Šta je novo?

Šta jedemo?

Lidl je dugo imao angus iz srb i klalo se i pakovalo za lidl dan pred akciju u lidlu

Kupovao sam i u Lildlu neke bifteke, nisu bili Angus, žilavi repovi.

За Лидл коље Ђурђевић из Пећинаца који је међу већим одгајивачима ангуса у Србији.

Interesantno, naš angus na + 40 C° ?
Pride u Vojvodini.
Angus je niža Škotska planinska varijacija prilagodjena toj temperaturi i visinskoj zelenoj hrani
U obliku pečene začinjene šnicle u tanjiru
I dobar gurman teško da može da potvrdi da ista potiče od angusa .
Odličan marketinški posao ko mešana zečija pašteta, jedan zec jedan bik.🤣

Има Ангуса и јужно од Саве. И Сименталац који је доминантна раса говеда у нашој земљи је пореклом из Швајцарске. Па и свиње су већином Данске расе, а код њих је просечна клима 7С.

Постоје методе за регулисање микроклиме, пошумљавање око пашњака или у кругу фарми је једна од њих.

Agnusa definiše struktura mesa u odresku
mekoča, sočnost , odnos masti
i izvrstan kuvar.
Nije teško ni od agnusa dobiti opanak niti od simetalke dobiti kraljevski odrezak. 😀

Kod nas je marketing precenjen , jednostavno veruju da svima u celofanu sa mašnicom može da prodje sve. Ipak dok se peče šljiva, pravi ajvar, suši slanina kod vecine teško da im je prehrambeni marketing ovde tako močan.

Pa zapravo jeste tesko. Kod angusa ne moras da se trudis, kod drugih moras da im pevas 3 dana da bi dobio upola angusa. Na kraju sta ko voli…

Struktura mesa, mekoca i socnost tokom procesa uzgajanja ne dobija se samo imenom.
Jednostavno visinski pašnjaci imaju vecu koncetraciju aromaticnog i lekovitog bilja. Takodje nema previsoke temperature koja bi isparavanjem iz tela izbacivala soli raznih minerala te je njihova koncetracija naj optimalnija. Dr. stresove da ne nabrajam.

Ko god je umislio da ce se zdravije hraniti debljim novcanikom greši tržišni marketing
dosta doprinosi tome.

Pojam zdrave hrane treba vezivati za evolutivnu ljudsko stanje njegovih unutrašnjih organa jer rad i njihovo ,,trošnje,, je individualno različita kod svakog.

Prestiž i umišljaj oko dobre hrane treba odbaciti i vratiti ti se na fabričko podešavanje prema ličnim potrebama.

Konkretno u odnosu na mnoge licne parametre vec duže god. prija mi Mediteranska hrana a to je 70 % povrca i 30 % raznih vrsta mesa. Te trudim se da to ispoštujem ali povremeno mi pokvari racunicu pekara i mešano s roštilja. 🤣

Na deklaraciji ne pise koje je meso, pise meso bez kategorije, a cena nije mala plus sto je lose iseceno.
То је до декларисања робе које је законски регулисано на тај начин да не пружа ближе податке потрошачу о пореклу сировине од које је производ који купује произведен.

То је до декларисања робе које је законски регулисано на тај начин да не пружа ближе податке потрошачу о пореклу сировине од које је производ који купује произведен.
Kako su se zaštitili.
Da ne pružaju bliže podatke o poreklu sirovine.
Ko ste vi da sumnjate u nas 😀

Imao sam čoveka u ribarnici koji mi javi kada dobije divljeg šarana. To jest imao je nekoliko ljudi kojima to javi i odmah rasproda sve, koliko god da dobije.
Znači to je meni jedno od najboljih jela, generalno sva upecana sveža riba.

Struktura mesa, mekoca i socnost tokom procesa uzgajanja ne dobija se samo imenom.
Jednostavno visinski pašnjaci imaju vecu koncetraciju aromaticnog i lekovitog bilja. Takodje nema previsoke temperature koja bi isparavanjem iz tela izbacivala soli raznih minerala te je njihova koncetracija naj optimalnija. Dr. stresove da ne nabrajam.

Ko god je umislio da ce se zdravije hraniti debljim novcanikom greši tržišni marketing
dosta doprinosi tome.

Pojam zdrave hrane treba vezivati za evolutivnu ljudsko stanje njegovih unutrašnjih organa jer rad i njihovo ,,trošnje,, je individualno različita kod svakog.

Prestiž i umišljaj oko dobre hrane treba odbaciti i vratiti ti se na fabričko podešavanje prema ličnim potrebama.

Konkretno u odnosu na mnoge licne parametre vec duže god. prija mi Mediteranska hrana a to je 70 % povrca i 30 % raznih vrsta mesa. Te trudim se da to ispoštujem ali povremeno mi pokvari racunicu pekara i mešano s roštilja. 🤣
Slazem se. Ljudi misle ako jedu ribu i natapaju se maslinovim uljem da jedu zdravo.
Super. Onda svakako moje pare nece da vide. Te lidl tj nase fore “stavlja u promet…” bez da se napise proizvodjac, poreklo… mene samo odbijaju. Kontam da je nesto dobro napisali bi. Ovako kao “meso bez kategorije” sa istom cenom kao angus, a uz to losije iseceno i tvrdo kod mene bar ne moze da prodje.

Што мање посредника између произвођача и потрошача, то сигурнији квалитет и познавање порекла.

Mogu ja da proizvedem djubre i da ga lidl “stavi u promet” bez propisane deklaracije. To ne znaci da je to djubre kvalitetno :) uostalom svako neka kupuje sta misli da je dobro za svoj novac.

Juče otkrio Mix Markt i video da prodaju točeno pivo - izmedju ostalo pšenično Maisels. Ukus je kao iz flaše - 470d/l

Za testiranje sam uzeo kvas i sada moram da utvrdim koji mi je najbolji (BIP-ov nemaju)

IMG_7792.jpeg

Juče otkrio Mix Markt i video da prodaju točeno pivo - izmedju ostalo pšenično Maisels. Ukus je kao iz flaše - 470d/l

Za testiranje sam uzeo kvas i sada moram da utvrdim koji mi je najbolji (BIP-ov nemaju)

Pogledajte prilog 256403
Novosadski kvas ti ima najbliži ukus pravom ruskom (tako mi bar rekli rusi, heh), mix markt je preskup i precenjen - naduvane su im cene 2-3x od nabavnih, otvaraju se uveliko ruske radnje sa mnogo boljim cenama.

Kvas... 😬

Ali dobro, tako meni neki ljudi kažu za pivo.

Pogledajte prilog 256403
БИП-ов се више не може тако назвати. Сада је тешка шећеруша, раније је био одличан.

Најбољи квас који сам пио био је Губернија из Литваније, једно време га је Метро увозио. Није био шећеруша, лепо се осећају житарице и баш је лаган.

Следећи пут кад одеш код Квазируса узми Обломов и Лукашенков Лидски са црном етикетом у бомби од литар и по или литар. Та 2 су по мени најбоља. Ако не нађеш тамо, имаш малу руску радњу у Голсвордијевој на самом почетку улице и једну код Бајлонија.

Е да, и Очаковски који се продаје у Мереу је одличан, 220 дин флаша од 2л. Мало је киселији за мој укус.

Mix Markt ima bas jake lokacije u centru, pa verujem da je to razlog malo jacim cenama.
Nije već su mislili da je ovo crna gora i da mogu da šibaju kao tamo

Prijatelji su mi radili u mix marktu u centru ns, imali su tipa 12-15 radnika a ostalo ih je polovina jer nisu imali za plate, nadali se biće više posla ;)

Tipa kondenzovano mleko su prodavali za 350 dok je u svetoforu isto 220, klasična preprodaja

Poslednja izmena:
Kvas... 😬

Ali dobro, tako meni neki ljudi kažu za pivo.
Kvas je apsolutno najbolje bezalkoholno osvežavajuće piće. Od apsolutno svega drugog (što nije voda logično) ostaneš još žedniji (i još onaj ostatak hemikalija u grlu..) dok kvas ima efekat skoro kao pivo što se toga tiče, bar iz ličnog iskustva.

Neka, ja bi ipak hladno pivo, ako može. Ne mora ove marke izvikane, kao ovi što glume ludilo u fazonu: ,,Ja pijem samo Hajniken." Zaječarac je super, ne fali mu ništa.

Vrh