Šta je novo?

Šta jedemo?

Da, za jogurt se slažem. Ostatak je običan doručak. 😄 oprosti Goje, ali meni treba... Kažeš, "ne treba ti" ali treba mi. Vox valjda pojede 5 jaja, i ja sad njemu treba kažem da li mu treba ili ne treba. Svi bi da drugima budu nutricionisti. A ne znaju ništa o mom metabolizmu. Treba mi onoliko kalorija da zamenim potrošenu energiju. I to radim već 20 godina. Da unosim više šećera nego što mi treba, gojio bih se.

Napiši mi šta mi treba pa bih ti ja rekao posle ne koliko sam brzo ogladno jer to zavisi od vrste šećera koje unosiš, nego koliko satima ne bih imao energije ni za šta sa vašim preporučenim dijetama...

Ali evo, varijantu tvog idealnog doručka za nekog ko je 187cm i oko 70kg već 20 godina. Baš bih voleo da čujem šta treba da jedem za prvi obrok, a ne šta ne treba.
Све разумем, и сам једем много, а мршав сам, али НЕ ТРЕБА ТИ (нити било коме другом) ТОЛИКО ШЕЋЕРА! Само толико. Иначе, мој доручак је далеко обилнији. :)
Зашто би се лишио кикирикијa ако ниси алергичан на њега?
Наравно пржени треба избегавати у широком луку а јести печени неслани.
Зато што се лоше осећам, јер сам створио малтене зависност, а и неумерено га конзумирам. :)
 
Isto 3 jaja samo sa domacom slaninicom umesto sunke :D Slazem se Noki da je dorucak najbitniji, kada se najedem ujutru ne jedem do vecere, posto meni jutro pocinje otprilike u ovo vreme. Dva obroka na dan, ostalo je kafa i voce. Slatkise slabo i retko jedem,samo domace iz pekare ili kad mama nesto napravi.
 
Evo ideja za dorucak, ne izgleda nesto, ali svi koji probaju se oduseve toliko da kazu da nista ukusnije nisu jeli :)
Nabaviti dobar hleb, najbolje iz pekare, mada nije los ni iz Maxija (njihove pekare) ili iz Hleb i kifle.
Iseci i preliti maslinovim uljem, obilno, da sve curi kao burek.
Preko premazati humus (najbolje domaci, ali moze i kupovni Patewski).
Zatim staviti malu lisku sira, najbolje Livanjski.
Uz to ide kiselo mleko/jogurt, najbolje Zapis tare.

Na drugom tanjiru iseci sta ima od povrca, trenutno je aktuelna paprika, crni luk, krastavci i sargarepa.

I to je to, bez ikakvih zacina.
Prijatno.

Napomena, bitno je da sastojci budu kvalitetni, npr crni luk kada jedem obicni imam gorusicu, zato kupujem neki organski (jeste skuplji ali ga koristim samo za ove salate, tj sirov).
 
Добра идеја за брз доручак је рестован кромпир. Кромпир скуваш некад раније, мсм да може и 4-5 да стоји такав, а ујутро на тигањ кромпир и комадићи чега год имаш по фрижидеру
 
Obozavam ovo da jedem popodne, moze i kao deo salate ili direktno iz konzerve, toliko je lep, na akciji je u Maksiju ovih dana:

1701704261579.jpg
 
Meni je kukuruz secerac omiljeno jelo, bez zezanja. Nista fensi, nikakvi specijaliteti, daj kukuruza 😄
 
Evo i ja da se javim 16 godina pošto sam otvorio temu :D

Uz porodicu sa klincima su porasle i količine klope koje trebaju da se spreme pa zato kuvamo skoro svako veče. A ja sam se specijalizovao na pice koje ispadaju odlično uz pomoć jedne male ali sjajne alatke. Ali idemo redom.

Bez pripreme nema ništa, testo spremam ujutru pa ga zatvorim u kesu za đubre kako bi raslo u svojoj atmosferi inače ume da bude suvo.


IMG_5409.jpeg


Jedna od najomiljenijih kupovina, peć za picu koja peče na 400c, koštala je 100 EUR ali se već isplatila maksimalno.
IMG_5410.jpeg


Priprema testa
IMG_5412.jpeg


Uvek ide prvo sos od paradajza koji spremim ranije, u kuvanom sosu su pored paradajza i crni i beli luk, razni začini itd.
IMG_5413.jpeg


Onda se sve slaže
IMG_5415.jpeg
IMG_5417.jpeg


Pica je svega 3 minute u peći i to je dovoljno.
IMG_5419.jpeg


A radim i specijalne porudžbine ;)
IMG_5423.jpeg
IMG_5424.jpeg
IMG_5426.jpeg

Još jedan kadar za kraj
IMG_5427.jpeg
 
A može za doručak i kajmak na tostu, pa pršuta, pa kulen...
 
Све разумем, и сам једем много, а мршав сам, али НЕ ТРЕБА ТИ (нити било коме другом) ТОЛИКО ШЕЋЕРА! Само толико. Иначе, мој доручак је далеко обилнији. :)

Dobro nemoj da vičeš 😁 (šalim se) evo pročitaj odgovor Sweet Deeju dole, to će ti dodadno objasniti zašto mi u jednom obroku treba nešto više šećera!

Slazem se Noki da je dorucak najbitniji, kada se najedem ujutru ne jedem do vecere, posto meni jutro pocinje otprilike u ovo vreme. Dva obroka na dan, ostalo je kafa i voce.

Ja još nisam ponovo jeo od onoga... oko 10, 11h kad beše... a nisam ni gladan 😄

Zato objašnjavam da je sve individualno. Goje mi kaže ne treba ti šećera, al on će sesti da ruča u 16h posle prvog obroka u 10h... a ja baš kao i ti, sve što si napisao je preslikano kod mene... 2 obroka, užina od voća uglavnom ili plazma... I kafu pijem ceo dan.
 
Hehehe.. nisam još uvek gladan... kako se beše zove ta ishrana kad imaš svakodnevni post, zaboravio sam... a ne da opterećujem jetru i pankreas svaka 3 sata sa 5 obroka dnevno 😋
 
za dobar dorucak najvazniji je dobar hleb kao osnova.

nikad ne jedem slatke stvari za dorucak.

nekad samo hleb i maslinovo ulju i luk

probao sam da jedem i ovsenu kasu kuvanu na vodi sa lesnicima ili orasima u pokusaju da ne jedem hleb. Ali brzo ogladnim od toga.
 
Da, hleb je osnova. Ja sam dodao još 3 parčeta jutros pored ova tri slikana.

Nisam puno menjao danas. Omlet sa sirom 300g, 3 - 4 slajsa šunke, 1 pržena paprika... jogurt jos nisam otvorio, kasnije ću...

To me sad ponovo drži do uveče.
20231205_085245.jpg
 
Hehehe.. nisam još uvek gladan... kako se beše zove ta ishrana kad imaš svakodnevni post, zaboravio sam... a ne da opterećujem jetru i pankreas svaka 3 sata sa 5 obroka dnevno 😋
Mislim da je autofagija, 8 sati jedes sta hoces 14-16 sati ne jedes nista samo unosis tecnosti...ja imam 184 cm i 72 kg, sa doruckom i vecerom lako funkcionisem tako :) Mada iskreno nisam nesto posebno snazan i misicav:LOL:
 
Ja sam skapirao da koristim 16/8 autofagiju, ako se tako kaze, bez da se i trudim i da sam hteo.

Nije da vidim neke benefite 😁
 
Mislim da je autofagija, 8 sati jedes sta hoces 14-16 sati ne jedes nista samo unosis tecnosti...ja imam 184 cm i 72 kg, sa doruckom i vecerom lako funkcionisem tako :) Mada iskreno nisam nesto posebno snazan i misicav:LOL:

Da, da, autofagija 🙂 bukvalno tako radim...
 
Ja sam skapirao da koristim 16/8 autofagiju, ako se tako kaze, bez da se i trudim i da sam hteo.

Nije da vidim neke benefite 😁
Moj cale je smrsao tako a ja se ne gojim, mada mozda se ne bih ugojio i da to ne radim, ko zna....no svakako lepse spavam otkako manje jedem slatkise
 
Zvuci ekstremno kad se tako kaze da moras 16 sati da gladujes, ali meni vecera u 7 i dorucak u 11 su normalna stvar 😁 Ili kasnije. Evo sad jos nisam doruckovao.

Verovatno je ovo moje nepravilno i mozda je jedina ispravna neka gde veceras u 16h, ides da spavas kad sunce zadje, budis se u 5 i radis tri sata jogu i meditaciju i onda u 8 doruckujes 😄
 
Nema nepravilno. Samo 16 sati razlika.

Ja sad idem na spavanje. Ustaću oko 20h... dok se sredim i razvučem kafu i izlistam internet biće ponoć i pre toga neću jesti sigurno. Zatim ću ponovo jesti oko 8,9 ujutru.

Tačno će proći 15 - 16 od mog prethodnog obroka (tj. večere koja je došla u vreme doručka)

Još sam uhvatio i dobar deo sunca danas, svakako više od prosečnog stanovnika Jitlanda ili severnije, u toku zime. A oni svakako duže žive od nas ovde.
 
Mesto gde Jokic i Gordon jedu i piju i penju se na stolove


:D
 
Ovo mi se jede, bez jogurta, i zgodno izgleda, gde ima da se kupi?

Jogurt je tu da ulepša sliku 🙂 nisam ga još ni popio...

U omiljenoj pekari sam kupio omlet, imaju sa sirom, sa povrćem, sa pančetom... barem ovde kod mene u S.Novaka... Papriku sam isto tamo kupio. Odlična je.

Pileća prsa i hleb sam kupio u maksiju. 🙂

@GOJE to mi se dopada... takve stvari volim da jedem. Možda za nijansu više mesa.

Inače još nisam jeo... Tačno će proći 16 sati kad budem.
 
Меса је било прилично, али ајоли сос га је прекрио, а доле је подлога од пиринча. Мислим да је било скоро кило хране. Ево још варим, :)

За сутра сам из Панчева из пекаре Станковски, поручио бурек са коленицом, 400г. (чешће узмем 500г. из Аса), за ове душебрижнике што се брину да слабо једем. ;)
 
Vrh