Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Рецимо да би то могли да раде студенти за џепарац, а да не буду робови као ови несретни мигранти које наши врли успешни бизнисмени држе као сардине по 15 у двособном стану.
Pa tako i ieste, vecina dostavljaca su i dalje Srbi i koliko znam placeni su ipak vise od minimalca.

Da li to rade studenti i koliki je dzeparac dovoljan?
Раде ли студенти као конобари и књижари, и то фул радно време? Раде ли по Максију на допуни рафова или на лепљењу декларација у разним фирмама?

Ако гледате и радну снагу као било који други ресурс, који треба да исплати своје креирање, одржавање и обнављање (следећу ген. радника),... биће вам много лакше да схватите тржиште рада, ако не онда јбг, верујте да је плата неко Бозоново поље које креира масу радника, или да Индијци програмери немају интернет.

Ja sam od malopre preduzetnik i imam želju da napravim nuklearni reaktor u dvorištu kuće i da prodajem višak struje okolo, taman malo da se obogatim kad već mogu i umem. Naravno, sve će se prodavati mimo ugovora i poreza, jer ću da dam trojici kovertice sa nekom sićom i oni će da mi srede sve dozvole. Sledećeg meseca ima da zatražim uvoz nuklearnog goriva i drugih potrebnih materijala. Otpad i viškove razmišljam da istovarujem u Adu Ciganliju.

Očekujem od države da mi dopusti taj uvoz materijala i odlaganje nusprodukata jer ja sam privatnik preduzetnik i moje pravo na zaradu je iznad svih drugih prava i pravila u Srbiji.

Ko se protivi ili ne razume moj plan i moje pravo, on je fašista, rasista, ksenofob, komunjara i ćelava mu keva.

Ja sam od malopre preduzetnik i imam želju da napravim nuklearni reaktor u dvorištu kuće i da prodajem višak struje okolo, taman malo da se obogatim kad već mogu i umem. Naravno, sve će se prodavati mimo ugovora i poreza, jer ću da dam trojici kovertice sa nekom sićom i oni će da mi srede sve dozvole. Sledećeg meseca ima da zatražim uvoz nuklearnog goriva i drugih potrebnih materijala. Otpad i viškove razmišljam da istovarujem u Adu Ciganliju.

Očekujem od države da mi dopusti taj uvoz materijala i odlaganje nusprodukata jer ja sam privatnik preduzetnik i moje pravo na zaradu je iznad svih drugih prava i pravila u Srbiji.

Ko se protivi ili ne razume moj plan i moje pravo, on je fašista, rasista, ksenofob, komunjara i ćelava mu keva.
Da si stvarno preduzetnik video bi koliko sve tesko ide u ovoj zemlji tako da se ne bi lepo proveo ;) postoje svakakvi, kao sto su i radnici svakakvi i plata nije nikakva garancija da ce neko da radi. Uostalom, ko misli da su svi poslodavci ale koji jedva cekaju da uvezu radnike da bi zaradili dodatni milion dobrodosao je da postane poslodavac.

Ma znam, vi ste jedini u ovom zoo vrtu od zemlje kojima je teško...

I jedini ste koji nešto umete i koji nešto radite.

Mi ostali blejimo po kafićima i uživamo. Evo ja sad ovo pišem iz kafića, jer mi dosadno, i jer sam, po tvrdnjama nekadašnjeg MC-a spiskao 500 evra na beli prašak...

Nismo jedini samo kazem da ti koji bolje znaju i umeju da pokusaju sa njihovim boljim znanjem.

10684902-1024x683.jpg

2024-08-23_12-15-43_779199.jpg

20180330_102421.jpg

-1x-1.webp

Mukice male napaćene...

Ja predlažem da se ode korak dalje pa da se uvede rad za džabe kod svih njih, ne bi li zaradili još pokoju milijardu.

A možemo i SMS humanitarnu akciju i žiro račun da im otvorimo, da nam ne skapavaju.

Боље година на покер апаратима него дан на бициклу доставе.

Šeici ne daju Srbima da raznose Cezar salate da bi gradili nelegalne nuklearne elektrane il kako vec gubim malo konce sad.

Zaboravih i ovog "našeg" odnosno iz Trebinja. Negde se vodi kao Stefan Šurlan, a negde kao Petar Šurlan, zavisi gde šta kome i koliko duguje.
Aleksandar-Stefan-Alikan.jpg

676

Ovaj je prvi počeo da uvozi Uzbeke i Pakije da raznose hranu lenjim programerima i hermitima.

Tamo oko 2022. je platio kampanju u svim medijima, i režimskim i opozicionim, da stalno vrte priče kako on nudi posao i platu iz snova a niko mu se ne javlja, jer Srbi spavaju do podne a posle bleje po kafićima i šmrču belo. Pa on, jadan, mukica, nije imao drugog izbora nego da krene da uvozi sve i svašta podno Hindokuša.

Inače je i sam poznat kao veliki i iskusni radnik, vidi se po njemu da je i sam do skora motao pedale, nosio džakove, mešao beton, sprovodio kablove, instalirao bojlere... Radan neki čovek.

Naravno, kako to mitologija obično nalaže, i on je počeo kao dete prodajući limunadu i noseći pakete po Trebinju... I živeo je u kutiji od cipela pa je štedeo dinar po dinar i posle sam svojim krvavim i poštenim radom napravio svoje malo carstvo...

Poslednja izmena:
Ladno ste uspeli da userete temu 🥲

Oni fašisti da čitaju, smejali bi se. Hahahahaha mi razbijemo glave, a oni se svađaju oko gluposti.

Resenje je krajnje jednostavno, otvoris firmu, svima po par hiljada evra platu ( makar pojma nemao o onome sto radi ali bar je fizicki prisutan) i svi srecni :) sem tebe kad bankrotiras posle dva meseca.

Ja to nisam rekao. Al svakako bi nam bilo lakše da te razumemo ako bi nam rekao cime se tacno baviš. 🙂

Da si stvarno preduzetnik video bi koliko sve tesko ide u ovoj zemlji tako da se ne bi lepo proveo ;)

Ali čim ne zatvaraš firmu dakle racunica postoji, a čemu onda kuknjava. Neće ti niko verovati.

Zaboravih i ovog "našeg" odnosno iz Trebinja. Negde se vodi kao Stefan Šurlan, a negde kao Petar Šurlan, zavisi gde šta kome i koliko duguje.
Aleksandar-Stefan-Alikan.jpg

676

Ovaj je prvi počeo da uvozi Uzbeke i Pakije da raznose hranu lenjim programerima i hermitima.

Tamo oko 2022. je platio kampanju u svim medijima, i režimskim i opozicionim, da stalno vrte priče kako on nudi posao i platu iz snova a niko mu se ne javlja, jer Srbi spavaju do podne a posle bleje po kafićima i šmrču belo. Pa on, jadan, mukica, nije imao drugog izbora nego da krene da uvozi sve i svašta podno Hindokuša.

Inače je i sam poznat kao veliki i iskusni radnik, vidi se po njemu da je i sam do skora motao pedale, nosio džakove, mešao beton, sprovodio kablove, instalirao bojlere... Radan neki čovek.

Naravno, kako to mitologija obično nalaže, i on je počeo kao dete prodajući limunadu i noseći pakete po Trebinju... I živeo je u kutiji od cipela pa je štedeo dinar po dinar i posle sam svojim krvavim i poštenim radom napravio svoje malo carstvo...
Mukice, oni bi da rade nego im migranti nedaju

4sq3qsh.jpeg

Ali čim ne zatvaraš firmu dakle racunica postoji, a čemu onda kuknjava. Neće ti niko verovati.
Ne postoji nego ti glupo da posle toliko uloženog vremena i novca zatvoriš samo tako, a da se ne boriš do samog kraja. Kuknjave će uvek biti, pogotovo ovih "radnika" kojima su poslodavci robovlasnici, a sami ne bi znali ni da otvore firmu, a kamoli da imaju zaposlene i organizuju posao.

Vrh