Šta je novo?

Šta jedemo?

IMG_2470.jpeg
IMG_2469.jpeg


Lubenica iz Maksija. Da li neko zna šta je ovo
 
Mali voz ponovo 🚂 vedžiz krompir, urnebes i pavlaka, kupus i čeri paradajz... 🏖

To je sve ukupno 1500 rsd.

To mi uz paket hleba pokrije 2 dana..

Meni je u ovo doručak uključen jer za doručak pojedem hleb i urnebes... U prinicipu za 1500 imam 2 doručka i 2 ručka... Što je dobar deal. Plus što sve ove ukuse volim... Ljuto, začinjeno, slano... Dodaš jedan cipiripi ili snikers...

Uveče pojedem plazmu i mleko i to je to...

20230922_182830.jpg
20230922_183241.jpg
20230922_183259.jpg
20230922_183354.jpg
 
Meni izgleda bajato i trulo, kupila sam skoro sličnu, i vratila je uz račun. Odmah su mi vratili novac, znaju oni da prodaju lubenice koje stoje najmanje 2 meseca.

Ako mogu da pitam... Jel trulo znači da je deo okolo koji nije zahvaćen bezbedan da se jede ili kao kod buđi, plesni na hlebu ili džemu znači da je kontaminirano sve?
 
Kontaminirano je sve .
Manje koncetracije na ko bajagi zdravom delu zapravo samo nisu vidljive golim okom.
 
Nisam znao da li je pojam trulo prezrelo ili napadnuto od strane buđi što je živ organizam...
 
Istinita prica.

Dosao vlasnik Big Pizza-e da kupuje sir i pita ga prodavac, koji bi kvalitet hteli, a vlasnik mu odgovara - samo da ne umru 🤣🤣🤣🤣
 
Ne zna čovek više šta da jede a da bude siguran 100% da nema u sebi nešto nezdravo.
 
Problem je nedostatak stalne sveobuhvatne kontrole.
 
Nisam ga ni jeo. Jeo sam eurokrem, cipiripi, nutelu... Makar tu nema foliranja. Znaš da jedeš đubre i uživaš u ukusu. 🙂

^^Treba više kontrole ali ne možeš da iskontrolišeš sve.. svaku pošiljku, svaku konzervu i sl. + kod nas je problem i regulativa u smislu dozvoljenih koncentracija nečega u namirnici...

Kupio sam meggle mleko u maksiju.. vidim da nešto nije baš savršen ukus.. Kao da osećam neki hlor... Nije ni ukvareno, ali nije najbolje... Al tetrapak im je dobar...

Samo malo su gurnuli deo kod otvora na dole i nema da glokće vazduh pa prsne van šolje, nego samo gravitacija radi svoje.

20230923_161613.jpg
 
Mi smo se cimali do Tare i opet nas zeznuo prodavac 🤣
 
Dnevno unesem oko litar pa i više mleka vec 20-30 god. 😀
Kad kažeš da nema ništa gore od nj. Koja je tvoja preporuka da obratim pažnju na rezultate zdravstvenog stanja na labaratoriskim analizama , koje su mi uvek u dobrim granicama . Mozda ja ili dr. propuštamo nešto važno tj. neku stavku pri uobičajenim krrvnim i fiziološkim analizama ? 🤔
 
@GOJE Ja obožavam mleko, pijem ga i u kafi i van kafe.. a otkad je dr Stanišić (vidi sliku) rekla da su mleko i mlečni proizvodi generalno zdravi i preporučuju se u ishrani, ne ide da dalje sam preispitujem... 😊

Onaj kome smeta mleko on ga izbaci, al kome ne smeta, nema zdravstvene preporuke da treba da se izbaci iz ishrane.

1695493507069.png
 
Па реално, млеко свакоме смета, људи немају ензиме да би правилно варили, а тек шећерно дуготрајно млеко је производ коме је неколико пута истицао рок трајања, па је прокувавано и пастеризовано до изнемоглости. Киселомлечни производи су нешто друго, и са њима нема проблема.

А ове вонаби хијалуронке не бих посебно коментарисао. ;)
 
E skroz je prirodna i ima baš sexy glas 🙂 malo je tu karmin možda prešao granicu usta i uhvatili su je u momentu kad ih je malo napućila... ali prirodna je 😎

I ne ide da je diskvalifikujemo zbog dobrog izgleda, kad argumentovano iznosi svoje stavove...

Ko ima manje tih enzima i mleko ne vari dobro, ne treba da pije. Kome ne smeta, a meni ne smeta, nemam gasove ni ništa od mleka, treba da nastavi da pije, uz jogurt, sir i sve ostalo... Ja popijem između 0.3 i 0.5 l dnevno.
 
Људи су и развили толеранцију (неки) према млеку захваљујући производима од млека (сир, јогурт, кисело млеко). Опет та толеранција варира у популацији. Коме млеко прија супер за њега, коме смета нека га избегава.
 
E skroz je prirodna i ima baš sexy glas 🙂 malo je tu karmin možda prešao granicu usta i uhvatili su je u momentu kad ih je malo napućila... ali prirodna je 😎

I ne ide da je diskvalifikujemo zbog dobrog izgleda, kad argumentovano iznosi svoje stavove...

Ko ima manje tih enzima i mleko ne vari dobro, ne treba da pije. Kome ne smeta, a meni ne smeta, nemam gasove ni ništa od mleka, treba da nastavi da pije, uz jogurt, sir i sve ostalo... Ja popijem između 0.3 i 0.5 l dnevno.
Па лепо сам написао "вонаби". ;) и није да није секси, али није мој тип.

Али, моја поента о млеку, се мање односи на то што вероватно нисте ни свесни да вам смета, а више се односи на то што је вероватно реч о неком млеку које се више пута кварило, па прокувавало. Па ви размислите - шта корисно, а шта штетно уносите у себе.
 
Razočaran sam, gluten niko ni da spomene. A bukvalno je svojevremeno pobio dinosauruse i izazvao epidemiju kuge. Znam pouzdano zato što su Novak i Jelena tako rekli.
 
Ja верујем да глутен ств смета и онима који немају целијакову бболест, али смета занемарљиво мало човеку чији се живот састоји од 8 сати посла, 8 сати културе породичних обавета и 8 сати сна. За млеко се искрено не бих сложио да смета већини Европљана, док око 80% људи на свету не подноси млеко после пете године живота, ми, чији су преци живели где баш и нема неког Сунца добар део године смо сада толерантни на лактозу.
Ја сам око десете године живота већински преживео на млеку и школској ужини, јер пара нисмо имали, а у селу смо имали две краве, па као ништа ми не фали. Мада можда бих био крупнији да сам уз млеко јео и друге ствари. Али сад колико од тога би било до тога што је више разл хране добро, а колико до тога што је млеко лоше нзм.
 
Vrh