Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Па да, кад је неко опасност, треба да остане иза браве.

Ne kao kazna... neki zavodi postoje za nezbrinutu decu... ali kao kazna ne... vrv bi KK poslali tamo da mogu po nekoj inerciji, dok se ne sete da psihijatri mogu da ga drže i preko 18te, tj.23- će što je krajnji rok za sankcije prema maloletnicima.

Невероватно ми је да неки показују више емпатије према малом монструму, него према родитељима, браћи, сестрама...настрадалих.

Много смо напредни и прогресивни и цивилизовани.

Evo ja se grozim ovoga. Malena nesmotrenost žene. Mada ne razumem to novčanik u otvorenoj torbi i na dohvat ruke a van vidokruga al ajde...

Ljudi imaju pravo da budu nesmotreni, ali kradljivce baš mrzim.

Sad će neko reći a kako ti ovo ili ono. Da, sa kompanijama monopolistima u dilovima sa nazovi državom, uvek ću da peglam račune sa njima (i to je sitno) al da uzmeš ceo novčanik nekom građaninu, nedužnoj ženi, i napraviš joj problem oko svega, od dokumenta nadalje, to baš ne trpim... 😤

Istina, i ne menja činjenicu da treba da mu se sudi kao detetu woo-hoo.
Šta ijedno drugo dete sprečava da sakrije da je tražilo to, nebitna stvar i neće sprečiti išta
Upravo to..
Nema kazne - nema ni susdržavanja..
Ko je kriv ovde? Dečak? Hajd da kažemo da nije.. Roditelji? Sud kaže da nisu..
Psiholog? Koji psiholog...? Čini mi se da dečak nije posećivao psihologa..
I onda šta...? Niko nije kriv..
NEma kazne - nema ni odgovornosti = neko dete će ponoviti ovo isto i proći nekažnjeno..
jbg..

Roditelji? Sud kaže da nisu..

Nije rekao sud da nisu. Nego je vratio na ponovno suđenje.

Ja sam napisao da mi ne deluje da je majka išta kriva, a ne sud.

Ali da, problem je sve ovo ostalo. Barem je Ružić podneo ostavku iako je Vučić imao jasno očekivanje da to ne učini, jer se naprednjaci uvek, u psihopatskom maniru, kad je loše, nepokolebljivo drže kao jedno.

Nešto što mi nikada nećemo naučiti, jer nam prosto manjka psihopata na ovoj drugoj strani.

Dakle, iako je Ružićev čin duboko lični, moralni i objektivna odgovornost je u pitanju, ništa lično nije skrivio. I takav čin je da se pozdravi. Ali se ne sme napraviti, jer je bitnije beskrupulozno i nepokolebljivo da se razračunavamo sa onima koji na našu vlast pretenduju.

Bitnije i od smrti dece.

Tako da eto Ljubo82, umesto što si ne znam mladog Nemanju04 pikirao i čudiš se, eto ti još razloga da se čudiš i van ove što Beki reče, ćaskaonice. Mnogo više razloga za iščuđavanje ti daje ovaj režim od prisutnih forumaša koji samo bezazleno ćaskaju i razmenjuju mišljenje.

Upravo to..
Nema kazne - nema ni susdržavanja..
Ko je kriv ovde? Dečak? Hajd da kažemo da nije.. Roditelji? Sud kaže da nisu..
Psiholog? Koji psiholog...? Čini mi se da dečak nije posećivao psihologa..
I onda šta...? Niko nije kriv..
NEma kazne - nema ni odgovornosti = neko dete će ponoviti ovo isto i proći nekažnjeno..
jbg..
Neko će biti kriv, zasigurno, ali vi (i narod) se ovde fokusirate na suđenje kao da nam u državi cveta cveće dok je ovo suđenje bukvalno poslednje na listi za praćenje - prvo sve ostalo pa tek onda gledajte šta sud kaže

p.s. citiram malo nasumično, u gužvi sam, svakako ne vodi nigde

Tako da eto Ljubo82, umesto što si ne znam mladog Nemanju04 pikirao i čudiš se, eto ti još razloga da se čudiš i van ove što Beki reče, ćaskaonice. Mnogo više razloga za iščuđavanje ti daje ovaj režim od prisutnih forumaša koji samo bezazleno ćaskaju i razmenjuju mišljenje.

Па види, ја се против колонијалног извршиоца борим на једини начин који могу, изласком на изборе, протесте и утицањем на свест људи око себе, што у некој мери укључује и ову ћаскаоницу. То је оно дај ми снаге да променим шта могу и не улазим у оно што не могу. За почетак нема нама Србаљима будућности док бар око неке прошлости не буде неког консензуса, једини начин за помирење.

А нисам га пикирао, то остављам теби. Чисто онако размишљам пишући. Мени су много пута пред спавање долазиле мисли како се осећају ти њихови најближи и шта ја знам, место те превелике емпатије, више сам за неки вид решавања који би обухватио неког старијег члана породице унесрећених, преферабилно у терминалној животној фази.

Но добро, ја сам онако, мало регресиван, док сте ви прогресивни, што је ок.

како се осећају ти њихови најближи
upravo zbog ovoga tri puta napisah da moramo da se pustimo impulsa jer se na njima uređeno društvo ne gradi :) bar ne ono koje funkcioniše..

nema veze ni sa progresivnošću ni sa bilo čim poput toga - prosto smo videli svi x puta videli kako se ovakve stvari završe i to je sve, što je takođe recept za ponavljanje prošlosti što nam se već i događa kao što i sam vidiš

више сам за неки вид решавања који би обухватио неког старијег члана породице унесрећених, преферабилно у терминалној животној фази.

Jel ti ovde predlažeš da bi takav neko trebalo da ubije KK jednom kad bude na slobodi i na taj način osveti pobijenu decu?

Jel ti ovde predlažeš da bi takav neko trebalo da ubije KK jednom kad bude na slobodi i na taj način osveti pobijenu decu?

Ни случајно! Још ако мали добије нов живот под другим именом у иностранству, ризикујемо да би такав неко могао да добије улицу у БГ, као Благоје Јововић нпр.

Пре сам за отварање неког центра за подршку, где би се сви грлили, држали за руке и помогли му да се ресоцијализује, ипак тежимо уређеном друштву које функционише.

Hah pazi Ljubine ironije. Ladno bi se čovek vratio najprimitivnijem mogućem rešenju kome nema kraja, krvna osveta.

Kako ubistvo drugog koji je ranije ubio pokazuje da si bolji?

a sve vreme namiguješ sa nekim rešenjima iz Dušanovog zakonika a onda ja imputiram tebi...

Па то је оно што следи ако већ немаш институционално решење, тј рупу коју ниси обухватио. То је пропуст вас правника и не видим да постоји нека иницијатива да се то исправи. Наравно, не можеш ту децу никада вратити, али немаш ни законско решење које бар мало неку сразмеру покуша да успостави. Систем који управо стимулише узимање правде у своје руке.

...и немој ласкати себи за то намигивање, то можеш овим клинцима да продајеш...

Па то је оно што следи ако већ немаш институционално решење, тј рупу коју ниси обухватио. То је пропуст вас правника и не видим да постоји нека иницијатива да се то исправи. Наравно, не можеш ту децу никада вратити, али немаш ни законско решење које бар мало неку сразмеру покуша да успостави. Систем који управо стимулише узимање правде у своје руке.

Kakve veze PRAVNICI imaju sa ovom rupom od banana države i raspadanjem sistema u njoj - pored toga što im je onemogućeno da rade svoj posao naravno :)

Svemu daješ neku nepostojeću konotaciju, držanje za ručice, namigivanje klincima prodajem... šta je sledeće 😆 jesi već legao da spavaš ili tek treba 😆

Ja sam predlagao fleksibilna rešenja gde bi se cenila zrelost a ne samo godine starosti, al ne bih da se ponavljam. Nije sve do kazne kako smo zaključili.

Činjenica da ništa u zakonima nije dorađeno od Ribnikara i Dubone govori da je ovo propalo društvo sa naopakim prioritetima. Ovde, da bi se išta menjalo od zakona, bilo bi potrebno da se desi još 5 takvih slučajeva. A onda bi Nelečeni izašao na TV i rekao "od sutra, ko uradi ovako nešto, možda dobije i doživotnu". Ključna reč "možda". U realnosti, ne bi nikad dobio, jer glasače ne kupuju primenama zakona i kazni, nego senzacionalizmom i pompeznim obećanjima i ŠBB KBB na televiziji. Kao ono kad čujemo "od sutra ko ovako vozi, može da dobije i 40 godina". A u realnosti, niko nikad ne dobije, a ponajmanje razni kumovi, ćaciji, tatini sinovi i ostali prijatelji partije i režima, koji najviše štete i pogibija i prave.

Takođe, državi odgovara da maloletna g..na imaju pravni imunitet jer nekad može da ih koristi za svoje potrebe. A i službe vole da prate i regrutuju svoje buduće vojnike još od malih nogu.

Dalje, činjenica da od maja 2023. pa do novembra 2024. ništa institucionalno nije promenjeno i urađeno, govori koliko je ovo društvo obolelo i nepovratno izgubljeno. I iskreno, čudi me da nema više ljudi koji uočavaju to. Pogotovu od leta naovamo. Nebitno da li su nastrojeni levo, desno, ka zapadu, ka istoku, progresivno ili tradicionalno.

Srbija je prepuna nakaradnih, naopakih pa i prosto besmislenih i zastarelih zakona. Npr po nekom NN zakkonu ne smeš ni danas da slikaš mostove jer je KPJ 1948. za vreme svađe sa Staljinom zabranila slikanja maltene svega u strahu od Sovjetske špijunaže, sabotaže ili invazije. I 70 godina niko se nije setio da poništi to njesra od zakona. Ali ajde to, nego što su nam i ti zakoni i procedure o maloletnim šljamovima (mislim na one koji uđu u kriminal maloletni) i psihopatama zastareli i naopaki. Ali njih niko ne menja jer koga zabole. Eno pre neki dan Nelečeni i njegovi izmeniše zakon da on ima direktnu komandu nad VS. Ćaci pravnik sa druge teme nam kaže kako ništa suštinski tu nije menjano. Kad ih čovek pita što su onda menjali, ovi kažu "pa čisto da bude jasnija organizacija". Dakle veliko sviranje k... Zemlja prepuna zakona zrelih za promenu a oni se bave formalnostima i trivijalnostima. A ljudi i dalje misle da će biti bolje.

E da, i Igor Milošević je na slobodi...
Čovek koji je sam govorio sudijama i psihijatrima da je bolestan i nepopravljiv, i koji je uostalom više puta to i dokazao.
E on je sad opet na slobodi.
I biće na slobodi i mali Kecman jednog dana. I imaće sva ista građanska prava kao mi ovde.

I onda kao posle još malo, izdržite, biće bolje... Ma šta će bre biti bolje... Nije bilo bolje već 100 godina unazad, pa što bi iko mislio da će biti kad ovi Neroni odu i zapale sve za sobom, pa naprave još više problema i kriza.

P.S.
Ali bitno da su "Slava Ukraini!" i NVO udarnici sa ovog foruma nazvali radikalima svakoga ko nije lajkovao sliku oslobođenja Beograda, i time odbili još jedan deo ljudi od praćenja i učestvovanja u promenama i naporima. Takve i slične akcije će znatno pomoći naporima da se stvori bolja Srbija.

Selo gori a NVO i libtardi broje lajkove na slikama Oslobođenja. Od pre 80 godina.

Poslednja izmena:
Kakve veze PRAVNICI imaju sa ovom rupom od banana države i raspadanjem sistema u njoj - pored toga što im je onemogućeno da rade svoj posao naravno :)

Па како немају? Јел дође енергетичар бандераш да даје предлоге закона или се консултују правници за законски оквир? Имаш очигледну рупу и ти први кажеш да не би ништа мењао? Па јеси ли ти свестан да и они који су у позицији моћи да промене нешто, а размишљају као ти, имају свој проценат одговорности у целој некој причи сутра и да директно стимулишу евентуалну одмазду? Мала пиздурина је дакле свесно проучила закон пре свега! Ма деееете, више се бринете за његова права, него за све те унесрећене људе...

Heheheheee

Nema rupa, a jedino što radimo je da zakone menjamo, primena u paksi 0.

Mogli bi za promenu da krenemo da primenjujemo to što imamo pa kasnije da ponovo menjamo.

Vrh