Šta je novo?

Šta jedemo?

To je pekarska višnja
Oni što manje skrtare
U to ubace i prave višnje
@GOJE
Ovu sliku naziva buregdzinice turi u temu cirilica nastavi tamo fin su font izabrali

Пре месец дана кад сам био у Кракову по препоруци једног Пољака отишли смо да пробамо Zapiekanki - да кажемо студентску брзу храну слична новосаднском индексу која се сатоји од печеног ширег багета пресеченог на пола, а основа су качкаваљ, моцарела и шампињони. Најбољи запиеканки у Кракову се налази у јеврејској четврти Kazimierz где су од јавног тоалета направили круг са храном и тамо се продаје само то + нешто кромпрића и палачинки.

Овако изгледа оригинал пољски запиеканки, качкаваљ, шампињони, моцарела, пилетина, спанаћ, кукуруз, сенф.

IMG_20250621_205211154.jpg

Служи се цео или пола, с тим што се мора нагласити пре печења јер се не сече кад се испече све ће поиспадати. Цена овог је била 30 PLN или ти око 7.5 евра. Чекао сам у реду једно пола сата сигурно

А ово је мој кућни запиеканки са малтене истим састојцима.
IMG_20250722_200001823.jpg

Изгледа шашаво али је укусно. Користио сам ћабату која није за то јер је за ово потребан шири багет.

Ja sam pio Nikšićko tamno, u mom kafiću uzimam točeni lav premium(kije mi je odlično).
Upravo sam uzeo Stella Artois umesto Nikšićkog kada sam video tabelu.

Sad su popularne kolaboracije brendova, tipa Guči Adidas torbe, mogao bi da padne neki Dogma Brka ili nešto tako.

Gde baš to najjeftinije meso od junetine :cool:
Za 700din nema ni ovako zaradu po porciji 😂
Kada pridobije ljude koji će plaćati kvalitet onda idu cene više i odlučuje se za tu grupu ljudi, ovako je izmedju još.
Vodi borbu sa mesarima da mu daju bolje komade itd...Slušam skoro svakodnevno te neke dogadjaje.
Kolega i ja hoćemo da investitamo u taj posao to jest njegov posao ali prvo mora da prodje ove muke i da se izbori sam.
Ako dodje do toga da bude i u BG-u naravno da javljam, ali daleko je to još...😉

Kada pridobije ljude koji će plaćati kvalitet onda idu cene više i odlučuje se za tu grupu ljudi, ovako je izmedju još.
Vodi borbu sa mesarima da mu daju bolje komade itd...Slušam skoro svakodnevno te neke dogadjaje.
Kolega i ja hoćemo da investitamo u taj posao to jest njegov posao ali prvo mora da prodje ove muke i da se izbori sam.
Dobra su rebra (kad su kvalitetna). Imaju dovoljno mesa i dovoljno masti, za razliku od buta i plećke tj zavisi šta se sprema. Mi smo skroz sa buta i plećke prešli na rebra i eventualno pauflek. Ovo ostalo mnogo suvo.

Колико је иначе накнадно дизање цене добра тактика ? Ја мсм да би ми ментално скупље било нешто што је коштало 800 па сада 850 него да је одмах било 900 ?
Мжд је то отворено питање за све, колико вас изнервирају та ситна+учестала повећања хране, и мжд још једна тема, која цена вас највише нервира ? мене нпр гирос од 490, и за 1 и за 2 и за 3 и 4 ћу оставити остатак радници до 500/100/1500/2000, али ми је тих 490 горе него да кошта 500.

Ne može se uvek krenuti sa jakom cenom, a sve veći troškovi te primoravaju da dižeš postepeno. Što se tiče 490 vs 500 velik broj ljudi reaguje na prvu cifru umesto na ukupnu tako da mu deluje bliže 400 nego 500, isto je i sa 10% popusta npr sa 600din na 540 umesto da kupiš za 500din, velik deo ljudi percipira jeftinije ovo sa popustom umesto da plati manje bez popusta. Psihološke igre.

Vrh