Filip 01
Advanced
- Učlanjen(a)
- 27.02.2023.
- Pohvaljen
- 4.803
Promaklo mi je, iako sam prilično upućen u kolege sa ovog foruma. Zanimljivo je kako čak i ChatGPT može da uradi analizu članova nakon proučavanja teme — tehnologija ozbiljno napreduje. I treba da se ponosi čovek svojim postignućem.Kako nisi ispratio da je završio Elektronski fakultet u Nišu, time se ponosi u u svakoj prilici to ističe.
Ali prava znanja dolaze tek posle fakulteta — kroz konkretan rad, prilagođavanje, i rešavanje svakodnevnih izazova. Za mene je najveća vrednost studiranja bila povezivanje s ljudima. Danas se sa tim kolegama i dalje družim, radim, ulazimo zajedno u projekte i poduhvate. Neko ubaci mene u posao, ja ubacim drugog — to su konekcije koje nose kroz ceo život.
U to vreme, ni ja ni neki moji prijatelji nismo uvek imali internet kod kuće. Google se koristio samo kad uhvatimo termin u kompjuterskoj sali. Učili smo više iz razgovora, iskustava i saradnje.
Nažalost, sistem često “ispere” kreativnost i napravi poslušne izvršioce. Zato je važno da vremenom učenici prerastu svoje mentore — to je pravi pokazatelj napretka. A sledeći korak je udruživanje, zajednički poduhvati, razmena resursa i ideja. Tu je ključan dobar tajming, ali i spremnost na ulaganje — jer bez lične investicije nema ozbiljne priče.