Šta je novo?

Šta jedemo?

Zar vam Mek nije preskup?
HAmburgeri su im tako mali.

Evo jos jednom i necu vise da ih reklamiram jer me ne placaju ;) , bilo nas je dvojica i porcije su bile taman za 900 ukupno:
1698005799924.jpg
1698005799937.jpg

Ne postoji tema "Sta pijemo", ali moram preporuciti brlju od kolege mariksa sto dobih na poklon. Jaka, zestoka, lepo legne... surak i ja smo s velikim zadovoljstvom cugali sljivovicu :)
@MC_ steta sto nisi uzimao, fino je upakovana i uskladistena :)

Evo Noki, posle sto godina sam se prikljucio tvojoj mracnoj strani

Pogledajte prilog 177825

Ako ako 🤤🤤🤤

I u meku do skoro (relativno) bilo dva čiza 220din, sad jedan 250din

To je bilo pre korone, tad si imao i kapućino ili koka kolu besplatno uz kod sa računa 🙂 od tada je poskupeo znatno, više puta, kao i sve...

KFC ima bolje cene ako koristiš kupone i B smart obrok... Plus rifil čaša MNOGO znači leti... popijem minimum 0.75 litara i napunim sebi času za poneti na kraju...

Takva čaša 2 stripsa i pomfrit je 350rsd

Kofica od 5 stripsa i pomfrit je 590.

Uopšte ne jedem krilca, samo strips.

A ja volim taj ukus sokova što ti kažeš sirup više od klasične koka kole... Koju opet više volim sa dna boce, kad ostane još 2 dl u flaši od dve litre... Valjda višak šećera tu padne, a ugljen dioksida je manje, pa podseća na tu točenu koka kolu ili pepsi...

Pa koka kola u meku je bolja nego u flasi, to je opste poznato.

Znam da se nekima više svidja kola iz Meka ali kod mene to nije slučaj. Doduše ne koka kola iz plastične ambalaže nju čak ne mogu ni da pijem, od te je bolja iz meka već mislim iz staklene ili limenke. A bolja je u Meku u odnosu na druge fast fudove koji toče iz poznatih razloga.

To je bilo pre korone, tad si imao i kapućino ili koka kolu besplatno uz kod sa računa 🙂 od tada je poskupeo znatno, više puta, kao i sve...
Meni se još nekako čini da su smanjili burgere, gotovo sam siguran da su bili nekad veći no možda subjektivni osećaj.

Што се тиче кока коле, причали су ми старији угоститељи, кад су се појавиле прве точилице, могли су да штелују количину праха, соде и воде и себи су увек правили концентрованији сок.

Ja više volim pepsi iz KFCa... volim onu penu čim napuniš kad te onako udari u nos mmmm pa onda još dopuniš 🙂

Uglavnom Pepsi twist točim...

Takođe bih naveo da je ljubaznost radnika u KFC kod Ade na jako visokom niovu. Svi su mladi i baš su onako skladan tim dok u meku često vidiš da pizde u sebi što rade taj posao, sve preko .... rade.

Dodao bih da više volim pomfrit iz KFCa.. više volim taj deblji pomfrit.. nekeko ima onako mesnatiji i baršunastiji ukus 😄

Што се тиче кока коле, причали су ми старији угоститељи, кад су се појавиле прве точилице, могли су да штелују количину праха, соде и воде и себи су увек правили концентрованији сок.
I dalje je tako. 😁 Radnik u Meku maltene ima "moć" da ti sipa blažu ili jaču Koka kolu, i druge sokove. Jer on dozira i balansira tečnosti.

Inače, meni je ok ukus i Koka kole iz flaše u prodavnici i Koka kole iz točilice u Meku. Jer ova u Meku ima takoreći svoj ukus pa mi je to gotivno. Jeste razblažena ali mi je ok ukus, odmah me podseti na Mek ili neki hotel. E sad, ono što mi već neko vreme nije ok jeste spoznaja da je oni razvodnjavaju + da ti pola čaše ode na led. Tako da ti u Meku plaćaš 0.5 l razvodnjene Koka kole skuplje nego što plaćaš 1.5 l "originalne" iz flaše. To mi nije ok sa finansijske i potrošačke strane.

Inače kaže poznanik koji se sad vratio iz Nemačke mi dao update oko još nekih cena hrane ovde i tamo.

Fisherman's friend - u Srbiji 170 dinara, u Nemačkoj 80 centi
Bri sir (ali ne znam koji) - u Srbiji 600 dinara, ista količina u Nemačkoj 2-3 evra
Ananas u konzervi - u Srbiji 500 dinara, ista količina u Nemačkoj 3 evra

Dere se vala ovde samo tako. :)

Takođe, ne prođe dan a da negde ne primetim neko ućaravanje i podvaljivanje na štetu kupaca. Od stanjenih lepinji i kifli do stanjenih pakovanja za kućnu hemiju i higijenu a svi po istim ili čak i višim cenama nego ranije.

Skimflacija, zapadnjaci ga zovu. Kombinacija svega najgoreg i najpodmuklijeg iz trgovine i potrošnje - smanjenje kupovne moći, smanjenje kvantiteta i smanjenje kvaliteta. Nama Srbima to nije strano, ali je zabrinjavajuće što to sad postaje globalna pošast. I to ne samo na polju hrane, nego svega.

Poslednja izmena:
Radnik u Meku maltene ima "moć"

Kad reče imaju moć setih se korone kad su morali da se pokazuju kovid sertifikati, a uz to i ličnu kartu da uporedi podatke, da ne koristim tuđi sertifikat...

Golobradi 20togodišnji balavac na ulaznim vratima od meka... verovatno radi kao sezonac preko omladinske zadruge sa ovlaščenjima izbacivača i policije zajedno 😄 dobro me nije i pretresao pre nego što me je pustio u mek...

Kako lako život sklizne do apsurda... !

Tad nije bilo gužve, milina... 20tak ljudi u celom meku na terazijama... Osećao sam se nekako povlašćeno 😊

Prvo lazanje. 🤤

Pa onda slatka pizza od vanile sa višnjama i anansom. 🤤

I dalje sam gladan 😄 Pukao sam na to i koka kolu 1700 rsd 😒 (1570 + bakšiš za dostavljača)

20231027_023609.jpg
20231027_030024.jpg

Život na visokoj nozi na čijem su stopalu papuče :)

Nego predlažem svima da probaju u Ričard Girosu - Ričard Angry tortilju čija je cena 490 din. Za te parice sasvim fino pileće meso sa kačkavaljem, paradajzom, senfom, i čilijem. Tortilja je fino umotana tako da se komotno može jesti a da se ne raspadne i isprlja sve kao u slučaju girosa. Naravno možete tražiti da bez čilija ili da ga stave manje.

Papuče su sa pančevačkog buvljaka 🙂 koštale su neki 10ti deo današnjeg obroka 🙂

20231027_043843.jpg

Koka kola je ovde najviše dodala ceni. Lazanje su ok cena, slatka pica može manje al ajde... Kad se sve doda, toliko je, koliko je...

Možda Bender hoće da pravi kefir, sećam se da je prošli put pričao kako jedva čeka da kiseli gljivu...

Kefir gljivu, Beki.. msm, pretpostavljam da je na tu gljivu mislio..

Naaah, nisam pio kefir već mesecima. Praktično sam i zaboravio da postoji.

Pre par dana sam okusio med (iz tegle) prvi put ove godine. 😄 Donirao mi neko, inače bih sledeći verovatno dočekao tek u 2024. , možda i 2025.

beke drzave koje vis ebrinu o svojim stanovnicima vracaju nam posiljke otrovne hrane koja se kod nas proizvodi.
o nasem zdravlju niko ne brine.
nasi zivoti su nevazni.
nama je vazniji Vodja.

Систем Европске уније за брзо обавештавање о безбедности хране (РАСФФ) објавио је да су у октобру месецу две пошиљке из Србије заустављене на граници са Хрватском, односно Словенијом.
Како се наводи на сајту РАСФФ-а, 18. октобра је на граници са Словенијом заустављена пошиљка замрзнутих купина из Србије, због недозвољене количине фугицида ипродиона.

У пошиљци купина је, како се наводи, регистровано 0,023 мг/кг ипродиона, а дозвољена количина је 0,01 мг/кг.

Роба је, како се наводи, враћена пошиљаоцу.
На граници са Хрватском је 25. октобра заустављена пошиљка додатака исхрани који су, како се наводи, садржали недозвољене састојке.

Та пошиљка је такође враћена пошиљаоцу.
Подсетимо, почетком августа је са хрватске границе враћена пошиљка чипса произведеног у Србији, због високог нивоа канцерогеног акриламида.
Средином истог месеца, на хрватској граници утврђен је висок ниво пестицида хлорпирифос у пошиљци брескви која је стигла из Србије, па је товар враћен пошиљаоцу.
Због истог пестицида су, крајем августа, са хрватске границе враћене и шљиве из Србије.

(Н1)

Vrh