Jeste ali ne da se gazi sa bljuvotinama u koje ugaziš dok šetaš napolju Prosto ne znam kako nekome ovo nije gadno To što imaš otirač to ništa ne pomažeMislim po meni je tepih da se gazi i usisava, a ne gleda, nije mi ukras al dobro..
Sto se mene tice -
bacio. mada navidno moze da se jede ako se stavi u sirce pa obradiAl ste gadljivi na patike... kako vam se čini ovaj crv... Mariks više neće u svojoj radinosti samo kefir sa sopstveno uzgajanim gljivama da pravi, sad kad vidi ovo ima i stoku da kupi, napravi mali brlog u dvorištu od farme do stola, neće Mariks više prepuštati slučaju...
@MC_ šta si uradio s tim mesom, jesi li ga termički obradio i pojedo ili bacio?
Gde ti bese imas plac/vikendicu van Beograda? Koliko cesto odes da odrzavas?Meni čeri paradajz najbolje uspeva, ne zahteva neku negu, a i skup je u prodavnici pa se isplati. Za neke stvari uloziš veliki trud, dobijes neku smešnu količinu i na kraju skapiraš da bolje da si na pijaci kupio Cimaš se mesecima za nešto što možeš da kupiš za 300 dinara.
I sa ovim se slažem. Imati veliku baštu i truditi se da nešto izađe iz nje mora biti "profitabilno". Malo parče ne vredi, to je ogroman trošak vode i vremena, za par kila voća i povrća.Meni čeri paradajz najbolje uspeva, ne zahteva neku negu, a i skup je u prodavnici pa se isplati. Za neke stvari uloziš veliki trud, dobijes neku smešnu količinu i na kraju skapiraš da bolje da si na pijaci kupio Cimaš se mesecima za nešto što možeš da kupiš za 300 dinara.
Mariks odavno ne kupuje piletinu i svinjetinu Jedino junetinu jer presušio izvorAl ste gadljivi na patike... kako vam se čini ovaj crv... Mariks više neće u svojoj radinosti samo kefir sa sopstveno uzgajanim gljivama da pravi, sad kad vidi ovo ima i stoku da kupi, napravi mali brlog u dvorištu od farme do stola, neće Mariks više prepuštati slučaju...
@MC_ šta si uradio s tim mesom, jesi li ga termički obradio i pojedo ili bacio?
Kada se sadi ceri i koje seme koristis ?Da vratim vreme, a i da nemam dosadne roditelje, samo bih ceri sadio. Valjda cu se sledece godine izboriti
Oni dodji i igraju se i sade sve i svasta i ono ili propadne ili je toliko malo da je sav trud bio uzaludan prakticno. Zasadis ceri i on samo nice i nice, mesecima ga jedes i koristis, najedes se zrelog, sutra je vec novi sazreo. Na jednakoj povrsini zasadis papriku i trudis se oko nje i dobijes par komada koje si mogao da kupis za smesne pare
Svasta sam sadio i sve mi je iskreno nekako besmisleno osim cerija ako ne zelis bas ozbiljno da se posvetis tome. Ceri i zacini i te sitne stvari.
A narocito se ne bih smarao sa tim podzemnim ili delimicno podzemnim biljkama poput krompira, luka... gde em ima posla, em kilogram kosta ispod sto dinara.
Racunaj da ti ceo ovaj prvi red na slici pojedes za jednu nedelju samo ti, a u prodavnici to kosta koliko, 150 dinara?
Na toj povrsini zasadis cerija koji ce ti radjati u vrednosti od par hiljada dinara.
Mada, dobro, gaji ono sto jedes i sto volis. I igraj se na kraju krajeva, neces puci puno novca, a steci ces iskustvo, pa ces u sledecu godinu uci pametniji i znati sta ti je ciniti.
Ima tu mnogo stvari poput koliko sunceve svetlosti imas u tom dvoristu itd. Ali sto se mene tice, pre bih se igrao i eksperimentisao na pocetku pa video sta mi odgovara nego previse ulazio u tematiku. Osim ako ne zelis profi da se bavis time. Dobro si poceo, sad odluci sta hoces da sadis, procitaj osnovne stvari i kad se sadi i kako i piči.