Šta je novo?

Šta jedemo?

To se lako spremi. Nema žena puno posla 😊 a sve sto treba je tu. Deluje kao da si u nekom restoranu poručio. Tamo bi to naplatili tipa 990 dinara i još bi štedeli na mesu. Imao bi 50tak grama mesa 😄 Nazvali bi recimo ultimate mediteraneo, obrok salata, velika porcija + bi dodatke naplaćivali po 100 dinara... samo bi 3 salate stavio u osnovi + dodaci + dostava + bakšiš za dostavljača i administrativna taksa, izašlo bi oko 1700.

Kako imam kapitalistički mozak. 😄 a deluje povoljno dok ne klikneš...

Inače da imam ispred sebe 5 pizza ili jednu ovu salatu. Izabrao bih salatu. To je stvar nekih urođenih, a verovatno i stečenih afiniteta. Sigurno da ima uticaja i šta je svačija mama jela u trudnoći.

Hteo sam baš da napišem havajska poke ultimate porcija, umesto mediteraneo ali sam mislio da ona podrazumeva sirovu ribu...

Evo šta sam... večerao ovo sa slike + 6 parčeta hleba 😄

Testenina je bila sa kukuruzom i paprikom..

20231206_005739.jpg

Kao svaki Srbin, jedem leb sa makaronama 😁

Bilo je samo 200g da je bilo 400g makarona ne bih... plus neki majonez sos... mora hleb da upije sve to

Био сам гладан ко пас, и страдало је 400г са коленицом пре него ли сам се сетио да сликам за овдашњу публику. Станковски рулз, мада колега каже да њему више лежи Ас од Станковског. Шта ти мислиш Воксе?

Nikako As, njemu je testo gnjecavo.. samo kolenica kod Stankovskog.. 😎

Ma nemaš pojma, uz krompir i testo leba se ne jede:D

Brate nisam imao dovoljno testenine. Krenuću da vičem kao Goje 😄 falilo je 200g testenine pa sam dodao lebac...

Evo gulaš za naredni obrok.. Pričali su neki prošli put da je u konzervi sa pasuljem i vurstom bilo kojekakve hemije.

E ovda ništa od hemije. Samo goveđe meso, paradajz pire, so, šećer i začini. 😋

Jedva čekam da probam! ☺️

Naravno jasno je gde sam pazario s obzirom gde sam slikao 😄
20231206_105149.jpg

"Kod njih u Banatu", se drugačije jede.. 😋

Današnji ručak. Znam da nisu savršeno šarene boje kao na Gojetovom poku ali 450 rsd sve ukupno.

Pita krompir 200
Pileći file 150
Vitaminska salata 100

Pita je iz Oklagije, jednom su ih zatvorili jer ne izdaju račune, al slabo mare... Bezobrazni su oko racuna al imaju odlične pite, sa krompirom mi je omiljena... i tu nisam dodao hleb 😄

File naravno sa palilulske pijace 150g 150 rsd

Salata iz Maksija.
A pre toga bio i do Mera u Bataji i pazario svašta... 🙂

Lepo sam iskoristio ovo pre podne.

20231206_124228.jpg

I uz klasičan hleb se jede... uz pofrit i ćevape u restoranu uvek sam jeo i hleb.

Ma kad dođe porcija u restoranu, dođe sa krompirom ili eventualno poručiš pomfrit uz ćevape... i naravno na stolu stoji sečeni hleb.

I svaki normalan Srbin jede taj hleb bez obzira što jede i pomfrit i ćevape i šopsku...

Doduše ja slabije jedem pomfrit, ali ide mi. Jedino mi ne bi išao samo hleb i pomfrit. Al čim ima i meso, ide mi...

Dobro, ali da imas para i za pomfrit, uzeo bi.

Kada bih uzeo lepinju i unutra natrpao pljeskavicu i pomfrit mislim da bi mi bilo zlo.. 😎

Pirinač isto kada jedem kao prilog uz meso i sos-ne jedem hleb.

Мислим да је код Мила кувара на Славији била пљескавица где ставе и помфрит у лепињу.

Vrh