Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=433745#p433745:2wmlukmk je napisao(la):
direktor » 15 Feb 2017 21:49[/url]":2wmlukmk]To sto predlazes nije moguce iz vise razloga
Drugo na ovoj temi dok te nije bilo iz nekog razloga na bb
Okaceno je vise mogucih sinskih tramvaskih veza stanice sa postojecom mrezom u kljucujuci i plan bjese iz 1976 god

Jeste moguce i to iz mnogih razloga
Stvarno misliš da za ovih 7 godina nisam stigao izlistati ovu temu od prvog posta :lol:

Vecina starijih okačenih pedloga su bila megalomanska i preskupa
naročito ona koja u sebi sadrže podizanje tramvajskih šina
iz Savskog amfiteatra preko Sajama do Prokopa

Osim toga tada nije ni bila u planu nova NBgd autobuska stanica
kojoj ce trebat dobra veza sa Prokopom i to sto jeftinija bez gradnje novog mosta
a to je upravo ovo proširenje postojeceg, jer jeste projektivan za proširenje za po 1 saob. traku

Pre par god. ne samo ja vec i dr. (na pr. Vucko ) kacili smo ovakve sličice tunela
kada je bilo reči o uredjenju ,,diviljih,, stepenica koje se vide na sličici
jer naročito leti iz pravca Ruda gradjani ih obilato koriste

Da si pročitao predhodne postve upamtio bi da je to za mene samo SF Bgda
te ove sličice sam postavio
zbog novih članova u koje više verujem
jer nova energija mozda i uspe da pomeri nešto sa mrtve tačke Prokopa

:sesir:

Ja ti opet kazem da nisi isprtio predloge izdara i karla i kako je povezivanje planirano 1976 jer onda nebi pricao ovaj sf od povezivanja posto nije moguc za pocetak pravno pa tehnicki pa novcano pa dodaj po zelji postoje neka prvila

Planovi za daleku, daleku (i jos dalju) buducnost:

-tramvaj u Resavskoj kod parka Manjeza produziti kroz cijelu Resavsku sve do prokopa
-Metro od Trga Republike preko Slavije, Klinicnog centra do Prokopa
-Savski amfiteater sa Prokopom spojiti gradskom zeljeznicom (s bahn), koja ce voditi preko Trga Republike do pancevackog mosta
-Duplirati novi zeljeznicki most
-spustit prugu sa prokopa do sajma pa sve dalje do Obrenovca za gradsku zeljeznicu
-Mjesto ispred prokopa (prema klinickom centru) revitalizirati novim urbanim kvartom, pogodnim za pjesake , autoput po mogucnost ispod zemlju ili u bulevar pretvoriti te razpetljati ogromnu mostarsku petlju koja predstavlja veliki urez u gradsko tkivo

Stim sto se vajfertova kuca i podrumi ne smiju rusiti

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=433907#p433907:hzz3f4x8 je napisao(la):
milos.tro » February 16th, 2017, 9:33 pm[/url]":hzz3f4x8]Umesto stare pivare Đorđa Vajferta komercijalni sadržaji - Područje kompleksa BIP-a dobilo plan detaljne regulacije
Zašto mi se čini da se kaže "komercijalni sadržaj" , da se misli na još jedan TC u nizu.

Koja je to 'specijalna bolnica' planirana ili već postoji uz samu prugu?

1. Specijalna bolnica za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku
2. Ortopedsko preduzece "Rudo"

Iskreno ja sam mislio da se oni bave proizvodnjom ortopedskih pomagala, nisam znao da su i bolnica, nekako mi taj deo grada deluje više industrijski pa možda zato...

ту је и болница. углавном су смештени пацијенти са ампутацијом који чекају да им се ураде протезе

Путници из унутрашњости жале се на превоз до „Прокопа”

Недавно пребацивање великог броја возова који иду ка Новом Саду, Шиду, Лапову, Нишу… на железничку станицу „Београд центар”, осим међу Београђанима, негодовање је изазвало и међу путницима из унутрашњости. У дописима нашем листу они су се пожалили да је аутобуска и тролејбуска веза града са „Прокопом” веома лоша, али и да у близини будуће централне градске железничке станице не постоји ни место где могу да се купе „бусплус” допуне.

– О свему томе морало је раније да се мисли. Онај ко је одлучио да премести већи број полазака и долазака возова на ову локацију морао је да обезбеди да она буде боље повезана са ужим и ширим градским подручјем. Најближе продајно место „бусплуса” сада је у Булевару војводе Путника, а то није близу. Осим тога, има људи који нису најбољег здравственог стања, са пртљагом, мајке са децом, старије особе, може да пада киша, да је хладно – замерио је један наш читалац.

http://www.politika.rs/scc/clanak/37458 ... do-Prokopa

Брига Штрумфету и екипу из Немањине што је станица нефункционана.

Završetak Prokopa podrazumeva i iselenje BIPa od koga ostace samo vila...

Završetak Prokopa podrazumeva i uredjenje zaboravljene i zapuštene a osvetljene
staze koja ide od Ruda , iza BIPa uz stanicu ....

Evo nove pristupnice (mozda samo pešačka ) a koja ne ide ispod podvožnjaka ....

Ova veza je odlicna zato sto vodi do semafora posle koga se vrlo lako moze spustiti do sajma.

Bilo di baš dobra staza a treba proveriti dal ce da je započetim pravcem i spustiti do tunela
ili ce samo da izvuku do ulične raskrsnice...
A sta kazes za sudbinu staze uz Rudo koju napokon uslikah i okačh jedan post pre :)

U cetvrtak (16.02.) sam dosao do Prokopa sa gornje strane i slikao. Prva slika prikazuje desnu stranu buduceg podvoznjaka ispod Bulevara vojvode Putnika u smeru ka stanici

Boco, obe staze će za sada biti pešačke, ona pored BIP-a će eventualno postati ulica, samo nisam siguran da li će biti u dva smera ili samo u smeru od Prokopa.

Ako mene pitate nije mesto ni Rudu ni bolnici na toj lokaciji, bolje je spojiti ih sa Kliničkim centrom ili ortopedskom bolnicom na Banjici koja i ovako ima višak prostora.

Boco, malo je veci nagib sa te strane ali je potreban pesacki prilaz i donjem stanicnom trgu tako da podrzavam predlog.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=434472#p434472:qs949uip je napisao(la):
vucko » 19 Feb 2017 16:30[/url]":qs949uip].... ona pored BIP-a će eventualno postati ulica, samo nisam siguran da li će biti u dva smera ili samo u smeru od Prokopa.....

Malo je teže izvesti ulicu....kraj te staze se naglo završava sa dubokim prosekom saobracajne pristupnice iz pravca hitne pomoci
te najverovatnije bi mogla (visoka) pešacka pasarela
da se spoji u sa gornjom pločom Prokopa koja je baš u istom nivou.....

To spajnje ne bi bilo kompletno rešenje jer
svaka (zbog auto puta) severna i istočna Prokopova saobracajnica
se završava odsečena kao na ostrvu ... :(

ali moguca je i dr. opcija :idea:
Rešenja kao sto je auto nadvožnjak iz Deligradske ( istočni - pristup Slaviji )
tako i ova staza bi morala se spustiti podvožnjakom u pravcu BIGZa (severni - pristup Sajmu)

i tako Prokop bi postao pristupacan sa svih 4 strane Bgda
:sesir:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=434461#p434461:6tat2co3 je napisao(la):
virko » February 19th, 2017, 6:00 pm[/url]":6tat2co3]U cetvrtak (16.02.) sam dosao do Prokopa sa gornje strane i slikao. Prva slika prikazuje desnu stranu buduceg podvoznjaka ispod Bulevara vojvode Putnika u smeru ka stanici
Nije ti to Bulevar vojvode Putnika , već Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića.

Соле, царе, хвала ти!

Већ сам помислио да сам потпуно презубио, па пребирам по глави како подвожњак пролази испод Војводе Путника. Готов сам био да седнем у ауто и проверим на лицу места шта се тамо заправо ради.

Vrh