Šta je novo?

Šta jedemo?

Tradicionalni hipsterski dorucak uz kraft pivo

IMG-4db8c29c50f834c5869d87a7ddc79a83-V.jpg
 
Koliko je ambalaža bitna u kapitalizmu i marketing...

Toliko sam potrošio para u julu da do sledeće stanarine, tj. narednih 7 dana bukvalno moram da jedem slane perece 50 rsd plus jogurt... i kasnije u toku dana walter ćevape 5 komada oni su negde oko 380rsd ako se dobro sećam... To plus paradajz... Bukvalno danima ne smem da pređem 600rsd... Biće baš gusto, al i izazovno 😊

A onda se štednja nastavlja ako hoću nove patike i tako. Ali sloboda 😄 nema cenu makar bos na jesen išao 🙂 makar me za migranta zamenili 🙂
 
Te stvari se resavaju tako sto skuvas pasulj za tri dana, pa paprikas za tri dana i tako... a ne tako sto jedes po restoranima :ROFLMAO:

A patike imas za 800 dinara, ja narucio iz Zare :ROFLMAO: Ako izdrze avgust, ja zadovoljan :ROFLMAO: Jos je cena sa dostavom tacno 1389 dinara i kao pravi Srbin nisam mogao to da ne kupim.

Capture.PNG


Jedino me taj ukrasni djon plasi i da ne ispadnu seljacke kad stignu, ali posluzice za selo, kad se uvaljaju malo u travu i blato taman ce biti kako treba. Svako leto najteza misija koja bi trebala biti najlaksa, naci najobicnije bele platnene patike na kojima nigde nista ne pise.

2236120001_6_1_1.jpg
 
@Beki Izgledaju kao da su delimično prošle kroz proces proizvodnje.. Kao da im fali završna faza pre tržišta 🙂

Ne umem da kuvam ne ide mi... Ne vidim da bih puno uštedeo, sve sastojke da pribavim samo zbog mene, šerpe, lonci a ja bez mašine za sudove... Mučno mi je i da pomislim koliko bi vremena izgubio i koliko bi se sastojaka ukvarilo... Jeste da ne spremam, kupujem, al jako malo hrane bacam inače. Kupim tačno koliko mi treba.

Lako je tebi @Duleja samo odeš u baštu i ubereš. U mojoj bašti ničeg sem trave i pogleda nema 😉 Ništa jestivo... Možda neke divlje bobice tu okolo, ima dosta zapuštenih placeva 🙂

20230724_215328.jpg
 
Iskreno još jedan razlog zašto ne kuvam... Sviđa mi se ideja da neko kuva za mene... Ja sam malo hedonista, samo nisam našao još nekog...

Poslednji momak je bio učitelj klavira... Pa je svirao za mene, al nemam sreću da nađem kuvara... 🤣

Dvojicu pekara iz noćne smene tu u blizini... Često navratim da kupim kad oni rade i baš ih onako duže pogledam, da vidim ima li neke hemije... Al ništa... 😑 😕

Nemam sreće sa kuvarima, ugostiteljima iako su mi to najseksi zanimanja jer baš volim da mi drugi ugode... Pravi sam balkanac po mentalitetu... Noge na tabure i prinesi hranu 😄 Šta si mi danas lepo spremio. 😄
 
@Noki
To kapiram, hedonizam vs. gubljenje vremena. Ali ćevapi kod Walter-a, po meni su krš odavno... jedino ako ti to nije i društveni ritual, da šmekuješ momke okolo. Garantovano u svakom kvartu postoje bolji roštilji.

Lako je tebi @Duleja samo odeš u baštu i ubereš. U mojoj bašti ničeg sem trave i pogleda nema 😉 Ništa jestivo... Možda neke divlje bobice tu okolo, ima dosta zapuštenih placeva 🙂
Meni je bašta najpre psiho-fizička potreba, uživancija, daleko od toga da je glavni izvor njupe. A što se tiče tvog pogleda i trave, sjajno izgleda! Pravi odmor za oči i dušu. Gde si to?

Par fotki iz lanjske sezone, tzv. mikroberba. :)

berba 1.jpg

berba 2.jpg
 
Kako prilici kapitalizmu, profit je glavna stavka i na farmama krava.
Zato se krave pumpaju antibioticima koje i mi pijemo kroz mleko i meso.
Treba misliti o tome.
Ti antibiotici sprecavaju infekcije do kojih bi doslo jer su krave stisnute na gomili i u prljavim uslovima.
Vimena su krastava, prljava, ali to sve ide u mleko, sve se to sterilise pa "nema veze".
Ali je gadno.
 
@Noki
To kapiram, hedonizam vs. gubljenje vremena. Ali ćevapi kod Walter-a, po meni su krš odavno... jedino ako ti to nije i društveni ritual, da šmekuješ momke okolo. Garantovano u svakom kvartu postoje bolji roštilji.


Meni je bašta najpre psiho-fizička potreba, uživancija, daleko od toga da je glavni izvor njupe. A što se tiče tvog pogleda i trave, sjajno izgleda! Pravi odmor za oči i dušu. Gde si to?

Par fotki iz lanjske sezone, tzv. mikroberba. :)

Pogledajte prilog 168789
Pogledajte prilog 168790
Slike ti imaju fascinantan tonalitet. Mogle bi da idu u neki kuvar.
 
To kapiram, hedonizam vs. gubljenje vremena. Ali ćevapi kod Walter-a, po meni su krš odavno... jedino ako ti to nije i društveni ritual, da šmekuješ momke okolo. Garantovano u svakom kvartu postoje bolji roštilji.

Postoji bolji, al ovaj je za svaki dan. Ne treba da gledaš to kao da sam izašao u restoran na roštilj nego daj da pojedem nešto i danas. Moje mišljenje je da je solidan, a činjenica je da ima i boljih. Od priloga dodam pavlaku, kupus i luk i sa samo 5 ćevapa, a meso ne volim u preteranim količinama, to je oko 300- 350 grama sve ukupno... Uzmem za poneti skoro uvek. Dodam tu malo neke salate, recimo paradajz i super prođem ceo obrok za oko 400rsd.

Slika je Beli Potok al uzvišeni deo ka Kumodražu pa se pruža lep pogled na Avalu...

Nije baš fascinantan pogled kao onaj iz Kumodraža na Beograd ali je nekako smirujuć uveče kad gledaš u toranj koji mirno, tiho i nenametljivo svetli. 🙂
 
 
Ukratko, meso (i kobaje) najmanje 30 minuta kuvati. Brza hrana ode u histori.
 
Афричка куга није зооноза, али може да десеткује популацију свиња. Укратко, немојте куповати свињетину у иностранству и доносити је у Србију, немојте бацати месо у природу, не дајте свињама помије.
 
Cuveni veterinar/ najveci strucnjak za korona virus kod Srba. Prica o zarazi svinja i proziva obrazovane kolege, kako on kaze, za njihovo opste neznanje kod zaraze korona virusom, kod ljudi. Jer valjda nema vece potvrde da je Milenko strucnjak ako ne potkaci sve druge da su neznalice. Steta sto je propustio naucna istrazivanja koja su dokazala da je verovatnoca da virus nije iz laboratorije manja od 1%. No ne cudi od coveka koji nema problem da leci zivotinje i ljude.Sve moze u Srbiji.

Izvinjavam se na digresiji, ali nisam imao zelje da procitam ceo clanak posle prvog pasusa, umesto uvoda, gde je pricao o neznanju lekara, koji mu u stvari i nisu kolege, jer je veterinar.
 
Možda nije u pravu i možda preteruje, ali da je harizmatičan u svojim javnim nastupima, jeste.
 
Поента текста није у колони и његовом препуцавању са осталим микробиологија, већ огромни ризик по свиње у Србији.
 
Najpopularnije jelo nam niko u glavnom gradu ne ume da napravi kako treba. Toliko o nama.

Bacimo mleveno meso na rostilj i ubacimo u lepinju i mislimo da to nigde nema.

A ni meso, a ni lepinja, a ni prilozi nisu kao nekad nego plastika koje smo se gadili kada bi nekada otisli na zapad i videli njihov paradajz na primer.

Sa tim da kod njih moze da se nadje po organskim radnjama i pravi kuvari ce iskljucivo takve namirnice koristiti i kulinarstvo je generalno otislo bas daleko, a mi ni mleveno meso izmedju dva parceta hleba jos nismo savladali, a hvalimo se time.

Bas bih zesce smoren kao strani turista kad bih probao pljesku u Beogradu, a toliko sam slusao o njoj.

img-1-1690974138975.webp
 
Šejk u meku je 100 dinara!

Tj nisam još provalio jel mali ili veliki... @ristivoje pomozi 🙂 al i za mali šejk je to ok cena rekao bih? Mali je 0.25 nije to loše...
 
Мада је сумњиво јер је пријава из Хрватске, наш чипс је конкуренција, пробао сам њихов и не свиђа ми се уопште

5DF5FF9B-429E-4799-9630-7814AB3F01CE.jpeg
 
Све те чипсеве треба избегавати, као и фабричке грицкалице уопште. Коме је до грицкања, нек купи лепо семе сунцокрета, бундеве, кикирики, орах, лешник, бадем, индијски орах.
 
Vrh