Šta je novo?

Šta jedemo?

Што се пива тиче, нешто најгоре што сам икада пио су Ожујско, Јелен, Лав, Зајечарац, Апатинско, шећеруше од Хајнекена и Blue Moon, свако пиво преко 8.5% (Karpackie, 3биров Сибирски Варварин), Пауланер Дункел кисело смеће од ког сам се исповраћао сат времена касније а пре тога сам попио исто неки црвенији Пауланер од 8%, сва пива из Црне Корњаче у власништву Меридианбета, румунски Skol, грчки Кајзер, сва "пива" брендова реномираних трговинских ланаца, свако безалкохолно то се не може сматрати пивом и грчки Амстел.

Као неко ко је попио око 150 пива што крафт што домаћих и страних индустријских, најбоље су ми легли Никшићко Голд, обично и црн о оригинал из Требјесе, Tyskie Z Tanka, Książęce IPA (Пољска), Super Bock (Португал), Soproni (Мађарска), Крушовице оригинал у црвеној лименци, Уркел, Черновар, Жатецки, Унион лагер, црно и голд неке премијум варијанте, Сарајевско било које, Нишко, Лесковачко димљено, Пауланер Салватор, Црни Ђорђе, Ефес Драфт у флаши, Ichnusa non filtrata и Messina (Италија), Естрела (Шпанија), Алфа обична и 7.2%, FIX, БИП док је био жив, Хоегарден као једино пшенично које није шећеруша од индустријских, Догмино Северно ледино, Светионик, Албино, Црна крава и још много много разних.

Лично сам кући забранио куповину отпада из Апатина и Челарева.
Nisam ljubitelj piva, ali pokojni pab Miners, je imao abnormalno dobro pivo. Ne znam da li igde jos u gradu prodaju taj kvalitet kraft piva.

До сада сам пио у Докеру, Догми и Збиру, Јуче пробах сопотски Кабинет, вероватно IPA чим има цитрус јер то свако IPA има.

Што се пива тиче, нешто најгоре што сам икада пио су Ожујско, Јелен, Лав, Зајечарац, Апатинско, шећеруше од Хајнекена и Blue Moon, свако пиво преко 8.5% (Karpackie, 3биров Сибирски Варварин), Пауланер Дункел кисело смеће од ког сам се исповраћао сат времена касније а пре тога сам попио исто неки црвенији Пауланер од 8%, сва пива из Црне Корњаче у власништву Меридианбета, румунски Skol, грчки Кајзер, сва "пива" брендова реномираних трговинских ланаца, свако безалкохолно то се не може сматрати пивом и грчки Амстел.

Као неко ко је попио око 150 пива што крафт што домаћих и страних индустријских, најбоље су ми легли Никшићко Голд, обично и црно оригинал из Требјесе, Tyskie Z Tanka, Książęce IPA (Пољска), Super Bock (Португал), Soproni (Мађарска), Крушовице оригинал у црвеној лименци, Уркел, Черновар, Жатецки, Унион лагер, црно и голд неке премијум варијанте, Сарајевско било које, Нишко, Лесковачко димљено, Пауланер Салватор, Црни Ђорђе, Ефес Драфт у флаши, Ichnusa non filtrata и Messina (Италија), Естрела (Шпанија), Алфа обична и 7.2%, FIX, БИП док је био жив, Хоегарден као једино пшенично које није шећеруша од индустријских, Догмино Северно ледино, Светионик, Албино, Црна крава и још много много разних.

Probaj Tripel Karmeliet. Ako ti se ni ono ne svidja, onda definitivno jaka piva nisu za tebe. Doduse ima 8,4% bas na toj granici koju pominjes. Blue moon je jedno od najvecih sranja koje sam ikada probao.

Nisam ljubitelj piva, ali pokojni pab Miners, je imao abnormalno dobro pivo. Ne znam da li igde jos u gradu prodaju taj kvalitet kraft piva.
Meni su se svidela i piva one Kas pivare u Zemunu, a i lokacija je bila vrhunska. Nazalost, zatvorili su ga i mislim da vise nema tog piva u prodaji.

Od piva što sam okusio i pio, meni su najbolji Erdinger Weissbrau, Nikšićko (bilo koja varijanta), Skopsko i Lav PREMIUM.
Čisto okej su mi Zaječarsko, Valjevsko, Carlsberg i Amstel. Dodao bih možda Paulaner iz Minhena kao solidno pivo, samo što malo udara u glavu.
Kako svako ima različite ukuse što i jeste razumljivo, ja jedino ne mogu da podnesem sledeća piva.
To su Lowenbrau, Lav obično, Jelen, Deep, Tuborg, Blanc i Heineken.
Od Lowenbrau sam imao ozbiljnu mučninu, a Tuborg kiseo bio. Lav obično i premium su potpune suprotnosti.
Ja izbegavam da kupujem bilo koje pivo čija cena je manje od 80 dinara bez popusta ako uopšte ima koje (u kalkulaciju cene sam stavio limenke od 0,5 l).

Definitivno se oseća razlika između ovih govana sa tom krupicom i bez i to nije samo stvar ukusa nego i kako te radi i kako se osećaš za vreme i nakon pijenja.

Probaj Tripel Karmeliet. Ako ti se ni ono ne svidja, onda definitivno jaka piva nisu za tebe. Doduse ima 8,4% bas na toj granici koju pominjes. Blue moon je jedno od najvecih sranja koje sam ikada probao.
То попијем ко ништа, 9% не дај Боже ником. Где може да се пазари а да није Ананас?

Као неко ко је попио око 150 пива што крафт што домаћих и страних индустријских, најбоље су ми легли Никшићко Голд, обично и црно оригинал из Требјесе, Tyskie Z Tanka, Książęce IPA (Пољска), Super Bock (Португал), Soproni (Мађарска), Крушовице оригинал у црвеној лименци, Уркел, Черновар, Жатецки, Унион лагер, црно и голд неке премијум варијанте, Сарајевско било које, Нишко, Лесковачко димљено, Пауланер Салватор, Црни Ђорђе, Ефес Драфт у флаши, Ichnusa non filtrata и Messina (Италија), Естрела (Шпанија), Алфа обична и 7.2%, FIX, БИП док је био жив, Хоегарден као једино пшенично које није шећеруша од индустријских, Догмино Северно ледино, Светионик, Албино, Црна крава и још много много разних.

Zanimljiva lista. Ja sam zaista probao da mi se dopadne Niško pivo ali taj kiseljak jednostavno ima isuviše odvratan ukus za mene.

Требјесино није уопште толико кисело, смеће из Апатина јесте.

Pio sam sa kumom jednom neku Crnu Olgu, tamno kraft pivo preko 10% ima.
Zapričali se i par tura popili, kasnije je došao vlasnik jer mu je javljeno da naručujemo 4 turu Crne Olge i da smo skroz normalni, pa je hteo da nas upozna. Kumu sutradan nije bilo dobro i imao je baš mamurluk i loše je podneo, meni standardno sutradan ništa.
Volim ta jača crvena ili tamna piva sa većim procentom alkohola i koja su malo teža, to jest gušća da ne mogu brzo da ga popijem.
Ok ja uvek uz flašu piva naručim i čašu vode.
Trenutno od ovako komercijalnih tamno Nikšićko mi je ok.

Повлачим ријеч! И то у јеку расправе о пиву (не могу си опростити да скрећем тему).

Ред испред нове београдске бурегџинице није због организованог довођења туриста, већ је једноставно тако. Сложио сам се са свима који су пробали да су визуал и концепт стварно занимљиви, али сам квалитет бурека је потпуно просечан. Мислим, није уопште лош, а није ни скуп, и радо ћу га каткад конзумирати, и то је то.

1754289105519.png

Сликао сам са око 200 метара удаљености, да не бих био привучен у ред. :)

Nekada su redovi prvenstveno zbog slabe organizacije u lokalu (ili na tezgi na pijaci), tako da to ne bi trebalo da bude siguran znak za dobru kupovinu.

Ok, u ovom slučaju je marketing, a može da bude i brbljiv prodavac kome se ne žuri, jer njemu je svejedno (a i većina će da pomisli da je extra kvalitet kada toliko ljudi čeka)

Никад ми лубенице нису биле слатке као ове године. :)

А што се пива тиче, нисам неки пивопија, зими га ни не пијем, лети су доста 2, самим тим ми нису ни скупа. Тамни Козел ми је први избор, баш је специфичан, разумеће они који воле тамна пића (рецимо не пијем бело вино уопште, зато сам црног клекционар). Светли је ок исто, Пилснер Уркел (мада се теже налази код нас). Био ми је ок и овај Лав премиум, али сам и од њега добио неку киселину јуче.

Пислнер Уркел и Црни Козел имаш на сваком ћошку. Пробао сам ориђиђи чешко и ово иако су оба увозна више ми лежи ориђиђи Уркел купљен у Чешкој.

Црни Козел је отац и мајка црних пива, кад год имају точено у понуди обавезно купујем не гледам цену. Блага арома карамеле и горчина баш иду заједно. Њега сам заборавио да поменем у јучерашњем посту.

Иначе, да ли може да се купи Пролом пиво у амбалажи?

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока

У мом нема, морам преко улице у већу IDEU. :)

У кафићима и овако га ретко где има.

Пива делим на чешка и нечешка. Похвалио сам се својом колекцијом већ почетком ове теме, и сматрам се солидним ауторитетом.

Урквел, Козел и Будвајзер су најбоља пива (од класичних лагера) код нас у маспродаји. Гамбринус је такође ту, али га у баш дуго нема. Интересантно је да дистрибуцију чешких пива код нас ради Себре, који је и инвеститор Марине Дорћол. Остала чешка пива су слабија, као и сва остала нечешка пива. Чеси и даље држе до стандарда, и ту нећете никада погрешити. Немци су такође солидни, као и Белгијанци, ама ови потоњи воле много да шарају, те ми то није неки гушт. Скоро све остало бих назвао сточном храном, што неретко и чиним.

Потпуно друга страна медаље су крафт пива, где се тешко проналазе квалитетни лагери, али су зато ИПА пива доста добра. Лично преферирам Супернову.

Нема грешке са Чесима у овоме, мада опет има разлике са овима који се пуне код нас. Бад ми једино од свих њих нешто не лежи.

Žena i ja smo veliki fanovi Kozela. Redovno dobijam kritike što ne kupim min 10 komada na akciji. To mi je možda i najveći trošak 😅

Козел, када га има у Лидлу, кошта између 99 и 104 динара. А у Максију на акцији је 110, чини ми се. Цео пакет и нема проблема. Сећам се како сам био одушевљен када сам га открио, још пре 20+ година, и како се у ширем центру Прага точио само "U Černého vola", и како ме је конобар тамо у ледерхознама чудно гледао што сам ја њега чудно гледао, што ме чудно гледа, док сам фоткао гостионицу и производ, с изразом лица младог мајмуна.

И да, каже се Урквел.

Poslednja izmena:
Vrh