Šta je novo?

Šta jedemo?

Dobro, za salatu smo se snašli, a šta ćemo sa glavnim jelom? Meso, prilog, supa? Ako nismo Mariks i nemamo svoju kućnu mini farmu, loše nam se piše...

Inflacija nas je sve pritisnula, a zima kuca na vrata. 😮

Zato sam juče sam, po onom jakom vetru, krenuo u jednu posebnu kupovinu, do samog administrativnog oboda grada. Na tragu jednog vloga, ideja je bila pronaći najjeftiniji gotov obrok u celom Beogradu. Meso, prilog i supa, nadao sam se da ću uspeti da nađem za manje od 300 rsd, a našao sam ceo ručak za samo 180 rsd! Ako ne verujete, čitajte dalje.

Znači ne kao mesni narezak ili pašteta ili komadići sardine, nego baš gotov ručak al da bude najjeftiniji u celom Beogradu i evo šta sam pronašao...

Instant supa sa ukusom povrća/škampa ili govedine, jedna kesica iz pakovanja od 5 kesica je 23 rsd.

(sviđa mi se to "sa ukusom nečega" Setio sam se onog filma što je Bender postavio... Za pravu supu će se pobrinuti lokalni diler za 15e po tanjiru)

20231031_024009.jpg

Pasulj sa kobasicom 400g - 157.90 rsd!

20231031_024117.jpg

Ako ne verujete, priložiću i račun.

Dakle jedna supa iz pakovanja od 5 kom. je 23 rsd + pasulj sa kobasicom 157 = ceo obrok za 180 rsd. Ne može bolje. Zaboravite na inflaciju. Zaboravite na Vučićeve bolje cene. Ja vam nudim najbolje cene u celom Beogradu.

Ako ste na ivici egzistencije, a ko realno nije? Pratite sutra dalje...

Jel kupujes povrce na Kvantasu? Jeftinije je nego u gradu. Nisam ispratio cene.

Има Светофор добре понуде и квалитетне робе. Људи се везују за извикане марке због маркетинга.

Ako bi ozbiljno pricali, resenje je u udruzivanju, a ne otudjivanju.

180x4 je 720, a za 720 dinara se moze spremiti kvalitetan i zdrav rucak za cetiri osobe.

Ove kineske supe iz kesice i neki tamo gotovi pasulj su zivi otrovi i to je resenje jedino u slucaju bas najgore nuzde. I to ne nuzde u smislu nemanja para nego nemanja vremena u tom trenutku i boljih opcija i ponude.

A na kraju, iako si sam, mozes da spremis za vise dana za sebe, pa zamrznes itd.

Recept za prostu supu.

uzeti neko meso. Recimo jedan kokosiji batak ili cureci ili pola kile junetine (ribic). Ako je u pitanju zivinsko meso skinuti kozu.
iseci dva luka na cetvrtke, ubaciti
2-3 sargarepe
one dve bele sargarepe, iz povrca za supu (celer valjda ili paskanat)
3 cena belog luka
so, biber, zacini
persun
voda

kuvati sat (za piletinu), dva za junetinu.

moze da se doda paradajz ili pelat iz konzerve i/ili rezanci pri kraju kuvanja

Daj neke prredloge sta sve pazariti u Svetoforu a da valja.
Нисам дуго био, али нпр. боца од 5л детерџента за судове марке Екстра коју производи Сомил из Лапова ми траје већ 7 месеци, још увек има око четвртина боце. Што се тиче хране имају разне зачине, кикирики, разне житарице, смрзнуте пите, пице, услаткише, производе од млекаре Стадо моје, буде и корисне пластике за кућу и сл.
Људи не воле ту радњу зато што је као складиште, роба стоји по палетама. Мени то не смета.

Daj neke prredloge sta sve pazariti u Svetoforu a da valja.
Моке стадо млеко од 105рсд и постаће који су скоро дупло јефтинији него другде. Моја комшика узима и кафу неку Арабија или тако нешто, али не пијем кафу па нмг да кажем ваља ли

Ako bi ozbiljno pricali, resenje je u udruzivanju, a ne otudjivanju.

Hajde da se udružimo 😄

Ne znam da kuvam, a nije loše ispalo, recite? Po 4 minuta u mikrotalasnoj...

Ukus je vrhunski. Nije supa nego nudle koje su se još bolje uklopile uz pasulj. Ni hleb mi nije trebao. Za 180 dinara, ovo je bila bombonica. Čitao sam sastav ima pojačivača, ovih i onih dodatih stvari. Mislim rok pasulju je do 2027. 😄 ali ponoviću ovo.

Nudle treba izvaditi iz mikrotalasne dok još ima vode, treba da upije pola ili malo preko pola i posle će upiti ostatak kad promešaš... Jako sam zadovoljan.

20231101_020500.jpg

20231101_021428.jpg

Verovatno si bio u ruskom diskontu Mere/Svetofor, ima ga i bliže, u Kumodraškoj.

Bio sam u Mere u Batajnici. Nisam znao da je to potpuno isto kao i Svetofor. U Kumodraškoj nisam bio, ne znam koliki je i šta sve ima, bilo bi dobro uporediti ih. Možda je isto, možda i ne, proveriću. Verovala ili ne BG voz oko 19.20 pa nazad praznom 706ticom kad niko ne ide ka gradu mi je draža opcija nego gužvanje u 25tici sa gomilom ljudi.

U Mere-u? sam bio sam samcat. To jako cenim. Kao da je ceo objekat samo za mene otvoren. Mrzim gužvanje i redove.

20231030_201729.jpg

Pogotovo taj potez Donji Voždovac mi ide na živce. Ne znam gde je tačno u Kumdoraškoj. Ako je bliže AK otići ću sigirno.

Pored toga kupio sam i štrudle. One medele i maxi gluposti više nikad neću kupiti. Ovo ima 10 puta bolji ukus. Kao da su ih pravili u lokalnoj pekari. Baš zadovoljan.

20231031_024203.jpg

@centarfor Ne idem na kvantaš, ne mogu ja baš odatle da dovlačim. 🙂

Brate.. to je jedan od 2 načina pripreme. Uvek može i klasično... Plus mikrotalasna je 50tak eura. Rerna je skuplja, a ne koristim je.

Vezano za pokrenutu polemiku Mars vs ruski slatkiši

20231101_060817.jpg

Sve što mi je zvučalo sumnjivo sam pretražio šta je. I ne razumem i dalje po čemu je mars zdraviji? Razumem da je duplo skuplji i više reklamiran, al po čemu je zdraviji? Nemojte da vas višak teksta u sastavu ruskog slatkiša uplaši nego manjak teksta na marsu zapita...

"Laurinska kiselina je poseban tip masne kiseline koja se nalazi u namirnicama koje sadrže zasićene masnoće. Najbolji izvor laurinske kiseline je kokos, a kokosovo ulje ima toliko lekovitih svojstava upravo zbog visokog sadržaja laurinske kiseline."

Zamene za kakao maslac su koliko sam razumeo biljna ulja.

"Temperiranje čokolade je tajni, ali i najvažniji način koji čini praline, kolače i čokoladnu dekoraciju sjajnim."

"Dezodoracija se koristi kada se u prirodnom ulju nađe višak nečistoća. I ovaj postupak je također neophodan za poboljšanje komercijalnih kvaliteta - za postizanje transparentnosti, produženje roka trajanja i odsustvo taloga. Ali tokom prerade, ulje gubi većinu svojih vitamina. Prilikom proizvodnje ovog ulja iz njega se uklanja prirodna boja, kao i komponente odgovorne za njegov okus i aromu."

Pretražio sam sve što mi nije bilo jasno da ne bude da je dezodoracija da idu dezodoransom po ulji da lepše miriše i mislim da je jednakog ranga kao i zapadno smeće od čokoladica.
20231101_224945.jpg

Preporuka od mene, Eko pekara u Kosovskoj, domace pite su vrhunske, narocito pita sa visnjama, domaci recept, ne kao one sa raznim marmeladama kao na drugim mestima u gradu, samo visnje i secer. Pa ako vas put nanese da znate, odmah pored Palmoticeve...videcu da slikam sutra za dorucak :D

I još ovo da dodam.

Cena mars čokokadice po kilogramu je 1666 rsd.

Ja sam паркур, форт и манёвр platio 399 rsd za ceo kilogram. 🙂🙂

Screenshot_20231101-231956_Chrome.jpg

@Sweet Dee Jeo sam u toj pekari, baš te neke slatke stvari i odlična je... i ljubazni su bili...

Cuo sam insajdersku informaciju zasto je u hipermarketima popust na med. Navodno je u kontingentu meda za uzvoz pronadjena nedozvoljena kolicina hednog anaerobnog antibiotika cihe ime je na skovo m. Posto smo za nasu poslovnu ekitu samo st***, ovaj med je sada u prodaji kod nas.

Cuo sam insajdersku informaciju zasto je u hipermarketima popust na med. Navodno je u kontingentu meda za uzvoz pronadjena nedozvoljena kolicina hednog anaerobnog antibiotika cihe ime je na skovo m. Posto smo za nasu poslovnu ekitu samo st***, ovaj med je sada u prodaji kod nas.
Aнаеробне бактерије или антибиотици? Нема анаеробних антибиотика. Постоје антибиотици који делују на анаеробне бактерије, али то није правилан термин.

Što mi je obrisan post oko užine, zabranjena promocija alkohola?

20231109_225107.jpg

Vrh