Šta je novo?

Šta jedemo?

Хм, то једино да се распита код одржавања тржног центра.
 
Може да се даје зеолит у сточну храну како би се афлатоксин везао за њега у организму краве и избацио балегом.
 
Sad si i prehrambeni tehnolog, posle doktorata iz istorije i politikologije :) sta si po struci, dr.Dzons? :)
 
Sad si i prehrambeni tehnolog, posle doktorata iz istorije i politikologije :) sta si po struci, dr.Dzons? :)
vucic-aleksandar-vucic.gif
 
Овај професор прича напамет. Технологија производње киселог млека и јогурта је иста. У суштини оно што се код нас зове кисело млеко је у суштини гушћи јогурт. Користе се исте бактерије и млеко. Већ смо расправљали на форуму о томе.
 
Daje lep primer da poznaje materiju sta je dobro da se jede.
 
Mислим да је у овом тексту извучено пар реченица из неког његовог гостовања у некој емисији. Мислим да је више акценат на дијетама код обољења црева.
 
Zanima me vase misljenje, da li vam je kvalitet mesa (pricamo o mesu iz marketa) na zadovoljavajucem nivou ukusa i kvaliteta?
Deluje mi da zaostajemo debelo u kvalitetu mesa, ma koliko god se mi busali da tamo na trulom zapadu sve ima ukus plastike. Skoro sam sa zenom bio u Italiji, kupila je u marketu sveze junece mleveno zapakovano, istu recepturu je i tamo i ovde koristila, a dva razlicita sveta ukusa :) Tamo me podsetilo na onaj pravi ukus mesa kad sam bio mali.
Ko zna, mozda ima uticaj psihe kad si na odmoru, pa ti sve lepse, ali o tome razmisljam vec par dana.
 
Od marketa do marketa, rase zivotinje, vreme klanja, koliko puta je smrzavano... ako je marinirano onda znaš da je od ko zna kad. Kod nas mi je junetina najbolja u yuhoru, pa lidl, pa maxi (nisam bio u rodi skoro jer mi nije blizu pa ne znam), svinjetina je npr maxi pa lidl.
 
Све је мање стоке у Србији, а увози се шкарт. Препорука је наћи сељака који гаји и коље своју стоку и са њим договорити откуп. Мада мало ко данас коље говеда у свом домаћинству, значи само свињетина и овчетина може тако да се обезбеди.
 
Zanima me vase misljenje, da li vam je kvalitet mesa (pricamo o mesu iz marketa) na zadovoljavajucem nivou ukusa i kvaliteta?
Deluje mi da zaostajemo debelo u kvalitetu mesa, ma koliko god se mi busali da tamo na trulom zapadu sve ima ukus plastike. Skoro sam sa zenom bio u Italiji, kupila je u marketu sveze junece mleveno zapakovano, istu recepturu je i tamo i ovde koristila, a dva razlicita sveta ukusa :) Tamo me podsetilo na onaj pravi ukus mesa kad sam bio mali.
Ko zna, mozda ima uticaj psihe kad si na odmoru, pa ti sve lepse, ali o tome razmisljam vec par dana.
Poredis Italiju, koja ima najkvalitetniju hranu u Evropi (mozda i svetu) sa nama, naravno da su oni bolji.
Mada smo i mi sve losiji, ne moze se uporediti ovaj kvalitet svega (mesa, voca, povrca) sa stanjem pre 20-30 godina.
 
Апсолутно, то је највећи криминал у послу са храном.
 
Kod mene se prošlog vikenda opet spremala masovno pica :)

Priprema testa:
1702463418998.jpeg


Pa kesa i tako 2-3 sata:
1702463434137.jpeg


Sve je spremno za slaganje sastojaka:
1702463475145.jpeg


Za klince klasika:
1702463500962.jpeg


1702463510601.jpeg


a za odrasle malo varijacije:
1702463545633.jpeg


1702463559812.jpeg


Da ne ispada da jedem samo picu, ovo mi je default ručak
1702463705074.png
 
@Steva kažu da je testo za picu najbolje ako se pripremi dan ranije kakva su ti tu iskustva
 
@Steva kažu da je testo za picu najbolje ako se pripremi dan ranije kakva su ti tu iskustva
Ја правим неколико дана раније и ставим у фрижидер, па једем тако пицу 2-3 цечери, и што касније ми је боље.
Mожда ће ти овај снимак помоћи да закључиш
 
Vrh