Šta je novo?

Šta jedemo?

Brate porediš odličnu, ukusnu salatu i super prometno mesto za roštilj meso na palilulskoj pijaci sa pacovima... Malo je neukusno 🙂

Znaš kako, i go.no ako dovoljno zašećeriš i začiniš biće slatko i ukusno :) Uglavnom se sve svodi na lične preferencije, neko voli da kupuje jer ga ne zanima da sprema, ima dovoljno novca ili je lenj, a neko voli da zna šta jede ili nema novca za bacanje. Uglavnom i jedno i drugo ima prednosti i mane, forsirati jedno kao ispravno je sve samo ne ispravno ;)

Znaš kako, i go.no ako dovoljno zašećeriš i začiniš biće slatko i ukusno :)

Bože dragi... ma ne tvoj jogurt koji sam praviš je najbolji na svetu... Svi ćemo pocrkati od go*ana i pacova 😏

Upravo se radi o tome dalje što pišeš... imam vreme da gledam i upoređujem popuste 🙂

Uglavnom i jedno i drugo ima prednosti i mane, forsirati jedno kao ispravno je sve samo ne ispravno ;)

I tek na kraju svog posta stižeš do suštine a to je da 'forsiram' pa te i prizovem @, da bih te između ostalog, malo cimnuo, a ne jer je moje najispravnije, pobogu, to je valjda jasno da se ne hranim najzdravije 😄 peckam te malo... 🙂

Nije moj način najispravniji, nego ja imam vreme, ti imaš pare...

Tako je 🙂 Pileća prsa je sve od prerađevina što jedem...

Ako je jedan dan nešto malo skuplje, dva naredna dana je jeftinije... al za mene jednog nema potrebe baš kuvati... neka konzerva se otvori, lagano... 😉

A Beki kaže "koji nivo", a kad je poručio jedan jedini put mek, ishvalio ga samo tako 😆

Uvek je slađe i lepše se o meku piše kad je na stolu 😄 prorade čula...

Bože dragi... ma ne tvoj jogurt koji sam praviš je najbolji na svetu... Svi ćemo pocrkati od go*ana i pacova
Za mene je najbolji :) bar znam šta ima unutra.

Nije moj način najispravniji, nego ja imam vreme, ti imaš pare...
Da ne misliš da je ispravan ne bi to forsirao ;) i ne, baš zbog toga što nemam para gledam šta jedem. Da imam para hranio bih se po restoranima i brzim hranama (kao Ti uglavnom :p) i bilo bi me briga za zdravlje jer imam para za lečenje u poznim godinama kad te sve stigne :)

Forsiram te jer si mi dobar za zaje*anciju 🙂 što tvoj zadnji post i potvrđuje 🤭

Mislim da nesvesno forsiraš jer želiš da dokažeš nešto, otuda i hiljade slika koje nikoga ne zanimaju, ali neka ti bude da ti sve to radiš onako, zbog zaje*******ancije :D Zezaj slobodno, samo ti jedi pacove nemam ništa protiv, a ja ću da se trujem sa domaćom kuhinjom :cool:

Tako je 🙂 Pileća prsa je sve od prerađevina što jedem...

Ako je jedan dan nešto malo skuplje, dva naredna dana je jeftinije... al za mene jednog nema potrebe baš kuvati... neka konzerva se otvori, lagano... 😉

A Beki kaže "koji nivo", a kad je poručio jedan jedini put mek, ishvalio ga samo tako 😆

Uvek je slađe i lepše se o meku piše kad je na stolu 😄 prorade čula...
Vidis koliko je dobar Mek da ga nijednom posle nisam narucio :ROFLMAO:

No, salu na stranu, nemam stvarno nista protiv Meka i meni je on stvarno dobar kad me pukne zelja, ali to je bas retko. I nije kao da se forsiram da ga izbegavam da bih se zdravo hranio i te fore. Jednostavno mi se ne jede i onda me nekad, jednom u par godinama pukne da mi se bas jede :D

Ja sam u Meku jeo bukvalno jednom (1) u životu, kad smo gledali nešto u Pozorištu na Terazijama, pa posle svratili da nešto uzmemo..

Brate, nekako mi te žao. Dođe mi da te odvedem već sutra 😁 da kupimo svašta nešto i ožderemo se kao nikad 😄

Mogli bi u Pančevu, ja sam i tamo bio.. lep im je mekić... kao i svuda... generični 😄 dok si unutra ne znaš jesi li u Pančevu ili Borči. 😅

Да прекинем серију постова везану за џанк фуд 😀 На палилулској пијаци има пекара која продаје само пецива без белог брашна и додатих шећера, Зрно Ра се зове.

Brate, nekako mi te žao. Dođe mi da te odvedem već sutra 😁 da kupimo svašta nešto i ožderemo se kao nikad 😄

Mogli bi u Pančevu, ja sam i tamo bio.. lep im je mekić... kao i svuda... generični 😄 dok si unutra ne znaš jesi li u Pančevu ili Borči. 😅
Brt, ja živim zdravo i ne jedem to smeće..To je cena koju plaćam što sam ovako zgodan :ROFLMAO:a i taj jedan put kad me muka naterala u Meku da jedem savest me grizla mesec dana.. :D

Tata svih kupusa, u našim (primorskim) krajevima poznat kao raštan, evo ga spremljen po klasičnom nemačkom receptu. Drugar i ja volimo da kuvamo i jedemo, družimo se uz šporet regularno i na smenu spremamo ukusne gurmanluke. U ovoj varijanti, obavezna pratnja je pivce, a nakon obroka čašica rakije (preporučujem kleku). Odabrali smo Altenmünster Winterbier :)

Raštan - zimsko povrće
Raštika, superiorna namirnica

rastan de 02.jpg

rastan de 01.jpg

Da pohvalim ovaj urnebes 'stado moje' iz Mošorina... Mnogo dobar, ljut tačno koliko treba... pakovanje je 180 rsd

Već 2 dana ga doručkujem samo sa svežim hlebom... Doručak ispod 100 dinara... Iako Mariks tvrdi da se razbacujem, ali to nije istina...

Ručak 100 rsd

Tuna 80g, kukuruz šećerac 50g i testenina nekih 200g.

Tuna 70 rsd
Kukuruz je oko 7 rsd
Testenina 23 rsd

InShot_20231209_041003845.jpg

Falio mi je cherry paradajz al onda bih premašio 100 dinara.

Kasnije ću pojesti drugu polovinu tune 70rsd i hleb... a za užinu ananas i banane oko 100 rsd.

Sve ukupno za ceo dan oko 400 dinara.

Ne mogu svaki dan ovako jeftino, naravno... ali ako dva dana imam jeftina onda treći mogu i 1200 rsd da potrošim na hranu.

Srbija opet ne spušta nivo dozvoljenog aflatoksina u mleku – rok produžen za još godinu dana.​

podsetimo se da nas nasi dobri mlekari, uz blagoslov radikala, truju vec godinama ovako

Znaju da štrajkuju, znaju da podižu cene mleka .... Sve znaju al aflatoksin da smanje to ne znaju 👹

Teško podnosim ovu ,, novu ,, cenu sobzirom da dnevno samo za mene kupujem 1,5. l. tj. 45 l/mes - 540 l/god. a kad vec toliko izdvajam sasvim bi bilo u redu da iz mleka izdvoje štetne stvari umesto što iz njega sve dobro izvade, te ostane ko prazna bela voda a što se vidi po tome što zidovi flaše mleka kad se isprazni ostaju čisti ko da je samo i voda bila u njoj.👹👹👹
Ozbiljno razmišljam da iz bojkota prema velikom NE kvalitetu mleka predjem na minimalnu potrošnju ito samo za kafu.

Realno ti mleko i ne treba, odrastao si covek. Pogledaj istrazivanja zasto ljudi uopste piju mleko. Mleko je vise potrebno teladi a ne ljudima.
Kiselo mleko je skeoz u redu, jogurt i ovaj krs od mleka treba zaobilaziti.

Добар је и јогурт, то ти је малтене исти производ као и кисело млеко. Обично млеко нема потребе да се пије. Сир и кајмак ко воли.

Šta mislite o automatu za mleko sto ima u Beo centru ? Koliko realno je tamo mleko sveže, da li se aparat čisti ? Recimo to bi pre koristio nego da čekam nedelju da kupim sveže mleko na pijaci ?

То млеко је као млеко из цистерне након муже, мора да се прокува за безбедну употребу.
На њиховом сајту пише да млеко стоји један дан у аутомату и следећи се празни, а аутомат се испира. Чува се на температури од 4 степена што онемогућава квар и конаминацију.

То млеко је као млеко из цистерне након муже, мора да се прокува за безбедну употребу.
На њиховом сајту пише да млеко стоји један дан у аутомату и следећи се празни, а аутомат се испира. Чува се на температури од 4 степена што онемогућава квар и конаминацију.
Da da sveže kao na pijaci. Samo me interesuje da li realno mleko ne stoji duže. I da li zaista se lepo održava aparat

Vrh