Veeeeeliki + za ovo, Homere.
U poslednje vreme baš imam tešku gorušicu od ekstremnog hejterstva koje vlada celom zemljom (i u privatnoj i u javnoj komunikaciji, a naročito u "opštenarodnim" komentarima po raznoraznim sajtovima - e, to je jednostavno nepodnošljivo). Ne postoji ama baš nijedna vest koja može da pokrene neki lanac blagonaklonijih reči i pozitivnijih misli, sve se dovodi do apsurda, traži se dlaka u jajetu, pa se i ona, još neosušena, cepa na četiri dela. Odvratno.
Naravno da treba biti trezven, zdravo kritičan, sumnjičav (posebno prema izjavama i delima političara), ali baš sve izvrtati na zlo, to ne mogu da shvatim. Ovo oko Air Serbije mi je naročito paradigmatično: eto, imali smo kompaniju koja je bila u rangu najboljih u svetu i onda su došli neki zlotvori da je pretvore u prah i pepeo. Sad smeta i kojim je koncem prošiven jastuk, da li je kapica stjuardesa nakrivljena pod 52 ili 54 stepena, zašto nisu punjene zelene umesto crvenih paprika (karikiram, ali suština je tu). Čak i da je ugrađen i taj znameniti IFE, žalili bi se što ekrani nisu Sonyjevi već Panasonicovi, da je Novak Đoković ispisan pravilno (na šta i ja imam ozbiljan prigovor, ali to se lako da ispraviti), bilo bi primedbi na font, njegovu boju...
Ne, ne postoji ništa što ne bi moglo da se izvrne u svoju suprotnost, da se poništi, premetne u ništa. Ništa.
A to je nešto mnogo strašno.