I problem sa narodom je što prestanu da ih piju x dana ranije i onda onih 0.1% što ostane u telu postane imuno na iste i onda ti treba mnogo jače zlo od toga umesto da si samo ispoštovao terapiju kako ti je rečeno..Проблем са антибиотицима није да су штетни по организам човека (мада неки јесу) већ што претерано присуство истих у природи доводи до резистенције.

Ja ću ovo što je napisao i da potvrdim i tako i radimo ovde u Srbiji - ako se govedu daje x antibiotik MINIMUM 10 dana se čeka za klanje. I veterinari svaki uzorak mesa dobijaju na pregled nakon istog tako daEvo šta kaže AI googla :
Iako kuvanje i pečenje mogu značajno da smanje koncentraciju nekih ostataka antibiotika u mesu, oni ih uglavnom ne uništavaju u potpunosti. Potrebna temperatura za razgradnju varira u zavisnosti od vrste antibiotika, a neki su znatno otporniji na toplotu od drugih.
Toplotna stabilnost antibiotika
Nekoliko studija je pokazalo različitu otpornost antibiotika na toplotu:
Nestabilni na toplotu:
Bacitracin i neomicin sulfat
pokazali su nestabilnost na temperaturama od 100 °C i 121 °C. Oksitetraciklin se gotovo potpuno razgradio nakon 30 minuta kuvanja na 100 °C.
Stabilni na toplotu: Amoksicilin je bio stabilan na 100 °C, ali se razgradio na 121 °C. Enrofloksacin, gentamicin i kolistin su prilično stabilni čak i na 121 °C.
Vrlo stabilni: Kinoloni (ciprofloksacin, norfloksacin) i sulfonamidi (sulfametoksazol, trimetoprim) pokazuju visoku termičku stabilnost do 200 °C. Neki ostaci sulfonamida mogu opstati i u kuvanoj hrani.
Efekat kuvanja i pečenja
Na razgradnju antibiotika utiču temperatura, vreme i način pripreme hrane:
Smanjenje koncentracije: Kuvanje (na 100 °C) i pečenje (na 145–160 °C) mogu da smanje koncentraciju tetraciklina i sulfonamida. Jedno istraživanje je pokazalo smanjenje tetraciklina za 69,6% kuvanjem i za 53,6% pečenjem.
Ne postoji potpuna garancija: Ne postoji siguran način da se kuvanjem ili pečenjem potpuno uklone svi ostaci antibiotika. Toplotna obrada smanjuje rizik, ali neki otporniji antibiotici i njihovi razgradni proizvodi mogu ostati.
Ostaci metabolita: Iako se primarna supstanca može razgraditi, neki štetni metaboliti (nusproizvodi) mogu ostati u mesu.
Važna napomena
Ostataka antibiotika u mesu koje se nalazi na tržištu ne bi trebalo da bude, s obzirom na to da se životinjama daje period karenca (vreme povlačenja leka pre klanja) kako bi se antibiotici izlučili iz organizma. Zato je izuzetno važno birati meso od proverenih i sertifikovanih proizvođača.
Zaključak: Kuvanje i pečenje pomažu u smanjenju ostataka antibiotika, ali ne uništavaju ih u potpunosti. Određene vrste antibiotika su otporne na visoke temperature.
Вештачка интелигенција може да погреши, па проверите одговоре



KFC je mnogo mnogo mnogo povoljniji i ma mnogo mnogo mnogo bolje dilove, a da im ide svedoči to da otvaraju i Taco Bell sada.Šokiran sam cenama u našem McDonald's-u, juče sam bio, uzeo dva obroka, jedan kolač i preko kupona dodatne nuggetse i račun je bio 3300.
Skuplje sam platio, nego u centru Londona kad sam bio. Ne bi mi teško, pošto imam instaliranu britansku aplikaciju da uporedim cene:
McWrap meni je kod nas 1060 dinara, a evo cene u centru Londona:
Pogledajte prilog 256841
Ono što me je još više zaprepastilo jeste cena obične salate kod nas, 820 dinara je salata sa piletinom, a sad pogledajte cenu u Londonu:
Pogledajte prilog 256842
Pogledajte prilog 256843
Pritom kod nas za 800 dinara dobijete samo salatu, a tamo ceo obrok sa pićem nešto manje od 4£.
Jezivo. A standard u Londonu 10x veći od Beograda.
Ovo me bas cudi obzirom da kad sam ziveo u Londonu par meseci pre 10 godina mislim da nisam ni shawarmu na ulici mogao da nadjem za manje od 6 funti. Danas moze biti samo skuplje. Izgleda da je Mek tamo najjeftinija a ovde jedna od najskupljih brzih opcija.Šokiran sam cenama u našem McDonald's-u, juče sam bio, uzeo dva obroka, jedan kolač i preko kupona dodatne nuggetse i račun je bio 3300.
Skuplje sam platio, nego u centru Londona kad sam bio. Ne bi mi teško, pošto imam instaliranu britansku aplikaciju da uporedim cene:
McWrap meni je kod nas 1060 dinara, a evo cene u centru Londona:
Pogledajte prilog 256841
Ono što me je još više zaprepastilo jeste cena obične salate kod nas, 820 dinara je salata sa piletinom, a sad pogledajte cenu u Londonu:
Pogledajte prilog 256842
Pogledajte prilog 256843
Pritom kod nas za 800 dinara dobijete samo salatu, a tamo ceo obrok sa pićem nešto manje od 4£.
Jezivo. A standard u Londonu 10x veći od Beograda.
To zavisi od toga kako su gde pozicionirali (tj onaj koji je uzeo franšizu).Ovo me bas cudi obzirom da kad sam ziveo u Londonu par meseci pre 10 godina mislim da nisam ni shawarmu na ulici mogao da nadjem za manje od 6 funti. Danas moze biti samo skuplje. Izgleda da je Mek tamo najjeftinija a ovde jedna od najskupljih brzih opcija.
I dalje ima skupe hrane tamo, recimo Five Guys sam plaćao 10-12£ za burger, mada opet to je viša klasa burgera u odnosu na Mek.Ovo me bas cudi obzirom da kad sam ziveo u Londonu par meseci pre 10 godina mislim da nisam ni shawarmu na ulici mogao da nadjem za manje od 6 funti. Danas moze biti samo skuplje. Izgleda da je Mek tamo najjeftinija a ovde jedna od najskupljih brzih opcija.
