Šta je novo?

Izbori 2025

Ето прилике за нови асфалт и нове ивињчаке, што да не.
Сигуран сам да је другару/куму/брату остало вишка.
gangulamihajlapupina.png

Mali Ante neće spavati noćas od straha, meni dovoljno, asfalt se zameni.

Koje je zvanično obrazloženje što se vozila voze po Bulevaru Mihaila Pupina a ne samo po Nikole Tesle?

Ozbiljno pitam, šta su prosuli kao zvaničan razlog?
Ovde bukvalno piše da "uvežbavaju"

Molim vas najiskrenije da pročitate.
Treba da svi znamo sa kakvim se zlim ljudima susrećemo!
Advokat Ninic jw rekao da treba podneti prituzbu pa da policiija objasni na osnovu kojih sumnji vrsi takav pretres.
Ali mi je strasno i ovo lezanje na travi, batinjanje, izjave....
I ne samo zbog žena, nwgo svih nevinih građana generalno!

Zasto je glasanje bilo tajno? Mozda je tako po nekim pravilima, ali ta pravila treba promeniti. Iskreno ne vidim ni jedan razlog da glasanje bude tajno po bilo kom pitanju.

Mora javno da se otkrije ko je glasao da opstane Sns, ko je izdao narodnu volju gradjana. Mora ime i prezime, i slika i gde zivi. Full disclosure.
A onda da se sazna za koliko je prodao svoje dupe.
Novi auto, zaposlenje u niskom Jkp za stalno, 20.000e u kesu, ili stan u boljim delovima Nisa. Samo da se jos i utvrdi cena izdaje. Jel prodaja guzice, takozvana tarifa bila za velike ili male pare.

Zasto je glasanje bilo tajno? Mozda je tako po nekim pravilima, ali ta pravila treba promeniti. Iskreno ne vidim ni jedan razlog da glasanje bude tajno po bilo kom pitanju.
Апсолутно, не може неко ко је добио поверење од народа да буде његов глас тајно гласа када дође ред на то. Како онда да ми грађани који им дајемо "пуномоћ" да буду наш глас у одређеним телима знамо да ли је он гласао онако како ми желимо?

Тајна гласања укинути заувек и свуда.

A šta tačno mi proslavlajmo ovom paradom 20. septembra? Rođenje Sofije Loren ili otvaranje memorijalnog centra u Potočarima?

Mislio sam da ima neke veze sa probojem Solunskog fronta ali nije na taj datum. Ovo sam uspeo da nađem od događaja na taj dan:

1870. godine – Snage italijanskog kralja Vitorija Emanuela II ušle su u Rim čime je završeno ujedinjenje Italije. Papa Pije IX povukao se u Vatikan i proglasio se zatvorenikom.

1928. godine – Veliki fašistički savet postao je vrhovno zakonodavno telo u Italiji, umesto dotadašnjeg Veća poslanika.

Sofija Loren

Sofija Šikolone, poznatija kao Sofija Loren
1934. godine – Rođena je italijanska filmska glumica Sofija Šikolone, poznata kao Sofija Loren, dobitnica Oskara 1961. godine za film “Dve žene”. Proslavila se filmovima “Čočara”, “Crna orhideja”, “Hleb, ljubav i …”, “Čežnja pod brestovima”.

1960. godine – Trinaest afričkih država koje su stekle nezavisnost i bivša britanska kolonija Kipar primljeni su u UN.

1970. godine – Sovjetski kosmički brod “Luna 16” spustio se na Mesec i pokupio uzorke mesečevog tla.

1977. godine – Vijetnam i Džibuti primljeni su u UN kao 149. i 150. članica međunarodne organizacije.

1981. godine – Centralnoamerička država Belize na obali Karipskog mora (bivši Britanski Honduras) stekla je nezavisnost od Velike Britanije.

1984. godine – U napadu automobila-bombe na američku ambasadu u Bejrutu poginulo je 16 ljudi, a američki ambasador je povređen.

1990. godine – Parlamenti Istočne i Zapadne Nemačke potvrdili su ugovor o ujedinjenju dveju država.

1991. godine – Crnogorski parlament je u Žabljaku proglasio Crnu Goru ekološkom državom i prihvatio deklaraciju o zaštiti prirode. Projekat prve ekološke države u svetu prihvaćen je 1992. na svetskom eko-samitu u Brazilu pod pokroviteljstvom UN.

2001. godine – Albanski teroristi započeli su predaju poslednjih količina oružja NATO trupama u Makedoniji. Tog dana je u makedonskom parlamentu počela diskusija o ustavnim amandmanima kojima bi se albanskoj manjini garantovala veća prava.

2003. godine – Bivši američki predsednik Bil Klinton zvanično je otvorio Memorijalni centar u Potočarima (BiH) posvećen žrtvama masakra u Srebrenici 1995. godine, kada su snage Vojske Republike Srpske ubile oko 4.000 Bošnjaka.

,, ...Тајна гласања укинути заувек и свуда... ,,

Svuda ? I izborna ?

Setih se starog vica
Pesimista vidi samo tamu u tunelu,
optimista vidi svetlo na kraju tunela.
Realista vidi da je to svetlo u stvari voz...
a mašinovođa vidi tri budale na pruzi u tom tunelu. 😃

Hocu reci , teško je doneti pravi izbor.

Svuda ? I izborna ?

Setih se starog vica

Napokon si napisao šta si hteo reći. Hvala.

Svuda ? I izborna ?

Setih se starog vica

Мислио сам на гласања изабраних представника али је добро да си приметио ту "рупу" код моје изјаве. Тајност пру изборној вољи мора остати нетакнута. Тачније треба је опет вратити јер се код нас доста флексибилно примењује.

rangeros wrote :
,,Napokon si napisao šta si hteo reći. Hvala.,,
😃
Eto pa da pojasnimo i drugima
Mašinovodja ili ti svetski spoljni faktor NE odredjuje KO ce biti izabran izboroma
ali odredjuje u kojoj formi (šine u tunelu) može biti izabranik.
Ostali učesnici bez te podrške nece imati ni snage ni domet da budu izabrani ako nisu u odredjenoj formi. ( tj. na šinama u tunelu)

Sva tri favoritia su ISTI za mašinovodju i sve jedno koj ce biti izabran .
🤣

Najveća prevara koju je ova SNS, SPS i SRS vlast učinila je da nas konstantno provocira na svim poljima i tako razvlači naše ograničene resurse. Pogotovu je takva situacija na lokalu gde sam stava da se na nivou Beograda i moje opštine Zvezdara treba imati fokus i delovati konkretno na jednoj temi. Ovako pokušavamo da dobijemo protivnika koji ima neograničene resurse u odnosu na nas dok mi trčimo na bezbroj frontova istovremeno.

Najveća prevara koju je ova SNS, SPS i SRS vlast učinila je da nas konstantno provocira na svim poljima i tako razvlači naše ograničene resurse. Pogotovu je takva situacija na lokalu gde sam stava da se na nivou Beograda i moje opštine Zvezdara treba imati fokus i delovati konkretno na jednoj temi. Ovako pokušavamo da dobijemo protivnika koji ima neograničene resurse u odnosu na nas dok mi trčimo na bezbroj frontova
A trebalo bi da vas provociraju samo na poljima koja vama odgovaraju? Zaista ne razumem sta si hteo da kazes, na koga se žališ i kome se žališ?

PS

I Englezi su pre neki dan trčali po celom terenu, umesto samo na svojoj polovini. Tako nešto?

Vrh