Šta je novo?

Šta jedemo?

Bio je drugi deo, ne samo alkohol 😉

Večito prisutan, ništa ti ne promiče...

Maznuo sam 1 bananu 2. klase i iskupio grehe odmah posle. Ne promovišem sitnu krađu time što sam otvoreno napisao da sam dohvatio 1 bananu. Ovo je delo malog značaja i nije ni krivično delo. Ne može se podvesti ni pod sitnu krađu. Ali Igor zna najbolje šta je dozvoljeno. I šta je cilj mog pisanja.

U redu od sutra ću biti najugledniji forumaš, svima za primer a neću više izigravati budalu tj govoriti iskreno šta sam uradio. Doprineću utopiji na opšte zadovoljstvo. 😄

Nisi nista klepnuo. Samo si pozajmio, vratices kada i ako prodje inflacija ili te u medjuvremenu vrate na posao ;)

Tesko je gladnom coveku koji ne moze da kupi hranu reci da je kradja hrane radi jela nemoralna. Daleko nemoralnije je zgrtanje hrane ili voznja automobila koji nas truju.

Podrska za @Noki ija.

Tesko je gladnom coveku koji ne moze da kupi hranu reci da je kradja hrane radi jela nemoralna. Daleko nemoralnije je zgrtanje hrane ili voznja automobila koji nas truju.

Podrska za @Noki ija.

Čim sam izašao iz Maksija i prošao Tašmajadan dvojici klinaca sam dao novac u vrednosti od kilo banana. Prišao jedan od njih i rekao mi "imaš nešto sitno, gladni smo." Toliko o mojoj krađi. Ne tripujem se da sam Robin Hun, nego sve se u životu spontano okreće... Ovde malo uzmeš, a odmah zatim život namesti da mnogo više daš.

Ko zna zašto im novac treba al kako odeliti dvojici ~ 15togodišnjaka, sunarodnika, kad ti kažu da su gladni a prethodno mi pohvalili patike. Reče jedan "dobre (air max) 97" a drugi "jel svetle u mraku?"...

@chiko Nisam pravio, al mi je baš taj prvi snimak poslužio kao inspiracija da i sam odem 🙂

Čim sam izašao iz Maksija i prošao Tašmajadan dvojici klinaca sam dao novac u vrednosti od kilo banana. Prišao jedan od njih i rekao mi "imaš nešto sitno, gladni smo." Toliko o mojoj krađi. Ne tripujem se da sam Robin Hun, nego sve se u životu spontano okreće... Ovde malo uzmeš, a odmah zatim život namesti da mnogo više daš.

Ko zna zašto im novac treba al kako odeliti dvojici ~ 15togodišnjaka, sunarodnika, kad ti kažu da su gladni a prethodno mi pohvalili patike. Reče jedan "dobre (air max) 97" a drugi "jel svetle u mraku?"...

@chiko Nisam pravio, al mi je baš taj prvi snimak poslužio kao inspiracija da i sam odem 🙂
krasti od korporacija nije isto kao krasti od bakalina iz kraja.

Ne secam se kad sam zadnji put calabrcnuo u Meku, ali zahvaljujuci bata Nokijevoj dojavi uzeh sebi jedan big mek :)
20231117_161338.jpg

Večito prisutan, ništa ti ne promiče...

Maznuo sam 1 bananu 2. klase i iskupio grehe odmah posle. Ne promovišem sitnu krađu time što sam otvoreno napisao da sam dohvatio 1 bananu. Ovo je delo malog značaja i nije ni krivično delo. Ne može se podvesti ni pod sitnu krađu. Ali Igor zna najbolje šta je dozvoljeno. I šta je cilj mog pisanja.

U redu od sutra ću biti najugledniji forumaš, svima za primer a neću više izigravati budalu tj govoriti iskreno šta sam uradio. Doprineću utopiji na opšte zadovoljstvo. 😄
Нзм ни да ли можеш да пљачкаш коорпорације, и овако су субвенционисане + нас деру

Ti si razuman čovek Ika. Malo je takvih danas. Samo mi prete nekim kontrolama, kad te uhvate, videćeš, nadrljaćeš! Itd.

Иначе све што купите од великих коорпорација сте платили већ једном. Први пут тиме што им се опраштају порези, плаћају плате за раднике,... а други пут на каси

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
U Maksiju je marza 46%, bilo je na RTS-u, prosecna, sto znaci da je na nekim proizvodima i veca...Milsim da je pasulj koji je Noki pokazivao iz ruskog marketa dobar primer, 100 i nesto dinara a u Maksiju 330-350 ne secam se...a identican proizvodjac, Carnex. Neka deo ode na brending posto nemaju isto ime oba proizvoda ali opet radi se o suludoj pljacki u Maksiju. To ne prolazi u Eu, kod nas je sve moguce.

Pa kako Vucic predstavi one proizvode koji su odjednom sad na nekom ogromnom popustu, tipa sa 350 na 200 dinara? Da ne daju mozda za 200 dinara i na gubitku su?

Povucen nekim iskustvima zadnjih godina. Neka moja (i ne samo moja) zapazanja je da nam se kvalitet hrane drasticno srozao u zadnjih 20ak godina, kao i proizvodnja iste. Ne znam da li danas su celoj Srb ima vise od 200k krava muzara, proizvodnja mleka nam je na veoma niskom nivou, kao i mesa... Zbog toga postajemo veliki uvoznici, vecinom debelo nekvalitetne hrane (raznih konecntrata, mleka u prahu, pasulja tetovca iz Kazahstana, itd itd).
Iskreno nije mi jasna politika ove drzave. Kada ti je rak zahvatio jedan, da kazem, vitalan deo privrede - nasa drzava ne ulaze ni priblizno sredstava kao u neke druge industrije kojima uopste nije ni potrebna intervencija drzave.
Nekako smo ranije ziveli u nekim iluzijama da imamo dosta kvalitetniju i zdraviju hranu u odnosu na zapad, sada smo uspeli da srozamo sve i da nam se 'uvaljuje' bas tesko djubre od hrane.
Nesto imam slobodnog vremena danas, pa bas razmisljam kada sam zadnji put negde po Srb video neku farmu sa velikim brojem stoke - bas smo malo skrenuli s puta..

Kad smo već kod čipsa, za ove koji su malo punačkiji a ima ih na formu, sami su se deklarisali... da ne kažem, outovali, a to nikad nije jednostavno... Imam savršenu zamenu za čips!

Tražite da krcka i da bude ukusno, ali da ne goji?

Imate onu opranu, izrendanu, šargarepu, na one tanane šnite, kao rezanci, u maksiju u kesici ima 200g. za 70tak dinara.

Otvorite kesu, sipajte bazamiko sos. Pustite film, zavalite se u udobnu fotelju i uživajte. 😊 Možete i dve takve kese da smažete i 3, 4, koliko kod da vam je volja, bez ograničenja 🙂

Psiholozi kažu da je onima koji se prejedaju, 50% važno da nešto krcka, da čujete zvuk hrane, tj. da niste samo željni hrane nego i tog krckanja. Otud čips ima tako dobru prođu i zato insistiraju na zvuku krckanja u samim reklamama, iako je u suštini teško smeće od hrane. Najgore moguće obrađeni krompir.

Ta šargarepa i iceberg salata stvaraju isti efekaf a balzamiko daje taj ukus brze hrane... onako kiselkasto i malo masno... Naravno možete i menjati sos, samo da ne preterate u količini.

Probajte ove zime, pa prenesite iskustva. Jel zavaralo glad i stvorilo osećaj sigurnosti i zadovoljstva. 🙂

Једном сам у Новом Саду на неком базару нашао воћни чипс, сасушене јабуке и крушке, има и та опција, али морам пробати твој рецепт.
Иначе што се тиче крцкања, грицкања, психолози кажу да је код пушења често битнији моменат држања нечег ваљкастом међу прстима и стављање предмета у уста, па се често у одвикавању препоручује грицкање чачкалице, и вртење оловке у руци.
Мало екстремнији пример, јесте код интравенозних наркомана, где их често сам убод у вену одради психолошки више од отпада који саспу у свој крвоток.

Vrh