Никакви сремци ни далматинци нису у питању, класични шиптариБорчанац":3lx0p9f1 je napisao(la):Ма верујем ја да те стварно нешто тишти, али ова ти није добро поређење. :roll: просто је
Сада ме занимају разлози? Да упоредим са другим сличним мишљењима. То су индивидуалне појаве или масовне?
Познато је учестало подбадање Сремаца и Далматинаца у делу града који је са Сремцима староседеоцима. Прост судар различитих нарави код истог народа :bash: (мени нису тако различити, у неким стварима)
1) Бацање смећа у моје двориште
2) Лупање сијалица које осветљавају двориште
3) Покушаји да се оштете кола
4) Тровање паса
Погледај само 4 разлог, тај им никада нећу опростити ма ко и одакле год били. И немој да ми персираш.毋不敬,儼若思,安定辭":3lx0p9f1 je napisao(la):То није став, то је предрасуда и дискриминација, па не мислите да се можете крити иза паравана 'моје мишљење'. Не постоји никакав списак разлога који би вам дао за право да једну целу групу прогласите некултурном, непожељном или шта већ. Као што кажете, нису сви 'такви', баш као што ни сви 'староседеоци' нису такви као ви.
Срби имају невероватан урођен 'таленат' за самопрезир и неслогу. Као да немамо довољно проблема, већ још требамо да се делимо на 'староседеоце' и 'дошљаке', иако нема града у Србији у коме је удео становништва са локалним коренима који досежу даље од једног века већи од десетине.