Činjenica da ništa u zakonima nije dorađeno od Ribnikara i Dubone govori da je ovo propalo društvo sa naopakim prioritetima. Ovde, da bi se išta menjalo od zakona, bilo bi potrebno da se desi još 5 takvih slučajeva. A onda bi Nelečeni izašao na TV i rekao "od sutra, ko uradi ovako nešto, možda dobije i doživotnu". Ključna reč "možda". U realnosti, ne bi nikad dobio, jer glasače ne kupuju primenama zakona i kazni, nego senzacionalizmom i pompeznim obećanjima i ŠBB KBB na televiziji. Kao ono kad čujemo "od sutra ko ovako vozi, može da dobije i 40 godina". A u realnosti, niko nikad ne dobije, a ponajmanje razni kumovi, ćaciji, tatini sinovi i ostali prijatelji partije i režima, koji najviše štete i pogibija i prave.
Takođe, državi odgovara da maloletna g..na imaju pravni imunitet jer nekad može da ih koristi za svoje potrebe. A i službe vole da prate i regrutuju svoje buduće vojnike još od malih nogu.
Dalje, činjenica da od maja 2023. pa do novembra 2024. ništa institucionalno nije promenjeno i urađeno, govori koliko je ovo društvo obolelo i nepovratno izgubljeno. I iskreno, čudi me da nema više ljudi koji uočavaju to. Pogotovu od leta naovamo. Nebitno da li su nastrojeni levo, desno, ka zapadu, ka istoku, progresivno ili tradicionalno.
Srbija je prepuna nakaradnih, naopakih pa i prosto besmislenih i zastarelih zakona. Npr po nekom NN zakkonu ne smeš ni danas da slikaš mostove jer je KPJ 1948. za vreme svađe sa Staljinom zabranila slikanja maltene svega u strahu od Sovjetske špijunaže, sabotaže ili invazije. I 70 godina niko se nije setio da poništi to njesra od zakona. Ali ajde to, nego što su nam i ti zakoni i procedure o maloletnim šljamovima (mislim na one koji uđu u kriminal maloletni) i psihopatama zastareli i naopaki. Ali njih niko ne menja jer koga zabole. Eno pre neki dan Nelečeni i njegovi izmeniše zakon da on ima direktnu komandu nad VS. Ćaci pravnik sa druge teme nam kaže kako ništa suštinski tu nije menjano. Kad ih čovek pita što su onda menjali, ovi kažu "pa čisto da bude jasnija organizacija". Dakle veliko sviranje k... Zemlja prepuna zakona zrelih za promenu a oni se bave formalnostima i trivijalnostima. A ljudi i dalje misle da će biti bolje.
E da, i Igor Milošević je na slobodi...
Čovek koji je sam govorio sudijama i psihijatrima da je bolestan i nepopravljiv, i koji je uostalom više puta to i dokazao.
E on je sad opet na slobodi.
I biće na slobodi i mali Kecman jednog dana. I imaće sva ista građanska prava kao mi ovde.
I onda kao posle još malo, izdržite, biće bolje... Ma šta će bre biti bolje... Nije bilo bolje već 100 godina unazad, pa što bi iko mislio da će biti kad ovi Neroni odu i zapale sve za sobom, pa naprave još više problema i kriza.
P.S.
Ali bitno da su "Slava Ukraini!" i NVO udarnici sa ovog foruma nazvali radikalima svakoga ko nije lajkovao sliku oslobođenja Beograda, i time odbili još jedan deo ljudi od praćenja i učestvovanja u promenama i naporima. Takve i slične akcije će znatno pomoći naporima da se stvori bolja Srbija.
Selo gori a NVO i libtardi broje lajkove na slikama Oslobođenja. Od pre 80 godina.