Šta je novo?

Šta jedemo?

Pa stave i u giros. Eto, giros je meso, hleb i krompir. Znaci i Grci jedu krompir i lebac, a oni su drevna civilizacija.

To je tvoja stvar, ali se jede. Jedu ljudi, masovno, tradicionalno.

Nisam bas uspeo savrseno, ali koristan savet, vezbace se

Prošla bi me volja za picom ako bi morao toliko da se trudim oko nje.. :D

Beki, svaka čast, nadam se da ćeš vremenom dobiti savršeno parče..:love:

Pa stave i u giros. Eto, giros je meso, hleb i krompir. Znaci i Grci jedu krompir i lebac, a oni su drevna civilizacija.
Meni to ne smeta jer sam se i navikao da uz skoro sve jedem i hleb, od malih nogu. I to bar mogu da istrpim. Ali sam već pre nekoliko godina prestao da jedem hleb ako ima prilog u obliku pirinča, paste ili krompira. Izuzet pravim onda kada je jelo intenzivnog ukusa, pa onda jednostavno moram kako bi hleb "neutralisao" te jake ukuse. Npr. roštilj ne bih mogao jesti samo uz pomfrit, tu moram ubaciti i hleb, što je čak i najgora opcija jer je sve to suvo i još teže. Ili uz gulaš, moja majka je najčešće pravila uz krompir pire i tu sam uvek jeo hleb. Mada danas već manje tako praktikujem. Uz svako glavno jelo moram imati neki prilog, Bečka šnicla uz pomfrit/wedges ili krompir salatu i to je to, ili curry sa kokosovim mlekom uz pirinač (mada kod njih se može umesto pirinča staviti i Naan), ili pileće džigerice sa krompir pireom.

Ali ultimativno hleb jelo - popara. To bih mogao svaki dan jesti.

👍

Tebi hvala na inspiraciji da trpam kackavalj u korice 😉

Mariks, šta lajkuješ, pomešao sam te sa Stevom, njegova pica me inspirisala 🤣

Danas je dan kad vežbam (rekreativno, sa bučicama od po 10kg) 🙂 a to znači puno, puno ugljenih hidrata pre 😁

20231207_005917.jpg

Koliko ih ima mogao sam kao Edi Marfi u onom filmu da ih dižem, a bučice da odmorim 😆

Teške su, tu ima kilo 🙂 al pojeo sam samo oko 150g

Dobro, pravilno si odmerio koliko ti energije treba za te tri serije po tri ponavljanja sa 10 kg :ROFLMAO: 😇

Hehe 4 serije 12 ponavljanja 😄 ali to je za bicepse... znam da je malo.. al onda radim ramena i tricepse i tako malo improvizujem još neke grupe mišića... Sve u svemu oko 35 min vežbanja sa malenim pauzama. 🙂

Ko bi sad po ovim cenama salate sam sebi rendao kupus i šargarepu, pa začinio, pa zaprljao činiju koju mora da opere... sem Mariksa? 😊

Zar nije lakše, prošetaš kao gospodin čovek, kupiš zapakovano i začinjeno?

Danas neću kačiti sliku obroka 😊 jer je sličan onom od juče samo malo povoljniji... Oko 350 rsd ukupno

piletina 100g 100rsd
pita sir oko 200g 200 rsd
i 100g salate...

Pio sam proteine pa zato ne previše mesa danas.

20231207_100146.jpg

Vrh