Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

1000055789.jpg
1000055788.jpg
1000055787.jpg

1000055789-jpg.251710

Jbt na šta liči ovaj grad...

Smara me više, još par godina i bežim i ja odavde. Zgadilo mi se više sve.
Zašto?!
Pa neće valjda da te otera šačica prostaka i bezmozgovića..? Nek' idu oni!
To što su oni sada ''mejnstrim'' ne znači da će tako ostati..
Ja se trudim da im zagorčam život gde stignem.
Skini tablice ovakvom bolidu-za početak...nek se cima u MUP-u i čeka za nove

• Sviđa mi se
Reagovanja: Aes
Накотило се талога много. У граду од скоро 1.7м становника (према последњем попису), много је и да је 1% талог.
А на жалост, овде се једино талог залива и шири, па се бојим да га има доста више од 1%.

Сваког дана нека ситуација у саобраћају где је бахатост на делу, постаје (гласом госпође из Јагодине) преееевише.

Zašto?!
Pa neće valjda da te otera šačica prostaka i bezmozgovića..? Nek' idu oni!
To što su oni sada ''mejnstrim'' ne znači da će tako ostati..
Ja se trudim da im zagorčam život gde stignem.
Skini tablice ovakvom bolidu-za početak...nek se cima u MUP-u i čeka za nove
ZATO STO VEROVATNO RADI U MUPu GDE SU NAJVECI KRIMINALCI!!!
o cemu mi pricamo

Malopre, bio sam u pekari, naravno velika gužva unutra, a ispred 5-6 automobila sa upaljena 4 migavca, saobraćaj ne može da cirkuliše u ulici od njih, a ni od preko puta nepripisno parkiranih vozila, ali mora da se udje u pekaru kolima... Čekam red, koji je dug toliko da kada sam došao, bio sam ispred pekare i da ubijem vreme, zagledam se u takođe u jedan od nepripisno parkiranih automobila preko puta, čovek unutra...I posle nekog vremena jedan od natrćenih automobila ispred pekare se pomera, a ovaj se okreće polukružno i staje na njegovo mesto, čovek izlazi i ulazi u pekaru. Razmišljam onako, jer u tom trenutku sam imao vremena: ,,Da li je moguće da te mrzi ulicu da pređeš, nego čekaš, zato što moraš tačno ispred da staneš?" Može neko da mi ne veruje, ali ovo je istinit događaj.

Malopre, bio sam u pekari, naravno velika gužva unutra, a ispred 5-6 automobila sa upaljena 4 migavca, saobraćaj ne može da cirkuliše u ulici od njih, a ni od preko puta nepripisno parkiranih vozila, ali mora da se udje u pekaru kolima... Čekam red, koji je dug toliko da kada sam došao, bio sam ispred pekare i da ubijem vreme, zagledam se u takođe u jedan od nepripisno parkiranih automobila preko puta, čovek unutra...I posle nekog vremena jedan od natrćenih automobila ispred pekare se pomera, a ovaj se okreće polukružno i staje na njegovo mesto, čovek izlazi i ulazi u pekaru. Razmišljam onako, jer u tom trenutku sam imao vremena: ,,Da li je moguće da te mrzi ulicu da pređeš, nego čekaš, zato što moraš tačno ispred da staneš?" Može neko da mi ne veruje, ali ovo je istinit događaj.
E..da je pravde, tu bi došao neki ''beli'', slikao ih i pokrenuo proceduru. Ništa jao, ništa izvini...dodje, uslika i ode. Pa kad ga ošine po džepu sa 5-25k onda to drugačije rezonuje.
A u stvarnosti to izgleda ovako-beli stane, vrzma se okolo jedno 15 min da ga svi vide i odu, pa ako neko baš ostane onda krene u dijalog. I nikom ništa.
Nisam za kažnjavanja, mrzim to...ali sa stokom samo tako moraš! Drugačije ne nauči da se ponaša!

Ko bude umeo da pokrene komunalne milicajce, taj će da pobedi! Koja im je svrha (pitam samo onako..)..?

Sto ti ne bi verovali, pa to je kamilica u odnosu na situacije koje se svakodnevno desavaju :D
Da stvar bude gora, 10-ak metara odakle je uvek poluprazan parking, ali 10 metara je kilometaraza za pešačenje, jbg...Kao da treba da predje 20 km sa punom ratnom opremom na planinskom terenu.

A druga stvar, kada tuda prolazim kolima, sto izbegavam, ali nekad moram, stvori se tesnac od vozila sa obe strane, naiđe autobus iz kontra-smera, ima neko iza tebe ko ti je normalno uz zadnji kraj, od mimoilazenja ispadne težak umno-fizicki posao.

Zna se ko može da zakrči saobraćaj i iz kog razloga, a zna se i kome može da se istolerise i u kojim granicama. Onaj ko se tu natrtio sa kolima, zdrav i prav, Bogu hvala, da bi kupio nesto u pekari, sigurno ne spada ni u jednu od dve kategorije.

То је исто што сам једном причао ѕа Булевар Зорана Ђинђића, 38 слободних места али је лакше стати са мигавцима и купити пљеку. Јбг скупо је 30ак динара колико ли је сат времена...

Malopre, bio sam u pekari, naravno velika gužva unutra, a ispred 5-6 automobila sa upaljena 4 migavca, saobraćaj ne može da cirkuliše u ulici od njih, a ni od preko puta nepripisno parkiranih vozila, ali mora da se udje u pekaru kolima... Čekam red, koji je dug toliko da kada sam došao, bio sam ispred pekare i da ubijem vreme, zagledam se u takođe u jedan od nepripisno parkiranih automobila preko puta, čovek unutra...I posle nekog vremena jedan od natrćenih automobila ispred pekare se pomera, a ovaj se okreće polukružno i staje na njegovo mesto, čovek izlazi i ulazi u pekaru. Razmišljam onako, jer u tom trenutku sam imao vremena: ,,Da li je moguće da te mrzi ulicu da pređeš, nego čekaš, zato što moraš tačno ispred da staneš?" Može neko da mi ne veruje, ali ovo je istinit događaj.​
Ništa čnudno. Ja video jednom prilikom ženu koja je sa nekim prdavcem malko većim od Smarta zablokirala čoveka koji se isparkiravao u datom trenutku, samo da bi mogla da bude ispred ulaza u pekaru, u koju je ušla. To što je čovek trubio sve vreme dok je bila u pekari i posle se raspravljao sa njom, nije je uopšte dotaklo. A njen odgovor je bio tipa "Pa samo sam ušla na kratko u pekaru". I ode ona dalje svojim poslom.​

Ništa čnudno. Ja video jednom prilikom ženu koja je sa nekim prdavcem malko većim od Smarta zablokirala čoveka koji se isparkiravao u datom trenutku, samo da bi mogla da bude ispred ulaza u pekaru, u koju je ušla. To što je čovek trubio sve vreme dok je bila u pekari i posle se raspravljao sa njom, nije je uopšte dotaklo. A njen odgovor je bio tipa "Pa samo sam ušla na kratko u pekaru". I ode ona dalje svojim poslom.​

To će tako da radi dok ne naleti na dovoljno ludog tipa, a posle će da čita o sebi u novinama.

То је исто што сам једном причао ѕа Булевар Зорана Ђинђића, 38 слободних места али је лакше стати са мигавцима и купити пљеку. Јбг скупо је 30ак динара колико ли је сат времена...
Za toliko dok naručiš i sačekaš pljeskavicu, mislim da neće niko ni da te dira. Na kraju upali 4 migavca tu gde si se i propisno parkirao. Za 10 minuta teško će da naleti kominalac da te cima. Ma i da platis...Ne radi se tu da li čovek hoće da plati ili ne. Nego da je on hteo da udje kolima u taj objekat brze hrane, ali pošto ne može, stao je u kolovoznu traku i ometa saobraćaj, za šta njega baš briga, jer u njegovoj glavi, samo on postoji na svetu i tata mu je kupio to parče puta gde se zaustavio.

Pre neki dan sam imao neke obaveze u Zemunu, koji generalno ima problem sa parkiranjem, osim centra, jer postoje dve garaže u kojima uvek ima mesta, ali ovo je bilo daleko od toga. I uska ulica, parkira se kako ko ume i može, ali bar se parkiraš tako da ne ometaš saobraćaj u velikoj meri, da se neko pored tebe provlači u centimetar. Staje čovek pre mene, mislio sam, samo će izaći onaj koji je došao sa njim, a on će nastaviti, jer se ja nikada ne bi parkirao tu gde je on, ne zato što čuvam svoj auto, što jeste činjenica, nego da ne bi ometao saobraćaj. Ali ne, on se parkira tu, izlazi iz kola i odlazi. Nazad ne mogu, jer je drugo vozilo iza mene. I provučem se jedva pored njega i odem da se parkiram malo dalje, pa se peške vratim dotle. Volim i ja da stanem što bliže, ali kada realno može, da nikoga ne ometam i da će neko da mi očeće kola. Posle se peške vraćam i vidim da mu je neko sklopio retrovizor, samo sa te strane do puta, ali vozila se pored njega i dalje provlače jedva.

@Blade Mene je tu u BZÐ na parkingu kod Calda usnimilo Oko Ćoravo koliko mi je trebalo da pređem ulicu. Sorry but ybg. Ovi sto su ometali saobracaj sa mig mig su verovatno su dobili palačinku gratis.

Masovnost i odsustvo bilo kakve sramote kod ovih bahatih likova je poražavajuća. Bar da ga je malo sramota, pa da pomisliš da ima nade za njega. Nego on je snalažljiv u svojim očima, i samo pomera granice svog bezobrazluka, gazio bi preko mrtvih da završi svoj posao. ***eni seljaci...

@Blade Mene je tu u BZÐ na parkingu kod Calda usnimilo Oko Ćoravo koliko mi je trebalo da pređem ulicu. Sorry but ybg. Ovi sto su ometali saobracaj sa mig mig su verovatno su dobili palačinku gratis.
Naravno, kažnjavanje treba da ide po prioritetu u smislu prvo onaj ko ometa saobracaj. E sada, zašto nije, to druga priča.
Meni se nije desilo tako nesto nikada, mada ja pošaljem poruku za parking uvek, ako je duže od par minuta i ako mi se auto gubi iz vida. Bas zato sto izbegavam da taj komunalac vidi mene koji nisam platio parking, a ne vidi 6 automobila na ulici koji ometaju saobracaj.

Koliko samo ima situacija, pa ,,Bucko" u Beogradskoj, najocigledniji primer, šta da tražim dalje. I taj neki koji misli da samo on postoji, tata mu je kupio ulicu,...Je stao da uzme nesto, zakrcio već dovoljno zakrcen saobracaj...Misliš da on misli o tome? Zabole ga...A zašto? Zato što zna da nece biti kažnjen.A komunalac i da mu pridje, on će da mu kaze: ,,Jel ti znaš ko sam ja? Jel ti znaš da je moj drugar, cale, burazer, kum,...u SNS-u odbornik, komandir policije na ovoj opštini, dobar sa ovim, dobar sa onim,"...I ovaj će da se skloni. Kazniće mozda nekog ,,slepca" ili slično.Suvise je privilegovanih, kao i na svakom drugom polju.

Вероватно испред буцка и не смеју да дирају, јер је вероватно неко из буцка знаш ти ко сам ја

Nije, ali u poređenju kakvi sve ima slučajeva i svakodnevno se viđaju...Po zakonu treba da bude prekršaj, staza za pesake ili bicikliste, ne sme da bude blokirana.

Najgori pešaci su oni koji nisu vozači.
I najnekulturniji vozači su oni koji ni po koju cenu nece da koriste gradski prevoz ili da prošetaju malo.

Onaj ko tu prolazi peške svaki dan ili neko njegov da prolazi, teško da će ovako da parkira auto, pa koliko god da je gabaritan.

Naravno, kažnjavanje treba da ide po prioritetu u smislu prvo onaj ko ometa saobracaj. E sada, zašto nije, to druga priča.
Meni se nije desilo tako nesto nikada, mada ja pošaljem poruku za parking uvek, ako je duže od par minuta i ako mi se auto gubi iz vida. Bas zato sto izbegavam da taj komunalac vidi mene koji nisam platio parking, a ne vidi 6 automobila na ulici koji ometaju saobracaj.

Koliko samo ima situacija, pa ,,Bucko" u Beogradskoj, najocigledniji primer, šta da tražim dalje. I taj neki koji misli da samo on postoji, tata mu je kupio ulicu,...Je stao da uzme nesto, zakrcio već dovoljno zakrcen saobracaj...Misliš da on misli o tome? Zabole ga...A zašto? Zato što zna da nece biti kažnjen.A komunalac i da mu pridje, on će da mu kaze: ,,Jel ti znaš ko sam ja? Jel ti znaš da je moj drugar, cale, burazer, kum,...u SNS-u odbornik, komandir policije na ovoj opštini, dobar sa ovim, dobar sa onim,"...I ovaj će da se skloni. Kazniće mozda nekog ,,slepca" ili slično.Suvise je privilegovanih, kao i na svakom drugom polju.
tu u Beogradskoj-ne samo zbog ''Bucka'', treba da pobiju stubiće na obe strane ulice-od Slavije pa sve do pravnog..! Nema tu šta da se parkira, glavna ulica-ko god krene da manevriše-zadržava ionako nikakav protok..! Ujutro može da se primete komunalci koji teraju ove što staju ispred kladionica ''samo da bace tiket'' ali sve je to toliko očajno jer prvi koji krene da se isparkirava-sledeći već staje iza njega spreman da se ubaci!
Nema parkiranja po takvim ulicama i kraj! Treba ''ozeleneti'' malo ulicu i prilagoditi pešacima a ne da se provlače sa dečijim kolicima i slično.
Kako se ne parkiraju u Srpskih vladara?!

Vrh