrcava u Podgorici nego u Baru toliko o tvom razmisljanju.

..... i dosta vise sa offtopic.

e ondak.... eve malo od Off do Uf :mrgreen:

Kad se ukine glavna ž.stanica i aktivira Propkop, kuda i kako ce da utovaraju automobile ?

Na Prokopu sa Maleške strane auto pristupnica se ne uredjuje, cak sta više zaprecena je i pešaćka veza sa novim peronima
sto znaci da ce tek mozda u nekoj od narednih faza na Prokokopu krenuti radovi na auto pristupnici sa te strane

Za sada do tog ,,otvaranja,,
moze da bude jako nezgodno sa tim auto auto vozovima.... :roll:

Ako se odredi na trasi neka dr. Bg.stanica na primer Bataja ili Zemun
vozač ukrca vozilo na auto vagon, a zatim mora da ide do Prokopa da se ukrca u putnički vagon...

Moze..... ali jedino ako racunaju na saob. komunikaciju oslanjajuci se na Bgvoz , u koga vec dugo ništa ne ulažu :(

Mozda u Topcideru da aktiviraju staro ž.stajlište radi prikljucivanja auto vagona
a opet ono nije prilagodjeno niti je planirano za stajalište medjunarodnih linija
Ostala stajališta Bgvoza : Z.polje , Tošin bunar, Franš, Vuk, Pančevac pa i novo u Krnjači,
nemaju fizičke mogucnosti da ,,odrade,, ukrcavanje vozila na auto-voz.
:sesir:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=457226#p457226:1znde1j0 je napisao(la):
boca-ica » Sat Jun 10, 2017 7:31 am[/url]":1znde1j0]
..... i dosta vise sa offtopic.

e ondak.... eve malo od Off do Uf :mrgreen:

Kad se ukine glavna ž.stanica i aktivira Propkop, kuda i kako ce da utovaraju automobile ?

To je jos jedno od pitanja koje sa sobom povlaci nerazumna odluka o ukidanju glavne z.s. i jos jedan od razloga da se stanica funkcionalno sacuva.

No, poznajuci nas bolesni mentalitet, mi necemo sacuvati glavnu z.s. ni za potrebe autovoza vec cemo sve funkcije ukinuti za potrebe izgradnje nekoliko stambenih zgrada koje leze na kolosecnom pravcu a zauzvrat cemo dici jos jedan kredit da "osavremenimo" ostatak cvora.

Posto ukrcavanje na Prokopu nije moguce, a nije moguce ni na stanici NBG, onda ce se morati utrositi dodatna sredstva da se utovar automobila obavi na jednoj od dvije preostale stanice - Rakovica i Zemun jer samo te dvije stanice jos mogu obavljati funkciju daljinskog putnickog saobracaja. Posto za Bar vozovi nikad nece polaziti iz Rakovice, jer moraju prolaziti kroz Prokop, onda jedina opcija za novu lokaciju autovozova ostaje Zemun.

No, ono sto mi se cini najvjerovatnijim je da ce se autovoz jednostavno "privremeno" ukinuti dok se ne stvore tehnicki uslovi za njegovo pustanje.

Svaka cast Bocaici i Blicu ;) :gobb: :pob:

SVAKA ČAST Nadležni ekspresno reagovali i najavili sklanjanje BANDERA SA STAZE ZA SLEPE

Vest o postavljenim banderama i autobuskim stajalištima na stazu za slepe i slabovide u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, u okviru izgradnje pristupnih saobraćajnica železničkoj stanici Prokop, stigla je zahvaljujući građanima, ali i “Blica”, do nadležnih. A oni su stvarno ekspresno reagovali.

- Nakon objavljivanja teksta u “Blicu” odmah sam poslao ekipu koja vrši nadzor nad ovim gradilištem na teren i utvrđeno je da se odmah pristupi izmeni projektnog rešenja po kome je izveden trotoar, a koje smo dobili od projektanta. Već sutra na teren izlaze projektant, nadzorni organ i izvođač i resiće se problem. Kretanje slobovidih neće biti ograničeno položajem stuba koji nije moguće izmestiti, ali je moguće presložiti ploče u novom slogu i tako omogućiti slobodno kretanje slabovidima. Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda trenutno radi na preko 70 infrastrukturnih projekata u Beogradu i ovakve greške projektanata se dešavaju. Hvala vam što ste uočili problem, potpuno ste bili u pravu, a mi smo tu da brzo reagujemo i ispravimo greške - rekao je Branislav Popović, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Greške se dešavaju u svakom poslu, samo je važno priznati ih i ispraviti. A u ovom slučaju sve je rešeno na ekspresan način na zadovoljstvo svih Beograđana koji će ubuduće na raspolaganju imati moderne saobraćajnice koje će umnogome olakšati pristup Prokopu.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/svaka- ... za/emn4ccg

Boca Ica + veliki . Ne samo da je video problem, opasnu situaciju već im je dao i najjeftinije rešenje. :gobb:

Staničnu pečurku nije moguće pomeriti kao ni banderu ?

Ništa od toga ne bih zapazio
da predhodnih godina nisam ,,učio,, od starih Beobuildovaca ovde
od kojih su mnogi očigledno pravi majstori svog zanata ...inžinjeri, gradjevinari, arhitekte , urbanisti....
te sam uz njihove postove vremenom ,,izoštrio,, oko
:sesir:

Pa bilo bi bezveze da tolke godine provodimo po ovakvim forumima , a ne naučimo ništa jedni od drugih.

Pretpostavljam da će (kad se završe pristupni putevi) biti raspisan tender za staničnu zgradu i TC?

Vrh