Šta je novo?

Šta jedemo?

Halkidiki- Hanioti- morska hrana, kako letujem svake godine u tom mestu i realno sam tamo boravio/živeo preko godinu ipo dana, tamo se osim po meni sa najboljim girosem ,,Garry's king of giros,,hranim morskim svežim specijalitetima.
Uglavnom je to mix fish for two, octopus, orada, brancin, sword fiah ili squid sa greek salad i slatkom paprikom. Naravno uz ouzo kao aperitiv. Zorbas taverna, Garden u Haniotiju ali nema greške ni kod drugih, a u Polihronu, Taverna Polihrono. Realno bih sada hteo da sam na letovanju i jede mi se baš ovo.
Evo našao sam par slika
IMG_9463.jpeg

IMG_9424.jpeg

IMG_9317.jpeg
 
Topina. Vidi se da si pravi gurman kao i vitez dobre kapljice.
Uvek hoću i volim da jedem domaće sveže specijalitete gde god da se nalazim. Isto važi i za piće, bilo to cedjeni sokovi, kvalitetna domaća proverena rakija, točeno kvalitetno jače pivo, crveno suvo vino, pa nekad i te brendirane dobre konjake ili viskije, mada sam uvek pre za domaće.
Bolje manje i nekad kvalitetnije nego junk jeftini food/piće bez realnih kvalitetnih nutritivnih vrednosti.
Bude nekad i keto poručena ishrana na 2 nedelje/poput bolničke hrane😂
Samo što treba dosta vremena da se sve to nabavi, najlakše je otići u prodavnicu i za 5min uzeti neke stvari.
Treniram se da da se ovako hranim i da mi se porodica tako hrani, daleko od toga da nekad ne preteram ali sve više mislim i radim na tome 😉
 
Za par meseci javljam utiske.

Neko stavlja u "danke" (prirodna creva), pa tek onda u mrežicu, a neko samo u mrežicu. Do sada nismo stavljali samo u mrežicu.

Kada zagledate malo suhomesnate proizvode u radnjama, videćete da neki vratovi / buđole jesu u crevima, a neki samo u mrežicama. U crevima se verovatno malo duže suše i zadržavaju više arome, no videćemo...
 
Za par meseci javljam utiske.

Neko stavlja u "danke" (prirodna creva), pa tek onda u mrežicu, a neko samo u mrežicu. Do sada nismo stavljali samo u mrežicu.

Kada zagledate malo suhomesnate proizvode u radnjama, videćete da neki vratovi / buđole jesu u crevima, a neki samo u mrežicama. U crevima se verovatno malo duže suše i zadržavaju više arome, no videćemo...
Duže se suše, za aromu nisam siguran.
Drugar(koji mi i pravi sve te proizvode, kačio sam slike) stavlja u creva samo kobasice, dok čiste mišiće poput buđole stavlja u mrežice ili čak i bez mrežica kaže na kvržice(nisam razumeo).
 
Domaća jaja od koka koja se kvalitetno hrane i koje se puštaju u dvorište, od poznanika koji mi ih svake nedelje skoro dostavlja na adresu 30din komad/dostava besplatna.
Evo ga link, ali ne verujem da radi za BG
I na svakih otprilike 4 meseca mogu da se naruče i pilići. Poručio sam 10komada. Dostavljena pre koji dan.
Tašta danas spremila i to pile, cena je 500din kg. Za piliće mi se čini da mi je rekao i da nekim poznatim ličnostima nosi u BG :)
IMG_9466.jpeg

IMG_9445.jpeg
 
Vrh