Na Cukarickoj padini na primer ima dekica sa domacim jajima ispred Maksija, 20 dinara komad i imaju unutra Premia jaja, 26,4 dinara komad.
Da, ali bas zato mi je nejasno kupovanje u Maksiju jer su jaja kod mene u obicnoj lokalnoj prodavnici 21 dinar, kod dekice kad se spustim dole su 20
Apsolutno... koliko danas ima ljudi koji drže živinu i kojima kokoške slobodno trčkaraju po dvorištu i kljucaju travu? Veoma malo..Ima samo jedan problem.
Na zalost organska ili barem humana proizvodnja jaja je mala i ne moze da ishrani mase po poredgradjima i gradovima.
Nerealno je i da ima trave u dvorištu ako se pusti živina tako svaki dan. Kod mene u Leštane baba i deda drže u našem dvorištu ograđen deo za kokoške - tu trave više nema, a nestala je ubrzo nakon što su kupili kokoške još pre 20 godina. I po ostatku dvorišta puštaju samo kokoške sa pilićima, po par sati dnevno. U suprotnom ne bismo imali trave u dvorištu.Apsolutno... koliko danas ima ljudi koji drže živinu i kojima kokoške slobodno trčkaraju po dvorištu i kljucaju travu? Veoma malo..
Tako je. Dovoljne su 2 kokoske i nedelju dana da naprave blato od poveceg travnjaka. Patke su jos gore, patke cak kopaju i rupeNerealno je i da ima trave u dvorištu ako se pusti živina tako svaki dan. Kod mene u Leštane baba i deda drže u našem dvorištu ograđen deo za kokoške - tu trave više nema, a nestala je ubrzo nakon što su kupili kokoške još pre 20 godina. I po ostatku dvorišta puštaju samo kokoške sa pilićima, po par sati dnevno. U suprotnom ne bismo imali trave u dvorištu.
Dobro, ti potrebu za jajima drugacije nadomestisBrate nemamo svi dekicu u kraju ovde su od paliluske pijace napravili fenseraj jedino u maksi odem jer ni ne vidim jaja kad prođem dole "pijacom". Stvar je u tome da kad kupujem ostalo u Maxiju dodam jaja i ćao. Ne jedem ih toliko često da bih pazio na 5 dinara gore dole.
Imaj u vidu da bi ti ih maksi na aplikaciji ponudio jeftinije ako vidi da ih kupuješ često... Individualno je konfigurisana aplikacija i meni stvarno odgovara iako su neki imali kritiku...
Naravno da je najbolje od proverenog prodavca i da su kokice slobodno šetale al nemaju ljudi volje i vremena (ja) da se toliko cimaju i oko nekoliko jaja mesečno što pojedem...
Pa, objektivno je glupo da za to sluzi tema. Moze da se pretvori u mesto gde se resavaju razmirice.nego što si me pokopio na onoj drugoj temi kad sam dobronamerno čoveka ispravio da bude bolji a ne gori.