Šta je novo?

Airport Garden

Koliko znam dugorocan plan je da se parkinzi potkopaju u garaze i da se dignu zgrade, ali ko zna da li ce se to desiti i kada
Da tako deluje. Inace ocigledno je da je ulica Djordja Stanojevica trebala biti bulevar koji spaja O.Brigada sa tosinim bunarom, medjutim AC je strateski posadio onu zgradu gde je Siemens i Samsung i tako osujetio taj plan, naravno neko im je to dozvolio. Sad verujem da ce na mestu parkinga dizati zgrade kako bi sacuvali da im se taj deo ne otudji u svrhu prosirenje ulice dj. Stanojevica i pismen kruzni tok koji "zavrce" levo pored AG, i tako dalje...

1759666862673.png

Ici ce bulevar, samo ce kruzni tok tu da razdvaja, bulevar ce ici do AC i onda ici pored Airport Gardena ka IMTu gde ce sd spajati sa jos jednim bulevarom

Mislim da će situacija sa ulicama oko naših projekata biti slična situaciji kod West65 i okolnih projekata, investitori će uraditi šta je njihova obaveza i onda će čekati neke bolje dane da se grad Beograd zainteresuje za sređivanje. A evo kako to treba da izgleda po PDR-u. M4.1 (4) su Airport Garden, Terminal 10 i BG Invest buduća zgrada.

1759670782432.png

Poslednja izmena:
Jel se zna kad bi trebalo da se radi taj bulevar? Danas sam bas prosao oko AGa, Pupinove palate, Kvarta 64... Ono je jezivo na sta lice 'ulice' oko svih ovih zgrada

Jel se zna kad bi trebalo da se radi taj bulevar? Danas sam bas prosao oko AGa, Pupinove palate, Kvarta 64... Ono je jezivo na sta lice 'ulice' oko svih ovih zgrada
Mislim da nema nista od bulevara dok se ne porusi FOB i IMT i krene izgradnja Green Line projekta.
Verovatno nista jos 5-6 godina da to lici onako kako treba. Ulice ce srediti investitori jer su prihvatili tu obavezu, i tu ocekujem da ce ih urediti u sledecih 1-2 godine komplet, a da li ce naknadno opet kamioni da ih uniste... verovatno, pa ce se opet cekati neko vreme da se urede.

Pozdrav svima!
Da li je neko u zadnjih par dana bio u kontaktu sa ljudima iz AG? Da li imamo neke nove info?

Poslednju info koju imam je kao što je već neko napisao da će do 15-og biti gotovi svi infrastrukturni radovi i da posle toga možemo očekivati poziv za potpisivanje ugovora itd. (Prva faza je u pitanju).

Šta mislite ima li nade da se uselimo do kraja novembra?😊

mi smo zvali danas istu informaciju smo dobili da ce radovi biti gotovi do sredine novembra. Ali da se uselimo svi do kraja novembra svakako nije moguce jer njima treba mesec i po da podele kljuceve itd. Od sredine novembra krecu sa podelom kljuceva.pa dokle doguraju. Ako ste medju prvima kupili stan onda cete se mozda i useliti do kraja novembra. Mislim da sam u nekim od ranijih postova to objasnila

Meni danas u jednoj agenciji rekose da se ocekuje da se radovi zavrse za 2 meseca. I da je poskupela cena za preostale stanove

mi smo zvali danas istu informaciju smo dobili da ce radovi biti gotovi do sredine novembra. Ali da se uselimo svi do kraja novembra svakako nije moguce jer njima treba mesec i po da podele kljuceve itd. Od sredine novembra krecu sa podelom kljuceva.pa dokle doguraju. Ako ste medju prvima kupili stan onda cete se mozda i useliti do kraja novembra. Mislim da sam u nekim od ranijih postova to objasnila
Jedno je zavrsiti radove drugo je tehnicki prijem i upotrebna dozvola. Bilo je reci kraj radova polovina oktobra, ocigledno je pomereno za polovinu novembra, realno ove godine tesko da bude podele kljuceva.

Jedno je zavrsiti radove drugo je tehnicki prijem i upotrebna dozvola. Bilo je reci kraj radova polovina oktobra, ocigledno je pomereno za polovinu novembra, realno ove godine tesko da bude podele kljuceva.
Otkud sad upotrebna dozvola u prici? Upotrebna nema veze sa podelom kljuceva i uselljenjem i moze da se ceka dve godine. Nakon sto se zavrse radovi ide tehnicki prijem i podela kljuceva. Ako se radovi zavrse i krajem novembra neki ljudi ce dobiti kljuceve- opet kazem mozda ne svi ali nekima ce stici da podele .

Otkud sad upotrebna dozvola u prici? Upotrebna nema veze sa podelom kljuceva i uselljenjem i moze da se ceka dve godine. Nakon sto se zavrse radovi ide tehnicki prijem i podela kljuceva. Ako se radovi zavrse i krajem novembra neki ljudi ce dobiti kljuceve- opet kazem mozda ne svi ali nekima ce stici da podele .
Da tehnicki prijem to htedoh reci.

To je originalno trebao da radi isti investitor kao Airport Garden, ali je projekat prodat. Sada je drugi investitor vlasnik te parcele i dobili su lokacijske uslove, mislim da jos uvek nisu podneli zahtev za gradjevinsku dozvolu. Ocekujem pocetak gradnje u sledecih 1-2 godine.

EDIT:
Isto iz nekog razloga Mazda ne gradi odmah i poslovni deo iznad svog salona, vec samo stambeni deo. Ne znam da li su odustali od poslovnog dela ili njega tek planiraju da krecu da grade 🙃
je l realno da će i tu biti zgrada? je l finalna zamisao da niko iz svog stana nema pogled ni na šta drugo osim na komšiju i zid ispred sebe? mislio sam da će blok 64 biti u rangu zagužvanosti i preterane izgradnje sa BNV, međutim deluje da će BNV biti mala beba za ovaj deo kad se izgradi sve što je zamišljeno.

je l realno da će i tu biti zgrada? je l finalna zamisao da niko iz svog stana nema pogled ni na šta drugo osim na komšiju i zid ispred sebe? mislio sam da će blok 64 biti u rangu zagužvanosti i preterane izgradnje sa BNV, međutim deluje da će BNV biti mala beba za ovaj deo kad se izgradi sve što je zamišljeno.
Ova parcela je problematicna, ove druge dve pored nje (gde se gradi Kvart64 i buduci projekat ka tosinom bunaru) imaju mnogo manji % zauzetosti propisan od strane Grada Beograda.

Ne znam kakvi su lokacijski uslovi za ostale parcele, mislim da je ova najgore prosla jer se vodi kao mesoviti sadrzaj dok se druge parcele trenutno vode kao stambeni blokovi.

Ova parcela je problematicna, ove druge dve pored nje (gde se gradi Kvart64 i buduci projekat ka tosinom bunaru) imaju mnogo manji % zauzetosti propisan od strane Grada Beograda.

Ne znam kakvi su lokacijski uslovi za ostale parcele, mislim da je ova najgore prosla jer se vodi kao mesoviti sadrzaj dok se druge parcele trenutno vode kao stambeni blokovi.
ovima iz AG što gledaju ka unutrašnjosti, neka je bog u pomoći

Meni se čini da je sasvim OK (naročito od 4. sprata na gore). I što se tiče svetla, i što se tiče rastojanja. I to nakon toga što sam bio u stanu.

Neka je Bog u pomoći..WTF hahah Mislim da svako ko je kupovao stan u ovom kraju, je imao poprilično preciznu informaciju šta će od objekata i gde biti u bilizini, kao i šta se očekuje da će se graditi u nekoliko narednih godina. Ja sam znao sve i odlučio se za stan na 8. spratu u B lameli sa unutrašnje strane. Ne mislim da je išta bolji pogled na ruševine foba narednih x godina i buduće ogromno naselje na tom delu, kao ni da je nešto bolji pogled na rodu i gde se očekuje isto izrada bulevara i siguran sam takođe velikog stambenog kompleksa posle 2030. Mozda najbolji, ali je to i odmah rasprodato imaju pogled u iz lamele C ka Airport City-u. Ali kruze priče i da će na mestu tih parking mesta da bude zgrada sa ukopanim parkingom, pa sad. Svaka strana ima svoje prednosti i mane. Ali neka je Bog u pomoći haha Ja sam 14 godina živeo na Dorćolu u V. Stevana, jednosmerna ulica zgrada preko puta na ne više od 15m, nisam se osećao uskraćenim za bilo šta u smislu kvaliteta života, osim uzaludnog traženja parkinga u nedogled.

Ovo je pogled sa povučenog sprata Lamele A1, odstojanje do Lamele B (prekoputa) je 36m, do najbližeg ćoška Terminal10 projekta ima 40m a najdaljeg ćoška ima 70m, do buduće zgrade BG Invest-a ima skoro 90m. Poređenja radi najveće odstojanje u Kvartu 64 je 100m a najmanje 25m. Odstojanje u A BLOK-u je između 24 i 32m, odstojanje u West65 je u proseku 18m.

Možda Airport Garden nije najidealniji po tom pitanju, pogotovo kada se poredi sa projektima kao što je Kvart64 ali nije ni toliko histerično strašno.

IMG-1219.jpg

Mi smo bili danas da popisemo nedostatke u stanu i pregledamo. Predali smo zapisnik. Bilo je dosta toga . Ali je jako lep stan. Kakvi su vasi utisci? I da li ste imali dosta primedbi?

Po kom osnovu ste bili da pregledate stan? Zar se taj obilazak i zapisnik ne rade tek prilikom primopredaje?

Po kom osnovu ste bili da pregledate stan? Zar se taj obilazak i zapisnik ne rade tek prilikom primopredaje?
Nas iz Kvart64 su zvali iako jos nije bilo primopredaje da damo primedbe da otklanjaju, kontam da je na slicnu foru i @Makiair isao da to uradi za svoj stan.
U principu to nije primopredaja kao takva, vec dobra volja investitora ako zeli da izadje u susret.

Čuo sam da polako pozivaju ljude da pogledaju stanove u cilju da se ubrza posle primopredaja. Nemam skroz proverene informacije ali mislim da je do sada oko 20% stanova iz Faze 1 pregledano od strane kupaca. Ne znam po kom redosledu se ide ali je svakako dobar znak da ima pomaka.

Prošao sam malopre u Djordja Stanojevića sa kopanjem kanalizacije su stigli negde od prilike do The One, na nekih 5-6m od prve šahte. Sad ne znam da li je to to kad stignu do postojeće šahte da spoje sa postojecom kanalizacijom ili ipak moraju da kopaju do O. Brigada zna li neko?

Trebalo bi da kopaju do OB. Ali radi se zaista korektno, prolazim svaki dan i vidim. Ne bih se usudio da prognoziram ali deluje mi da će ubrzo završiti. Ne znam samo da li će morati da prekopavaju OB ili ne. I ako da, da li treba neka posebna dozvola u odnosu na ono što već imaju. I ko će asfaltirati Đ.Stanojevića jer će ulica većim delom ostati prekrivena makadamom posle ovih prekopavanja.

Vrh