mariks wrote:
,,...Ja taj miris imam skoro u svakom mesu kupljenog u marketu,....kada se desi jedino rešenje su marinade ili začini.... ,,

Kupovao sam bezbroj puta i na pijaci i kako u malim tako i vecim mesarama. Sve ukupno par puta u svom.samostalnom životu sam naleteo na tako nešto.
Jedini zaključak da se to dešava sa onim primercima koj su pred uginucem zbog bolesti . Bitno izmenjene sve čelije u organizmu , budu pred odumiranje. Pa se takvo svinjče ili šta drugo , brže bolje prikolje da ne bi bilo štete.Tako i tako ide u prodaju , zato sam i bez dvoumljenja bacio sve u kontejner.
Životinje umeju da obole kao i ljudo od raznih hronicnih ne zaraznih bolesti , od pritiska do raka.
Veterinar kontrolom mesa kontroliše samo da nije zarazno, te lako dobije ,,pečat,, da je ispravno a to znači samo nije zarazno.
Klao ti takvu živuljku po hasapu ili sekirom po glavi, sve jedno je.
A da se mesu hemijom produžava rok trajanja radi diže prodaje, o tome sam i sam pisao.
Što se tiče toga da ti svako ,,marketsko,, meso tako miriše, kao što rekoše:
,,šaraj malo,, tj. isprobavaj i druge izvore nabavke.
