Šta je novo?

Šta jedemo?

Вечерас поменем деци како суперкул колега с форума има неку фору у Меку... Кад каже ћерка: "Омг, знааам, пре неки дан сам провалила..."

Добра је фора, а није да нисам приметио како чешће иде у мек, и поред јаких цена, а малог џепарца. :)

Hehehe... superkul kolega 😄 bolje da si im rekao nezreli kolega na preadolescentskom nivou 😆

Primetio sam i ja da rade drugi pa im samo poništim porudžbinu... i okrenem se, neki klinac se smorio iza mene 😆 verovatno je on taj... 😈

Latentni me danas iznervirao, i odmah tražim utehu u hrani 😑 400g čokoladne torte sam smazao kao nikad ranije...

Nemoj to više @centarfor da mi radiš, imaću sto kila na kraju zime, budem kroz slatkiše rešavao probleme koje mi stvaraš...

20231122_214131.jpg

15 min kasnije...
20231122_215532.jpg

Auh, nisam znao da si toliki emotivac, mislio sam da si hladan kao kamen ili preiskusan (dzukela kao ja). Sorry, moracu malo drugacije da hendlujem svoje price.

To si već 3 puta uradio... preteraš, ponesu te emocije i istrtljaš svašta... ne vredi više da obećavaš ništa...

Moraš nekako da mi se iskupuš latentni, da te kaznim, pa nastavljamo drugarstvo...

Sećeš se onih ferki posle škole o kojima si nam pričao? Ja mislim da je fer rešenje sukoba da se nas dvojica potučemo muški, samo ruke da rade, mahom dlanovi i pesnice pomalo.. Snimimo to i da rešimo problem?

Moze, koje su propozicije borbe? Bivsi sam praktikant borilackih vestina (kikboks), preferiram kombinaciju ruku i nogu, davljenje na parteru ne preferiram. :) Sve sto ima veze sa dzudom, rvanjem - meni neprihvatljivo! :)

Ноки, ово са шећерлемама је баш антикул. Ја сам пресрећан што сам смањио слаткише на само 5% раније потрошње, То је баш било кул, и држи ме већ 6 месеци. Кад погледам уназад, невероватно ми је колико сам облапоран био.

Ok latentni, al si se nabacao nekih termina i zaključaka, al nećemo da pravimo oftopik više, kad budeš za neki food fight sa mnom javi mi se na PM da se dogovrimo, tome si i onako sklon 😄 😎

Gledam juče u aromi... rio mare tuna 160g 750 dinara 😆

Jbt 3 put sam pogledao da se uverim šta gledam, izgleda da nisam ispratio rast cena tih tuna... I one maxi tune od oko 220 dinara su mi sad skupe, bile su oko 120 pre godinu i po... 750, ko biftek da sam poručio 😆

Toliko o profitu koji ostvaruju... pošto po toj akcijskoj ceni za dve tune imaju neki profit koji sigurno nije 50 dinara... nek je 150 dinara, a verovatno je i veći onda je jasno koliko vredi ta jedna tuna a po kojoj ceni se prodaje...

Ona žuta konzerva tunjevine u Maxiju je oko 200 i nešto din, na akciji bude i jeftinija, a sasvim je ok, ja samo tu i jedem.

Rio mare i moras da pojedes dve koliko je mali, tako da ustedis.

Top. Ovo i "shrinkflation" treba ozbiljno sanckionisati i kažnjavati. Meni se pre neki dan desilo da sam kupio keks sa čokoladom u Šparu - njihova marka, dve kutije. Dakle, dve kutije, postavljene jedna do druge, uvijene zajedno u plastičnu foliju, jer naravno ne mogu se nikako vezati i prodavati zajedno, odnosno ta količina. I onda ide - pocepaš tu plastičnu foliju, uzmeš jedno pakovanje/kutiju, koja je od kartona. Otvoriš nju, izvučeš sad "tacnu" sa keksevima. Tacna je naravno od plastike, i ona je uvijena u još jednu plastičnu foliju. Znači, za tako relativno mali proizvod, imamo jednu veliku plastičnu foliju, dve plastične tacne i dve plastične folije. To je potpuni bezobrazluk prema prirodi, gomila bespotrebne plastike.

"shrinkflation" treba ozbiljno sanckionisati i kažnjavati.​
U tom slučaju bi dobio povećanje cena proizvoda za onaj procenat za koji su proizvođači zakinuti "shrinkflation". Odnosno kada bi se čokolada od 80gr vratila na 100gr, za razliku u ceni tih 20gr bi skočila cena čokolade od 100 gr. Dakle, samo je pitanje šta bi ti više prijalo da vidiš, pošto je za rešavanje tog problema potrebno nešto više uraditi.

Manji problem je cena tog nekog proizvoda koji sad ima manju količinu. Veći problem je što se to "tajno" uradi i na taj način kupac prevari. Pakovanje izgleda potpuno isto, cena ista i kupac misli da će dobiti isto kao i ranije. Ali u realnosti će dobiti manju količinu tog proizvoda, a da to nekad čak ni ne primeti. Zato se mora neko pozabaviti nekakvim pravilnikom/zakonom, gde je proizvođač dužan da na pakovanju proizvoda sa novom količinom jasno obavesti kupce da se dogodila promena. U Francuskoj postoji neki zakon za to, doduše ne znam šta reguliše i kakvi su onda propisi.

Ali da, još ako povećaju cenu, onda je to za zatvor.

На Тошином бунару, код оног максија што је поред аутопута и надвожњака преко пута (аутопута) генекс куле има један човек из Шида који продаје печеницу, маст, неку шунку и неке кобасице по јако повољним ценама, а све је домаће.
Најбоља печеница коју сам икада јео, а да нисам био у гостима код неког ко исту и прави, а кошта 1200рсд килограм.
Каже да је ту сваког дана када нема јаке кише.
Огромна препорука са моје стране, ја сам прошли петак узео око 600грама и све је поједено, јуче узех парче од кило и нешто, а обе куповине заједно су мање од 2000.
Уколико имате неке океј приходе оставите оваквим људима мало новца преко цене, па макар то било 30рсд, толико је јефтиније и боље од продавница, а притом тај новац дајете некоме чији рад и конзумирате, а не неком деоничару делхазе групе.

44.819545904218614, 20.40201298641208 На овом је месту човек.

Predlazem vam da probate hleb u pekari iz ulice Djordja Jovanovica, iz Bajl. pijace.
To je poslednja autenticna pekara u gradu.
Hleb je toliko dobar da je ukusan bez icega drugoga.

Vrh