Ne lupaj ti gluposti. Ne znaš šta sam ustvari rekao. Metro ispod sajma op preko pokojne BIGZovke i pokojnih tramvaja malo tuneče ispod Ruda i op na platforme 1,2, 3, 4 i 5. OG koristi platforme 6,7,8,9,10 koje su 985mm. Deo stanice ka autoputu metro pošto se odvaja da pređe autoput a deo stanice ka hajd parku OG. Ko je ovde spomenuo pokojni Beovoz? Ja nisam. Ja kažem OG. OG koristi postojeće tunele pokojnog Beovoza a metro svoje ka slaviji. Ne vidim u čemu je problem. Sava branch nastavlja pravo gde sad idu pokojni tramvaji i op u park a iznad današnjeg pokojnog parka je novi 3 puta veći park dok je ispod stanica. Imaš da biraš gde si naumio da ideš a ne da te neko primorava da ideš tuda i tuda. S, R, IC i ICE bi išli dalje do komande pa bi se tamo račvali.
Postoji još bolje rešenje a to je da ne postoje ni OG ni S nego sam H-Metro i R. To se više isplati jer olaša pojačanje u srednjim deonicama svake linije za vreme špica jer je jedan sistem pa se samo nastavlja a ne idu svi skroz. Tipa Central line ide Mexico-Galenika a svaki treži ide Arh. Nal. Vinča- centralna deonica-aerodrom bataja-stara pazova. Centralna deonica Central linea ima 2 brancha 1 bulevarski i 1 slavija-CBD-arena tako da joj se poveća iskorišćenost za 3 puta (osnovna deonica, periferne deonice i dodatni branch u centru).
E sad Srbi nikad čuli šta je mikrofon pa da kaže za gde ide: This is Vukov spomenik. This is a Central Line train to: Galenika....by Sava branch. The nex tration is Slavija....... This is: Slavija. Change here to Green, Blue and Yellow lines as well as R8 and R12 regional services. Dok na displayima šeta pored Green, Blue i Yellow ovako Green (P2), Blue(L2, P2) and Yellow (P3). Legenda: P2- platforma 2, L2- level 2 tj nivo, sprat, kako god. R8 (L-1, P1), R12 (L-1, P2). Obeležavanje za way out i exit pošto ta dva pojma nikako nisu ista... I sve to na Srpskom i Engleskom. L-1 nivo minus 1 što znači da se spustiš eskalatorom na željenu platformu. taman dok dođeš voz se čuje u tunelu, lepšeg li prizora od tog ima? Sve savršeno sinhronizovano samo kad pripretiš sa zavrtanjem slavine.
Ambassadore nisam otkrio iglu u plastu sena, to je Beč u startu uradio. A teško toj zemlji u kojoj ti budeš ambasador...