Šta je novo?

Šta jedemo?

Halkidiki- Hanioti- morska hrana, kako letujem svake godine u tom mestu i realno sam tamo boravio/živeo preko godinu ipo dana, tamo se osim po meni sa najboljim girosem ,,Garry's king of giros,,hranim morskim svežim specijalitetima.
Uglavnom je to mix fish for two, octopus, orada, brancin, sword fiah ili squid sa greek salad i slatkom paprikom. Naravno uz ouzo kao aperitiv. Zorbas taverna, Garden u Haniotiju ali nema greške ni kod drugih, a u Polihronu, Taverna Polihrono. Realno bih sada hteo da sam na letovanju i jede mi se baš ovo.
Evo našao sam par slika
IMG_9463.jpeg

IMG_9424.jpeg

IMG_9317.jpeg
 
Topina. Vidi se da si pravi gurman kao i vitez dobre kapljice.
Uvek hoću i volim da jedem domaće sveže specijalitete gde god da se nalazim. Isto važi i za piće, bilo to cedjeni sokovi, kvalitetna domaća proverena rakija, točeno kvalitetno jače pivo, crveno suvo vino, pa nekad i te brendirane dobre konjake ili viskije, mada sam uvek pre za domaće.
Bolje manje i nekad kvalitetnije nego junk jeftini food/piće bez realnih kvalitetnih nutritivnih vrednosti.
Bude nekad i keto poručena ishrana na 2 nedelje/poput bolničke hrane😂
Samo što treba dosta vremena da se sve to nabavi, najlakše je otići u prodavnicu i za 5min uzeti neke stvari.
Treniram se da da se ovako hranim i da mi se porodica tako hrani, daleko od toga da nekad ne preteram ali sve više mislim i radim na tome 😉
 
Vrh