Šta je novo?

Šta jedemo?

Wolt skine 180 dinara, tako da dostava ispadne ispod 100 dinara tj. prakticno nista

1000002951.jpg

A to je kao neki discount... a glovo prime je 0 rsd za svaku dostavu... sem nekih minimalnih gde se izdrndavaš 😄 tipa za 300 dinara hoćeš nešto, onda ti naplate... moras da pređeš neki cenzus od oko 700, 800 rsd i sve su besplatne.

Inače kad spomenušte Ferdinand knedle, da znate samo da originalni vlasnik drži radnje u Zemunu, NS i Zagrebu, ostali lokali po gradu nemaju veze sa Ferdinand knedlama i u nekom su sporu oko imena. Koliko sam ja razumeo, franšizno su otvoreni, pa su se nešto pokačili i odvojili.

Zanimljivo.. Kako god bilo, prave ih identično dobro i kod parka Vojvode Vuka i u NSu 🙂

Inače kad spomenušte Ferdinand knedle, da znate samo da originalni vlasnik drži radnje u Zemunu, NS i Zagrebu, ostali lokali po gradu nemaju veze sa Ferdinand knedlama i u nekom su sporu oko imena. Koliko sam ja razumeo, franšizno su otvoreni, pa su se nešto pokačili i odvojili.

Mc Chicken 364 dinara... To je kao da smo se vratili u 2012! 😄

Bukvalno se više isplati da ne izađem iz kuće 🙂 sa sve bakšišem za dostavljača... i dalje imam glovo prime pa ne plaćam dostavu 😎 sad se razmišljam da li da ukinem glovo prime koji sam besplatno aktivirao ili da ostane još mesec dana, onda će mi naplatiti 599 rsd

I dalje ću odlaziti u mek da klikćem za poene, a od kuće ću da kupujem kad hoću da platim. 😎

Screenshot_20240121-175847_Glovo.jpg

Uvek sam se pitao kome je ukusno da poručuje mc na kuću. Dokle ono dodje bude neukusno?

Počeci su još od 90tih.

Moja mama je znala da sedne u auto i sa Voždovca ode i donese mek meni i drugarima dok se igramo kod kuće... i sve nas iznenadi 🙂 nikom nije smetalo što se čizburger već ohladio 😊

Sada dostavljači imaju torbe koje čuvaju temperaturu čak i po minisu... + ja sam na 10m peške od meka u bulevaru... ako sve dobijem po nižoj ceni nego da sam se sam izvukao iz kuće po ovoj hladnoći + u bulevaru nema mogućnosti za varanje sa poenima, tj. prikupljanje na takav mangupski način 🙂 onda je računica jasna 🙂 ostajem kod kuće 😄

Dakle sve je stiglo toplo... i još nisam sve pojeo 😄 (tu je mikrotalasna) Uštedeo sam oko 500rsd nego da sam se pojavio u restoranu...

InShot_20240122_135454993.jpg

Sveti Jovan 🙃

InShot_20240122_184938516.jpg

InShot_20240122_184707464.jpg

U svakom slučaju dobio sam čaj i banane.

S ovolikom komadinom slanine ne znam šta da radim. Bukvalno. 😄 Ako neko hoće da mu poklonim nek se javi 🙂

20240122_192359.jpg

Maaa 🙂 Nećeš verovati, al 4 sata kasnije sam dobio i supu, zaboravio je 😄

Fizički to ne mogu sve da pojedem jer imam već hrane što sam ranije kupio... moraće nešto i da se baci... ali eto...

A i to vakuumirano neće lako da se pokvari. Nema bacanja hrane!

Već imam suvomesnato od ranije doneto, da nije načeto... To samo gledaju da se otarase viškova hrane na meni a posle ja treba da imam moralne dileme da li bacam ili ne...

Manite me 😄

Imam poznanika Nišliju, čija je supruga Italijanka iz Padove, njih dvoje su jedan strastven gurmanski par. Dare kuva svakodnevno i obavezno baci recepat na fejs, na radost nas pratilaca hedonista. Ponekad maznem ideju, evo baš kao večeras. Njegov tekst prenosim u originalu, a fotke su moje. :)

Losos na luku i paradajzu
Vrlo jednostavno. Tepsiče poprskati maslinovim uljem. Jedan oveći luk vrste ljubičasti na kolutove poređati na dno. Preko pobacati beli luk iseckan na listiće, količina po ukusu. Složiti odozgo i dva paradajza isto isečena na kolutove, pa sve to opet poprskati maslinovim uljem, posoliti i posuti sa malo origana i ruzmarina. Rknuti u rernu na 200 jedno deset minuta, koliko da, stručni izraz, šljone. Onda poređati odozgo ove filete lososa, posoliti, pobiberiti i posuti vlascem pa vratiti u rernu jedno 20-25 minuta. Ja uz ovo spremio onaj moj krompir po starinski, ali može i pirinač, proso, bulgur... ma može i samo leba i udri!

Recepat sam malo doradio: ubacio žute parike i kolutove cukinija, kao i šaku školjki u tepsiče. Plus dve kašike talijanske pulpe od pardajza i malko belog vina. U krompir pire je upasirana kuvana keleraba, kašika putera i luk vlašac. Vino je belo, iz podnožja Alpa.

L 01.jpg

L 02.jpg

Koji je kecap najbolji na nasem trzistu?

A to je kao neki discount... a glovo prime je 0 rsd za svaku dostavu... sem nekih minimalnih gde se izdrndavaš 😄 tipa za 300 dinara hoćeš nešto, onda ti naplate... moras da pređeš neki cenzus od oko 700, 800 rsd i sve su besplatne.
Brt, ja narucio i nula mi dinara svejedno, a nemam prime 🤣 I to iz Cara Dusana, odnosno 7km daleko.

Odem na Wolt, isto za dz.

Ne znam sta radim, ne razumem se jer ne koristim cesto, ali mi uspeva 🤣

1000003118.jpg

Hehehe.. @Beki ne zanosi se maleni, znam sve oko toga 😁

Nekada mek kada nije busy period u mesecu ili godini (a to su ove nedelje posle praznika, ima delivery 0 dinara) Ipak meni je bila nula od 24.12 kad sam aktivirao glovo prime i to prvi mesec besplatno. 🙂 Za vreme praznika je dostava išla od 220 rsd na gore...

Pored toga video si da mi je čiken 30% off kao i tripl čiz 😋😋😋 a to samo glovo prime juzeri imaju 🏅

Pa kako je nula ako znas sve oko toga :D Ja bio spreman da platim, kad ono pise nula dinara.

Pa kažem... i bez glovo prime nije uvek mek naplaćivao dostavu 🙂 ne znam kako drugačije da objasnim 🙂 verovatno trenutno ne naplaćuje nikom...

Meni je svakako besplatno bio taj glovo prime... e sad od sutra će mi skinuti 599 rsd jer ga nisam ukinuo... al držaću ga samo mesec dana, do 24. feb, dalje neću... Dakle ispada da sam za dva meseca dao ukupno 599 na sve moguće porudžbine i uštedeo dodatno na popustima koji su samo za prime korisnike, što je ok 🙂

Vrh