Šta je novo?

Šta jedemo?

ТБХ, мени су обе ствари топчина. И комплет лепиња, и ова "варијанта". Само мора количински да буде адекватно.
 
Не. Ретко једем куповно, али често правим гвакамоле.
 
Volim i ja da mazem avokado na leba, al mi nikad nije palo na pamet da to nazovem komplet lepinjom 🙂
Ovo mi i nije neka kombinacija, da je dodao jos recimo kuvano jaje, ili parce lososa, pa da pricamo
 
Realno, Bosanci tripuju. Burek je turska rec, naravno da moze da bude i sa sirom i ko zna cime vec. Naziv nije rezervisan samo za burek sa mesom.

Ali komplet lepinja ipak ne moze da bude sa avokadom 😎
Da bude samo zabeleženo, termin komplet lepinja nije bila u upotrebi, barem ne masovno, do nekih devedesetih (moguće da grešim ali ne za više od 10 godina). Do tada su je svi (iz kraja) zvali "lepinja sa sve". Sećam se mojih velikih odmora u osnovnoj školi veselih osamdesetih, u ponudi je bilo otprilike ovako: lepinja sa pretopom (ekonomik varijanta, nešto najjeftinije a najedeš se a za zdravlje se onda niko je pitao), lepinja sa kajmakom (srednja varijanta) i naravno lepinja sa sve (što bi rekli biznis klasa za one sa većim džparcem gde naravno ima i pretop i kajmak i još plus jaje i sve to minimalno uprženo onako da se jaje rasteže kad umočiš :) ).
 
Poslednja izmena:
Krenuo da jedem i reko ženo čekaj, nisam slikao ovaj avokado dokačim na forums.

Juneći pauflek na pari, zapečen sa kajmakom i krompirom. Cena oko 3700din, ima za 2-3 dobra obroka, preko 3kg sve zajedno.

emx8Beo.jpeg
 
Krenuo da jedem i reko ženo čekaj, nisam slikao ovaj avokado dokačim na forums.

Juneći pauflek na pari, zapečen sa kajmakom i krompirom. Cena oko 3700din, ima za 2-3 dobra obroka, preko 3kg sve zajedno.

emx8Beo.jpeg
Meso i krompir, još mladi luk i to je to.
Još junetina 👍
Meni se završava danas 2 dan na detoksu nekom sa sokovima, prvi je najteži bio kao i uvek. Sutra lagano 3 i 4 gratis za telo. Pa onda ovako nešto. Moraću sada da istražim gde i šta da kupim i da pravim kući. Problem mi je prostor ali snaći ću se.
 
Da li su kod kupovnih u mesarama creva koja koja se koriste za kobasice jestiva ili ne? Kako to znati?
 
Auh, to bas treba znati. Zavisi od slucaja do slucaja. Generalno izbegaam da jedem omot, osim ako nisam siguran. Kada imam priliku, kupujem kobaje iz “Carolije iz pusnice” i kod njih se jede sve. Isto i sada vec izvikane, ali kvalitetne kobaje iz mesare Jokic.

Problem mi je i da jedem crevca na zaru, jer ih mnogo volim, ali bas moraju biti dobro oprana.
Pre sam ih jeo kod strica na slavi, u Beogradu sam recimo nasao dobra u restoranu Sabacki slatinac na Trosarini, ali mi je malo podaleko.
 
Vrh