Šta je novo?

Cene nekretnina

ova dva stana iz genexa, oni su uvek imali nize cenu u odnosu na okolinu. u tom bloku one 3 "generalice" pored auto puta uvek drzale cenu
Ma ima i jos par njih koji su ispod 2900/2800 eur/m2 ali vece kvadrature.
Generalno mislim da je mnogo lakse ljudima koji imaju oko 200k da nadju dobar dil u smislu lokacije/kvadrature i sta se dobija.

Najvise nagrabuse ljudi koji traze u 100-150k rasponu stan, tu je klanje sa svim ostalima jer svi koji traze stan na NBGD mogu da dobace toliko.

Evo nasao sam stan koji bih rekao da je standard za starogradnju na NBGD:

Nisam morao dugo traziti ovakav primerak, par minuta.
Strašno! Ovo je energy label X, nisu ljudi čak ni ofarbali stolariju od kad su ušli deda i baba u stan. Prozorsko staklo tipa 1mm debljine a cena 3500 e kvm. Pa mene je toliko koštala novogradnja sa PDVom, bez PDVa je 3200... Kuhinju i kupatilo ne bi ni da komentarišem...

taj blok 34, taj stan je kod carine. to su najstarije zgrade, pravljene u vreme kada i prvi blokovi. druge zgrade u istom bloku su u mnogo boljem stanju, novije gradnje a i manje kostaju

Pa pazi, kakva god da je l
mislim da je i to cela poenta kod nas lokacija. ovo sto djolenzy prica, kao novo i to, ima neko efekta kratkorocno, jer kada se sve izgradi i prodje neko vreme, vise nece biti ni novo. a sadrzaja nece ni biti
Zavisi, ja bih pre u bilo kakvu novogradnju nego na deponiju. Zavisi kako se odrzava kraj, zgrada… kakve su komsije. Sadrzaji se lako ubace. Tesko se ubacuju parkovi, setalista, human prostor…

Ja se vodim parolom gde bolje tu duže. A ja da menjam sistem i trošim sebe neću. Kad ne bude valjalo u NL, ode u Srbiju ili negde drugde. Sa NL penzijom meni će biti lepo u Srbiji nevezano ko je na vlasti. Samo da nema sankcija, rata i da banke funkcionišu.
Ti Joe ko da nisi ziveo ovde...ovo je drzava gde pregazena devojka na pesackom i niko nije odgvoarao, gde penzioner zbog prijave za petarde nije hteo da plati komunalnu kaznu, pa surovo ubijen u zatvoru...a pod stare dane samo da ti ne zatreba doktor, policajac, sudija i naravno unuci nikako da ne dolaze u posetu ...
P.S. sta ste uradili @vradovic

Pa pazi, kakva god da je l

Zavisi, ja bih pre u bilo kakvu novogradnju nego na deponiju. Zavisi kako se odrzava kraj, zgrada… kakve su komsije. Sadrzaji se lako ubace. Tesko se ubacuju parkovi, setalista, human prostor…

lose sam se izrazio, za mene je to sadrzaj "parkovi, setalista, human prostor…" i sve ostalo

i naravno neko drvce nije na izmet

edit: a za komsije, licno misljenje da je to ruski rulet. potrebna je samo jedna bu**** gde god ziveo... srecom kod nas ih ima

Strašno! Ovo je energy label X, nisu ljudi čak ni ofarbali stolariju od kad su ušli deda i baba u stan. Prozorsko staklo tipa 1mm debljine a cena 3500 e kvm. Pa mene je toliko koštala novogradnja sa PDVom, bez PDVa je 3200... Kuhinju i kupatilo ne bi ni da komentarišem...
ja ne znam ko i kako može da uđe u ovo kupatilo, a tek da se istuširaš, opereš zube i ostalo...

Ali zar nije bila vest kako je pakistanski pilot oborio Rafala iz kineskog lovca i da su neki odustali od kupovine Rafala?
Ne bih da širim temu, ali za namene za koje sam pomenuo je više nego dobar.

Naša struka je htela Rafala odavno jer je od početka napravljen kao višenamenski avion, a mi smo mala zemlja koja ne može da priušti veliku avijaciju. On je i lovac i bombarder i izviđač i borac protiv neprijateljskog pvo, bez mnogo prepodešavanja za posebne misije.

Kada je oboren bio je na bombarderskoj misiji i verovatno je oboren iz zasede. Visoko leteo da lansira SCALP vazduh zemlja raketu, video ga pakistanski avaks, javio lovcima koji su leteli nisko iza planinskih lanaca, koje Rafal nije video, oni ga gađali i oborili.

Oborili su irački migovi američki F18 i F15, pa ih još amerikanci koriste, a F15 važi za najboljeg lovca modernog doba.

Da li se kupci odlucju za nase trziste ili inostrano ne zavisi toliko od samih cena koliko od porekla para. Ovde mozes da das milion za stan, niko te ne pita nista, na zapadu to vec teze ide. Mislim, mozes i tamo da opravdas pare ako si recimo izvukao preko tendera i slicno, ali ne mozes kao kod nas da zaradis milion od droge, odneses u banku, stavis na racun i napises formalno da ti je taj novac dala tetka iz Kanade ili prijatelj iz Amerike.

Nema tamo pranja novca od droge.

Nocas sam sanjao da su izasli novi podaci na cenenekretnina za prethodne mesece. Nisam video cene, ali promet je bio oko 1050 stanova mesecno. Videcemo koliko su moji snovi dobro predvideli buducnost :)

Nocas sam sanjao da su izasli novi podaci na cenenekretnina za prethodne mesece. Nisam video cene, ali promet je bio oko 1050 stanova mesecno. Videcemo koliko su moji snovi dobro predvideli buducnost :)
Ako su ti snovi tačni onda krize NEMA! promet iznad 1000 jedinica mesečno znači stabilnost i blagi rast i nema krize.

Ne izlaze .Nema nista od podaraja u 2025.
Broj izdatih dozvola je sigurno veci.Bas mnogo je poceto zgrada .Po toj logici mozda cena kvadrata padne bar 10-20%

Zašto kupiti ovo za 3600 e kad za te pare imate i novogradnju ove veće kvadrature po istoj ceni više manje?! Airport Garden i drugi... A sve glanc novo. ne moraš ništa osim nameštaja da uložiš.
Gledam neke oglase vecih stanova tamo kraj Jurija Gagarina (oni savski blokovi), tek ne vidim racunicu nikome sem da kupi za sentimentalnu vrednost jer je nekad tu odrastao. tu je prosek oglasenih stanova vecih od 70m2 izmedju 2.7 i 3k, sto je van svake pameti, znaci em one betonjarke i veoma upitno odrzavanje, em sam kraj NBG, em je to trazena cena za vece stanove koji teze idu. Potpuno suludo. Prvi sam gledao starogradnju racunajuci da cu stan da skockam prema svojoj viziji, i da ispadne manje od novogradnje, ali sam shvatio da je to vec par godina nemoguci poduhvat

Gde se vidi računica uopšte za kupovinu nekretnine u Beogradu, da li starogradnje ili novogradnje?
Jel ima da se za neki kraj ili novogradnju kaže da je dobar odnos cene za razliku od ostatka grada?
Jel možda zbog toga ide tako dobro prodaja u BNV ili Bloku 65/64 po ovim cenama?

Gde se vidi računica uopšte za kupovinu nekretnine u Beogradu, da li starogradnje ili novogradnje?
Jel ima da se za neki kraj ili novogradnju kaže da je dobar odnos cene za razliku od ostatka grada?
Jel možda zbog toga ide tako dobro prodaja u BNV ili Bloku 65/64 po ovim cenama?
Ja ne znam za druge ali ja sam veoma zadovoljan sto sam dogovorio cenu od 3000+PDV za novogradnju u bloku 64.
Dosta ljudi negoduje za tu lokaciju jer ce imati urbanistickih problema dok se ne izgradi okolne saobracajnice (i manjak zelenila u projektima sto prihvatam kao kritiku) i gradiliste je, ali to su prolazni problemi po meni koji ce dobrim delom biti reseni kroz 5-10 godina, a starogradnja stara 70 godina ce tesko menjati svoje probleme.

Gledajuci cene starogradnje osim velikih kompromisa (prizemlje, poslednji sprat, kosi zidovi, losa lokacija) nema finansijske racunice za vecinu stanova uzimati starogradnju kada se uracuna kvalitetno renoviranje, samo u slucaju da si OK da ne renoviras stan jos par godina po meni.

Gledajuci cene starogradnje osim velikih kompromisa (prizemlje, poslednji sprat, kosi zidovi, losa lokacija) nema finansijske racunice za vecinu stanova uzimati starogradnju kada se uracuna kvalitetno renoviranje, samo u slucaju da si OK da ne renoviras stan jos par godina po meni.
Kad sam video slike stanova iznad sto su ljudi postavili, setio sam se zasto sam se pomerio dalje lokacijski, ali da ipak idem u novogradnju. Ono rusenje od poda do plafona i kompletno sredjivanje stana od pocetka do kraja je bukvalno mucenje. Ko ima veze sa majstorima i namajstoričav je, moze, ali ko nije, stres na maks.

Gledam neke oglase vecih stanova tamo kraj Jurija Gagarina (oni savski blokovi), tek ne vidim racunicu nikome sem da kupi za sentimentalnu vrednost jer je nekad tu odrastao. tu je prosek oglasenih stanova vecih od 70m2 izmedju 2.7 i 3k, sto je van svake pameti, znaci em one betonjarke i veoma upitno odrzavanje, em sam kraj NBG, em je to trazena cena za vece stanove koji teze idu. Potpuno suludo. Prvi sam gledao starogradnju racunajuci da cu stan da skockam prema svojoj viziji, i da ispadne manje od novogradnje, ali sam shvatio da je to vec par godina nemoguci poduhvat

Ti blokovi su lepi sa život i zato su popularni. Imaju dosta zelenila, blizu su reke, pravi porodični blokovi, veoma humano osmišljeni. Što neko reče, ponuda stanova tu je dosta slaba, tako da je to razlog zašto je kvadrat skup iako su zgrade u relativno lošem stanju.

Ja ne znam za druge ali ja sam veoma zadovoljan sto sam dogovorio cenu od 3000+PDV za novogradnju u bloku 64.
Dosta ljudi negoduje za tu lokaciju jer ce imati urbanistickih problema dok se ne izgradi okolne saobracajnice (i manjak zelenila u projektima sto prihvatam kao kritiku) i gradiliste je, ali to su prolazni problemi po meni koji ce dobrim delom biti reseni kroz 5-10 godina, a starogradnja stara 70 godina ce tesko menjati svoje probleme.

Razumem svako ima svoj pogled.
Uvek ima mana i vrlima.
Svako drugačije gleda na to.
Kad sam video slike stanova iznad sto su ljudi postavili, setio sam se zasto sam se pomerio dalje lokacijski, ali da ipak idem u novogradnju. Ono rusenje od poda do plafona i kompletno sredjivanje stana od pocetka do kraja je bukvalno mucenje. Ko ima veze sa majstorima i namajstoričav je, moze, ali ko nije, stres na maks.
I kada imaš svoje majstore i kada si već odradio nekoliko kompletnih renoviranja je stres, pričam iz iskustva 😂

Vrh