Šta je novo?

Šta jedemo?

Ja puter s kikirikijem iskreno nemam želju da probam 🙂

A world firends gledam skoro sve videe čak i bez Drage 🇷🇸 kao učesnice, jer volim jezike uporedno, zabavno mi je. 🙂 mada svaka čast njoj, baš je talenat za jezike i generalno obrazovana mlada dama. Odrasla je u Austriji, govori nemački, srpski, engleski, francuski i služi se italijanskim i španskim.

Bugarka je lepa ima i gruzijske krvi, al najlepša mi je Poljakinja al ona od ranije, zaboravih ime 🙂 ne ona izveštačena krupnija, nego ona slatka, pa Čehinja

Noki wrote :
,,.... Bugarka je lepa ima i gruzijske krvi, al najlepša mi je Poljakinja al ona od ranije, zaboravih ime 🙂 ne ona izveštačena krupnija, nego ona slatka, pa Čehinja... ,,

@Noki
U naslovu teme nema slova ,,B,, znaci ,,D,, šta jedemo .🤣

Ноки и овако пости, ткд то ти је најјобјективније запажање жена.

Него, извукао сам од фирме недељу дана рада из лондонске канцеларије, па сам тмн искористио то време да пробам што више храна света. Имигрантска престоница Европе па ми ни то није довољно да пробам све.
Пробао вијетнамску, афганску, индијску, кинеску из Кантона, кинеску Сечуан, тајландску, колумбијску и малајску храну, тим редом ранкирано, пробао и fish&chips али то ми је нешто што једем сваког светог Николе, па није нешто вау. Одабир ресторана/киоска ми је био по томе да ли чујем њихов језик у позадини да се користи, то, и опционо оцена преко 4.2 на гугл ривјуу су ми били критериј.
Нисам нешто сликао храну што ми јесте грешка, јбг, живот неумито тече, али имам слику вијетнамског Фоа (Pho), то ми је било најлепше од свега што сам пробао, мада све ми је било супер.

Фотографија у сред јела, јер бих и ово заборавио да фотографишем да ме није колегиница подсетила, па не изгледа баш најбоље, али много је лепше него што изгледа.

Prilozi

• 1762079058207.png
    1762079058207.png
    1 MB · Pregleda: 42
Slažem se sa ovim likom, puštati u zemlju imigrante samo iz zemalja koje imaju dobru kuhinju 🤣

Kako mi spoljni roštilj taman prima sač i kotlic, danas dobih alatku da ga ukompletiram. 😃
Kapiram da može za ribu.
Sigiran sam da može posluži i za koje kakve druge roštilhske djakonije. Samo koje još ? 🙄

Prilozi

• 20251102_122106.jpg
    20251102_122106.jpg
    238,5 KB · Pregleda: 34
  • 20251102_122020.jpg
    20251102_122020.jpg
    226,1 KB · Pregleda: 34
Pošto je na prethodnoj stranici pomenut ajvar, ko ga voli, a mrzi ga da sprema, najbolji kupovni je Moć planine, kao domaći je. Samo pečena paprika, bez konzervansa i aditiva. Trenutno je na popustu u Maxiju, tegla od 580 gr je 650 dinara.
Nije reklama, kupujem ga poslednjih par godina, a trenutno mi je glavna hrana.

Sigurno ću uzeti taj ajvar.

Ne znam kakve su cene voća na kilo, ali meni ovo deluje da se isplati. Gotovo svaki dan ako sam u BG pojedem po jednu ili dve ove voćne salate.

Makar i ne jeo meso. 🙂 Recimo prekjuče nisam jeo meso, pojeo sam čoko proteinski puding i dve ove voćne salata.

U Idei London ih prave, možeš i da gledaš kako prave, za Mariksa da ne brine (ujedno nije pokupila resto otpalo od grožđa nego kidala zrna, znam unapred šta bi sve mogao bez osnova zameriti, uostalom i to što otpadne ne treba da se baci) i to je upravo žena požurila za mene da napravi. Gledao svojim očima da pere grožđe. Prosto ni mama ti ne bi bolje napravila. 😉 Vikendom malo kasnije, radnim danima oko 9h već izbace sveže voćne salate.

Rade jedna mlađa i jedna starija gospođa. Al obe rade dobro. 🙂

20251102_123658.jpg

20251102_123703.jpg

Пре неки дан сам сабио 2 Козела, једно светло и једно црно и није ме ударило ни мало (што би реко Пикац, ни да ме дирне) а и нисам ишао да пишам. Чим попијем један кукурузни отров морам да устанем бар трипут да пишам и удара ме поштено. Нећу више куповати кукурузно ђубре дефинитивно.

Bogami kivi je verovatno prezreo a baš sam mu se najviše radovao u salati. 😑 davao je neki čudan ukus nalik hemikaliji koju ne umem da opišem... ostalo voće (mandarina, ananas, narandža i goržđe) je bilo super

Chat gpt kaže ako mi ne bude muka u naredna 3 sata sve je u redu. Kaže da je i možda previše prskan ili poprimio od drugih citrusa ili plastike... al to je malo čudno jer je salata tek bila pripremljena, nije stajala. Verovatno prezreli kivi daje takav ukus.

Два поподнева муке, цела зима уживање.
Баш ово, кад сам био млађи мислио сам нешто овако: "кад имам пара лепо ћу да купујем све то, не да се ***авам данима", после кад сам имао пара и купио из продавница пекмез, ајвар, краставце, разна слатка која волим, схватио сам да је то толико лоше да ћу радије 10 дана да љуштим паприке и да ме испече врело слатко него да једем куповно.

Једино цвеклу једем куповну, она ми је океј.

Uh ja nemam toliko istančan ukus da ne mogu u proizvodnji da nađem to nešto što će da pogodi ukus iz detinjstva...

Dao sam šansu još danas kiviju i dobar je bio 😄

Ovo iz meka je ukupno 480 rsd i 160 voćna salata (viljuška i salveta idu besplatno uz tu salatu)

Pošto je sad postalo popularno slikati kad već krenemo da jedemo 😁 slikao sam chickenburger ko nije jeo da vidi kako izgleda meso...

Ovako kad zagrizete nezavisno od sosa i hleba ima tačno ukus pohovane pileće paštete. Baš ukus paštete. 🙂

Inače ovo meso se razlikuje od Mc Chickena i drugih pilećih burgera. Ovaj je socijala i deo je super deal ponude. 🙂

Čistog mesa ako ima 30g ubi me.

20251103_104158.jpg
20251103_105345.jpg

Ко воли помфрит, ево једног начина да појача укус.

Након што спремите помфрит (ја лично користим замрзнут помфрит из Лидла и печем га у фритези на ваздух илити ер фрајеру), растопите мало путера, додајте издробљени чен белог лука, мало рузмарина (може, а и не мора) и прелијте тиме помфрит. Промешати, додати пармезан и уживати у новом укусу.

За мене су право откриће били багети из Лидла (они са белим луком, не са травкама).
Верујем да је већина пробала али за случај да неко није, све препоруке.
Још једна фантастастична ствар коју сам пробао тек релативно скоро (срамота) је погача са кајмаком и сусамом.
То нема у Лидлу.
Горе поменути путер од кикирикија је једно од највећих разочарења у животу.
Обожавам киририки и био сам убеђен како путер од кикирикија не може да ми се не допадне, међутим...

Doručak 😊 najukusnije komadine piletine koje se u bureku mogu naći i papir sam olizao na kraju 😁

20251104_091908.jpg
20251104_093158.jpg

• Sviđa mi se
Reagovanja: BTS
Hahaha.. ima da slikam sendvič sa kasikom za ručak 😄 slabo.. al bude ponekad... jeo sam pileću čorbicu u ikei nedavno, ponovo... i dalje je jeftina i ukusna, čini mi se 120 dinara ako nisam zaboravio

Vrh