Šta je novo?

Šta jedemo?

U IKEI sam juče i danas jeo najbolje (veggie) lazanje ikada. Danas sam uzeo duplu porciju. Pored ostalog povrća ima i pečuraka tako da ni proteina ne manjka.. Naravno tu je uvek i besplatna kafa ili čaj koje možeš da dopuniš tokom celog dana* 🙂

Ali lazanje 🤤🤤🤤 nikad jače, razbio sam se... 299 rsd je jedna porcija!

Hot dog je 99 a veggie hot dog je 69 rsd 🙂 Za svačiji džep. 😛 Samo treba imati slobodno vreme da blejiš svaki dan ovde.

*uz prijavu na njihov lojaliti program, što sam jutros i uradio 🙂 još biraš sam kafu od 6 različitih vrsta... Vrlo, vrlo zadovoljan... 👍🤘

U IKEI sam juče i danas jeo najbolje (veggie) lazanje ikada. Danas sam uzeo duplu porciju. Pored ostalog povrća ima i pečuraka tako da ni proteina ne manjka.. Naravno tu je uvek i besplatna kafa ili čaj koje možeš da dopuniš tokom celog dana* 🙂

Hot dog je 99 a veggie hot dog je 69 rsd 🙂 Za svačiji džep. 😛 Samo treba imati slobodno vreme da blejiš svaki dan ovde.

*uz prijavu na njihov lojaliti program, što sam jutros i uradio 🙂 još biraš sam kafu od 6 različitih vrsta... Vrlo, vrlo zadovoljan... 👍🤘
Ja obožavam da idem u Ikeu prosto da se prošetam, naravno svaki put svratim u restoran, i lazanja je obavezna :) Super im je ona jeftina tortica od čokolade.

E nisam probao tu torticu, 150 dinara čini mi se.. al probaću je uz sledeću kafu 🙂 Nisam bio nekih godinu dana... Od sad ću dolaziti češće, prija malo razgledati i ručati ako ništa drugo... 🙂

Meni su sve tortice solidne, imali su donedavno i krempite koje su im bile ubedljivo najbolji dezert.

Naravno i ćufte neizostavne, koje god da izaberem, biljne, veganske, pileće, švedske, budu odlične.

Treći dan za redom 😄

20231216_123733.jpg

Ukupno 578 rsd

Pa u meku bi samo kolač i kafa bili više od toga.. ovde je bolje 😊

*edit Ups, zaboravio sliku... Mariks me ometa na drugoj temi pa brzam postove, da bih što pre uživao u jelu 😄 😇

Poslednja izmena:
Kafa im se pogoršala. Pre je bila ukusna sad je vodena. IZgleda da stave malo grama u kafu, pa je kafa vodenasta.

Moguće, ja pijem sa mlekom... meni prijaju blaže tokom dana, ovo je već treća danas 🙂 i još jedna na brzinu pa odoh 😊

To je malo i optička varka Marikse 😄 plus što možeš u tu šolju da sipaš i sokove... jeste na kvarno ali tu je pored i čaj pa niko ne zna ni šta sipaš...

Al nema veze, ti spremaj kod kuće, peri sudove... Budi siguran! I naravno, izuvaj se odmah na ulazu... Ako zaboraviš nešto na stolu dnevne sobe, prvo otkopčaš pertle, izuješ se, dođeš u dnevnu sobu, pokupiš pa ponovo procedura obuvanja...

I tako... 😆 Samo vi živite vaše komplikovane živote... a ja sad odo do pekare po vruće pecivo pa na glasanje lagano... 🙂🙂🙂

Al nema veze, ti spremaj kod kuće, peri sudove... Budi siguran! I naravno, izuvaj se odmah na ulazu... Ako zaboraviš nešto na stolu dnevne sobe, prvo otkopčaš pertle, izuješ se, dođeš u dnevnu sobu, pokupiš pa ponovo procedura obuvanja...

I tako... 😆 Samo vi živite vaše komplikovane živote... a ja sad odo do pekare po vruće pecivo pa na glasanje lagano... 🙂🙂🙂
Pa mora i pranje ruku posle dodirivanja patika/cipela i pertli :)

To je malo i optička varka Marikse 😄 plus što možeš u tu šolju da sipaš i sokove... jeste na kvarno ali tu je pored i čaj pa niko ne zna ni šta sipaš...

Naravno, neću da mi neko pljuje u hranu ili još gore, ili da mi daje kikiriki, a da svima to predstavim kao pečenog bika samo da se ne bih osećao gubitnički :)

Ja kad se već trujem volim da bude kako treba, a i da se zasitim

FXGVxNR.jpg

1890din, dovoljno za dvoje da se najedu stvrano, a ne da pričaju kako im je "ipak bilo dosta" (tako možda i troje), naravno treba imati otići sa nekim :)

Poslednja izmena:
@Beki znaš kakve lazanje + 2 šolje kafe... jako teško stići 4 stanice autobusom 😄

Doduše išao sam i 403kom zadnja 3 dana al to je druga priča 😊

489 rsd sve na slici + još jedna kafa posle

@mariks nadam se da ti je danas dovoljno velika lazanja. Birao sam veće parče samo za tebe... 😁

20231217_110531.jpg

Jedem ja i takva pečenja, da li od vrata ili čega, koja se tope u ustima... Spremaju meni i to... Lajkovao sam te, nisam ja ostrašćen kao ti i da ne znam za drugo 😄 ...ali "pljune u hranu", pa "pacovi" ranije... Nisi ti sasvim čitav 😆

@Beki lazanje i hot dog zaboravio si 😉😊

Ja sam danas rano glasao, obavio svoju građansku dužnost i red je da se počastim 😄

1702809613101.png

@Noki
I dalje je to malo parče. Kesica šećera veća od toga. Preskupo.

@ristivoje
U Nokijevom komšiluku, Eko Park Beli Potok, preporuka za hranu, a cene nisu toliko napucane kao ostale "Beogradske". Porcije su dovoljne da se fino najedeš. Teleća čorbica je ok ali previše brašna i gusto za moj ukus, ćevapi su super, teletina odlična, sledeće isprobavam pačetinu.

Koliko sreće i oduševljenja. Iskreno i ja sam se obradovao čitajući ovaj post.

To je ideja... da vas obradujem dok me čitate...

Jesam li mnogo propustio što nisam nikad bio u Ikei? :ROFLMAO:

Ja se posle onog meka ne bih javljao više... 😁 Ceo jedan put bio u meku u zivotu 😀

Naravno da propuštaš 🙂 nisu samo lazanje ima i svakakvih ćuftica 😄
I dalje je to malo parče. Kesica šećera veća od toga. Preskupo.

Ma dve kafe koštaju toliko (498 rsd) u kafiću sa minimumom bakšiša 😄 al nema veze... ti si čovek koji ne ide u restorane... to je tvoja životna filozofija sve je preskupo što nije u sopstvenoj radinosti i ja te razumem 🙂 ne podržavam te, al te razumem 🙂

Ma dve kafe koštaju toliko (498 rsd) u kafiću sa minimumom bakšiša 😄 al nema veze... ti si čovek koji ne ide u restorane... to je tvoja životna filozofija sve je preskupo što nije u sopstvenoj radinosti i ja te razumem 🙂 ne podržavam te, al te razumem 🙂
Ne idem po kafićima :) a po restoranima kao što vidiš volim da odem ali samo negde gde ću za moj novac jesti kvalitetno (seljak sam čovek pa znam da procenim kad je meso staro, zamrzavano više puta, mešano sa ko zna čim...), volim kvalitetno da jedem, što mi parče lazanje od 500din od koje ne mogu ni vrabca da nahranim sve samo ne kvalitetan obrok. Shvatam Ja tebe, ne znaš ni jaje da skuvaš niti imaš volje pa pokušavaš to da opravdaš sa "zašto bih", ali jednostavno postojimo mi ludi koji volimo da znamo šta jedemo, hranimo se kvalitetno (kući ili u restoranu) i održavamo neku higijenu, a postoje i oni drugi kojima nije bitno ni da li je iz kontejnera samo da je pristupačno i da ne spremam sam.

Dobro, potegnuću čak do Ikee kad mi se prijedu ćufte
I one su "za oko". Po meni u ikeu ideš da jedeš u onom njihovom bistrou, 6 hotdoga (mali su ali 6kom) za mislim 300din kolko je bilo i čaša oko 90din i piješ sok koliko hoćeš.

Poslednja izmena:
299 su lazanje a ne 500

A u još jednu šolju sam sipao i hladni čaj na kraju posete 😄 bukvalno su mi šolje opravdale 498 rsd.

Što se jaja tiče, imaju i doručak do 11h sati... Za nas koji ne umemo ništa, a volimo sve... 😄 kako si sam lepo zaključio...

Ljudi se tamo zabodu, otvore leptopove i odande rade ceo dan 😄

Ništa meni ne smeta samo ti nastavi svoj životni ritam, ja ću svoj. Kao da u ikei 3 puta podgrevaju 4 puta zamrzavana jela 😄 Idi malo, oseti atmosferu kuhinje pa onda piši...

Bio više puta, zato ti i pričam, svakako samo napred, nemam Ja ništa protiv da ko ima para bleji ceo dan po "restoranima" i jede ko zna šta :) svakako za kuhinju nisi kompetetan uopšte, "pečenja od vrata i tako to" :D lepo si me nasmejao. Drži se ti pekara i fast foodova.

Vrh