Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Hulja izgleda ipak ide u Moskvu.
Time misli da izvrsi pritisak na EU, da mu ostave skroz odresene ruke.
EU mu nece nista dok proizvodi granate za Ukrajinu i Izrael.

Hulja izgleda ipak ide u Moskvu.
Time misli da izvrsi pritisak na EU, da mu ostave skroz odresene ruke.
EU mu nece nista dok proizvodi granate za Ukrajinu i Izrael.
Koja je uopšte poenta te posete?

Da bi Putin mogao da se pohvali kako predsednik neke države u Evropi osim Lukašenka podržava agresiju Rusije na Ukrajinu? Dok istovremeno isti zarađuje od izvoza naoružanja za Ukrajinu?

Trajaće to glupiranje još neko vreme dok Rusija konačno napadne neku članicu NATO.

Подсетник.
1746549798711.png

Ово постаје претерано бесмислено. Ви или сте ботови или сте потпуно инфантилни. Педесет пута објасним да постоји Србија ван ТЦ Галерија и авиона на путу за Бали, и џабе, две поруке касније се вратимо на исту омнамахашива мантру о пропасти, спасу у економском колапсу, ухлебима у ЕПС-у и статусним путницима испод палми на далеким острвима. Одустајем.
Pa brate mrze sebe jer su iz tog sveta, a nemaju nameru da se promene. Vidiš da jedan od njih nije kročio dalje od Vračara beše ili kruga dvojke ne sećam se, a uz to se penzionisao mnogo pre vremena. Kada bi malo izašli van centra u unutrašnjost videli bi šta je to što prizivaju pa bi pobegli nazad u centar BGa glavom bez obzira.

Gospodo., kombinujete o izborima koji nisu raspisani.
Izbori su samo zahetv studenata.
Posto su studenti i opozicija pristali na legitimnost sadasnjeg kriminalnog sistema i Hulje moraju da sacekaju da oni raspisu te izbore, ako hoce.

Juce mi je sinulo zasto mi Cotrini defetisticki postovi tako pouzdano izazovu mini spajk pritiska.
Nije zbog defetizma, nije zbog mracenja, nije ni zbog slaganja ili neslaganja.

Zbog kukavicluka je. Kroz te postove jedina zajednicka crta je licni strah koji je opravdan sa milion razloga. Jer to te onda oslobadja borbe i samim tim, mogucnosti gorkog poraza.

Iz istog razloga racionalni ljudi, mrzitelji vlasti, posezu za "obojenom revolucijom" kao objasnjenjem studentskog pokreta. Jer ako nije to, onda je to i njihova borba, a borba se moze izgubiti. A to boli.

Cotra je i ispred RTS-a, kao ravnopravni clan i dalje posmatrac, a ne ucesnik. To je pitanje procesa u glavi.

I ovo nije nikakav napad. Razlog iz koga pisem je jer isto spoznam i kod sebe, pa se borim protiv toga i vracam u rezim ucesnika, ne posmatraca.

Gospodo., kombinujete o izborima koji nisu raspisani.
Posto su studenti i opozicija pristali na legitimnost sadasnjeg kriminalnog sistema i Hulje moraju da sacekaju da oni raspisu te izbore, ako hoce.
Pa, najvise je pristao narod, jer 15.3. je svako od 300 000 ucesnika imao 299 999 cuvara ledja, a opet, niko nije poveo to na sta aludiras, nasilni ustanak.
Dozvoli mi da primetim da nisi ni ti.

Juce mi je sinulo zasto mi Cotrini defetisticki postovi tako pouzdano izazovu mini spajk pritiska.
Nije zbog defetizma, nije zbog mracenja, nije ni zbog slaganja ili neslaganja.

Zbog kukavicluka je. Kroz te postove jedina zajednicka crta je licni strah koji je opravdan sa milion razloga. Jer to te onda oslobadja borbe i samim tim, mogucnosti gorkog poraza.

Iz istog razloga racionalni ljudi, mrzitelji vlasti, posezu za "obojenom revolucijom" kao objasnjenjem studentskog pokreta. Jer ako nije to, onda je to i njihova borba, a borba se moze izgubiti. A to boli.

Cotra je i ispred RTS-a, kao ravnopravni clan i dalje posmatrac, a ne ucesnik. To je pitanje procesa u glavi.

I ovo nije nikakav napad. Razlog iz koga pisem je jer isto spoznam i kod sebe, pa se borim protiv toga i vracam u rezim ucesnika, ne posmatraca.
>Cotra je i ispred RTS-a, kao ravnopravni clan i dalje posmatrac, a ne ucesnik. To je pitanje procesa u glavi.

Ovo je skoro potpuno tacno, fascinantna je tvoja spoznaja.
Ne bas uvek. Ponekad se osetim deo pobune, ali na kratko.
Ponekad me studenti privuku da budem deo i sa njima. Ali na kratko
Inace sam zaista samo posmatrac i ne mogu toga da se oslobodim.
Dugo mio je veremena trebalo da poverujem da uopste postoji neko nezadovoljstvo u Srbiji van mozda 10% gradjana.
Posmatram Srbiju kao da ne zivim ovde, kao da mi stosta ne zavisi od ovoga, a zavisi.
Posmatram cesto svet kao neko ko vise nema emocija za isti.

Takvo posmatranje sa distance omogucava bolje sagledavanje procesa.

Pa, najvise je pristao narod, jer 15.3. je svako od 300 000 ucesnika imao 299 999 cuvara ledja, a opet, niko nije poveo to na sta aludiras, nasilni ustanak.
Dozvoli mi da primetim da nisi ni ti.
Ustanak je bio nemoguc, to nisam ni razmatrao, ustanku prethodi organizacija. Ne dize se ustanak tokom miroljubive setnje niti je stanovnistvo zainteresovano za to.
Nije bilo nikakve organizacije van studenata ni pre ni posle 15.03.
Tako da nasilni ustanak nisam ni ocekivao.

Studenti i gradjani su ocekivali da ce neko iz sistema da promeni stranu, ali to je u Srbiji nemoguce bez da neko sa strane plati. 1941. platili su Englezi, 2000, platili su Amerikanci.

Studenti su porazeni jer nijedan od njihovih zahteva nije i ne moze biti ispunjen od strane kriminalaca.
U svojoj borbi, uprkos porazu probudili su Srbiju.
Izbori su izlazna strategija studenata, prebacivanje odgovornosti na gradjane i opoziciju jer je van pameti da samo studenti prosveta trpe.

Poslednja izmena:
Nakon ovakve kazne, odnosno prekvalifikacije optužnice :
i
čovek ne može da ne zaključi da je Srbija država zaštićenih zveri(nja).
Nažalost: nisam iznenađena, štaviše veoma malo bi me iznenadio apsurd ukoliko bi oštećeni morali da plaćaju odštetu počiniocima.

1746566844674.png

(ilustracija: Saša Dimitrijević)

Poslednja izmena:
Ово постаје претерано бесмислено. Ви или сте ботови или сте потпуно инфантилни. Педесет пута објасним да постоји Србија ван ТЦ Галерија и авиона на путу за Бали, и џабе, две поруке касније се вратимо на исту омнамахашива мантру о пропасти, спасу у економском колапсу, ухлебима у ЕПС-у и статусним путницима испод палми на далеким острвима. Одустајем.
first-time.jpg

Prica i diskusija o izborima sluzi gradjanstvu kao opravdanje za poraz koji je doziveo studentski protest. Nijedan zahtev nije i nece biti ispunjen od strane sadasnje vlasti i studenti to priznaju. Kao izlaz studenti nude vanredne izbore kojima bi se eventualno zamenila vlast.
Sa druge strane, svi vrlo dobro znamo da SNS nece dozvoliti svoju smenu na izborima. Da ste vi kriminalac da li bi ispustili svoje resure zbog nekih papirica u situaciji kad brojite papirice i kontrolisete sud?

Studenti su se hrabro borili i zrtvovali, dok radnici u javnim preduzecima i organima sile (koji su jedini zapravo mogli dapromene nesto) nisu sledili taj primer. Recimo radnici GSP-a koga ce Andrejeva ekipa uskoro da kupi i unisti nisu se odlucili na strajk. Kako da se odluce kada je za to potreban minimum poverenja medju zaposlenima, a oni ga nemaju?
Gradjani su se nadali da ce i bez njihovog organizovanja, studenti da rese sve probleme, a oni da gledaju na TV.
Ali mladost, moral i znanje slabiji su ne samo od pendreka i zvucnog topa, vec i od sireg osecaja zadovoljstva gradjanstva u sadasnjem sistemu.
Jer moze da se krade, moze da se laze. Sve moze. Sada ce moci jos vise.

Setimo se 2023. Isto se ovako diskutovalo. "Vazno je da svi izadju", govorilo se i "Gotov je". Tada je nas heroj bio mladi DObrica koji se lepo uhlebio, pa je i zacutao otkad aje na skupstyinskoj snicli, jer puna su mu usta.

Izbori su izlazna strategija studenata, sto mnogi zaboravljaju.

Tzv opoziciji vec ide voda na usta. Oni razmisljaju o mogucnosti da na racun popularnosti studenata dobiju glasove bez truda i dodju u situaciju da prave deal-ove sa Huljom. Nikakva nova opozicija se nije pojavila, do tada - Svi su isti.

Kada se pojavi neka nova organizacija na nasoj politickoj sceni, koja nije do sada ucestvovala, mozemo da razmisljamo o promeni.

Nekoliko pozitivnih momenata su prvi glasovi kritike Hulje u EU.
Hulja se vise plasi cak i najbednijeg sluzbenika EU/USA nego od milion Srba. Jer on je iskusan kriminalac i zna da proceni odnos snaga. Pricao "milionu besnih Srba" je izmisljotina.
Diplomatski fijasko Hulje u USA, u normalnim zemljama doveo bi do niza ostavki ili barem kritika u MIP-u. Ovde ne.
Ipak, HUlja se jos uvek nije "obratio". Nadajmo se da se ludilo pojacava.
Njegovo ludilo i stranci uz dobro poznate efekte ekonomskog sloma su nasa jedina slamka spasa.

Prica i diskusija o izborima sluzi gradjanstvu kao opravdanje za poraz koji je doziveo studentski protest. Nijedan zahtev nije i nece biti ispunjen od strane sadasnje vlasti i studenti to priznaju. Kao izlaz studenti nude vanredne izbore kojima bi se eventualno zamenila vlast.
Sa druge strane, svi vrlo dobro znamo da SNS nece dozvoliti svoju smenu na izborima. Da ste vi kriminalac da li bi ispustili svoje resure zbog nekih papirica u situaciji kad brojite papirice i kontrolisete sud?

Studenti su se hrabro borili i zrtvovali, dok radnici u javnim preduzecima i organima sile (koji su jedini zapravo mogli dapromene nesto) nisu sledili taj primer. Recimo radnici GSP-a koga ce Andrejeva ekipa uskoro da kupi i unisti nisu se odlucili na strajk. Kako da se odluce kada je za to potreban minimum poverenja medju zaposlenima, a oni ga nemaju?
Gradjani su se nadali da ce i bez njihovog organizovanja, studenti da rese sve probleme, a oni da gledaju na TV.
Ali mladost, moral i znanje slabiji su ne samo od pendreka i zvucnog topa, vec i od sireg osecaja zadovoljstva gradjanstva u sadasnjem sistemu.
Jer moze da se krade, moze da se laze. Sve moze. Sada ce moci jos vise.

Setimo se 2023. Isto se ovako diskutovalo. "Vazno je da svi izadju", govorilo se i "Gotov je". Tada je nas heroj bio mladi DObrica koji se lepo uhlebio, pa je i zacutao otkad aje na skupstyinskoj snicli, jer puna su mu usta.

Izbori su izlazna strategija studenata, sto mnogi zaboravljaju.

Tzv opoziciji vec ide voda na usta. Oni razmisljaju o mogucnosti da na racun popularnosti studenata dobiju glasove bez truda i dodju u situaciju da prave deal-ove sa Huljom. Nikakva nova opozicija se nije pojavila, do tada - Svi su isti.

Kada se pojavi neka nova organizacija na nasoj politickoj sceni, koja nije do sada ucestvovala, mozemo da razmisljamo o promeni.

Nekoliko pozitivnih momenata su prvi glasovi kritike Hulje u EU.
Hulja se vise plasi cak i najbednijeg sluzbenika EU/USA nego od milion Srba. Jer on je iskusan kriminalac i zna da proceni odnos snaga. Pricao "milionu besnih Srba" je izmisljotina.
Diplomatski fijasko Hulje u USA, u normalnim zemljama doveo bi do niza ostavki ili barem kritika u MIP-u. Ovde ne.
Ipak, HUlja se jos uvek nije "obratio". Nadajmo se da se ludilo pojacava.
Njegovo ludilo i stranci uz dobro poznate efekte ekonomskog sloma su nasa jedina slamka spasa.
Znaci nema pasusa u kome nisi nesto slagao i izmislio, svaka cast.

Nisam pratila pomno, šta je, Cotra opet o najcrnjim scenarijima. Ja se stvarno i privikla, vise ni ne mislim da je bot, ali da ne mora da napise sve sto misli, narocito ako je neutemeljeno, a skenjace veliki broj ljudi bespotrebno. Ali njegova stvar, tako je kako je.

Nego, ja sam drugari pored Supernove od 4000( tv+net), uplatila EON zbog 2 kanala, kao pripejd i to je to.,

Sad sam cula, a bilo bi dobro da se DELI da RODITELJI STAROG GRADA imaju peticiju, treba jos ljudi, da posalju ZAHTEV inspekc, drzavnim, optinskim...da se utvrdi KO JE U SATORIMA I STA TRAZE TU....

Ljudi su uplaseni, deca prolaze u skolu, a videlo se nasilje tuda pa AKO ZNATE NEKOG KO PRIPADA GRUPI ili GDE DA SE PODELI....pa razglasite

Nisam pratila pomno, šta je, Cotra opet o najcrnjim scenarijima. Ja se stvarno i privikla, vise ni ne mislim da je bot, ali da ne mora da napise sve sto misli, narocito ako je neutemeljeno, a skenjace veliki broj ljudi bespotrebno. Ali njegova stvar, tako je kako je.

Nego, ja sam drugari pored Supernove od 4000( tv+net), uplatila EON zbog 2 kanala, kao pripejd i to je to.,

Sad sam cula, a bilo bi dobro da se DELI da RODITELJI STAROG GRADA imaju peticiju, treba jos ljudi, da posalju ZAHTEV inspekc, drzavnim, optinskim...da se utvrdi KO JE U SATORIMA I STA TRAZE TU....

Ljudi su uplaseni, deca prolaze u skolu, a videlo se nasilje tuda pa AKO ZNATE NEKOG KO PRIPADA GRUPI ili GDE DA SE PODELI....pa razglasite
JA uvek razmisljam na najcrnji nacin.
Pa ako ne ispadne tako kako sam msilio, onda je super.

Izvinjavam se svima kojima smeta ono sto pisem.
Shvatite to kao literalni rad inspirisan stanjem u Srbiji.
Tako to meni izgleda, ali mozda gresim, mozda je to narativ, prica koji mi se uvukoa u glavu, pa u stvari pisem svoj roman.
Romani ne odslikavaju stvarnost uvek.

Poslednja izmena:

Sve se raspada.
Normalno da se raspada u raspaloj zemlji. Tek ce da se raspada.

Током ноћи, између Брусника и Рготине, код Зајечара дошло до исклизнућа шест вагона цистерни напуњених фосфорном киселином

Hulja odlazi za Moskvu. MOzemo da se zapitamo kakva to zemlja poziva u goste coveka koji uzima procenat od cene granata kojom se ubijaju njihovi vojnici.
Teska sramota za Rusiju. Ali to nije nasa stvar.

Пошто сте сви редом оплели на више тема по Котри који по вама неосновано предвиђа најцрње сценарије ред је да ви обајсните на чему заснивате свој оптимизам?

Питам пошто је од 91е до данас сваки друштвено-политички, демографски и економски процес имао за свој епилог најгори могући сценарио.

Од Словеније, Крајина, Косова, ЦГ преко петооктобарских промена, економије, ресурса, демографије, образовања, културе, политике, стања друштва...Све се данас манифестује у најгорем могућем облику.

Ок, ова искра побуне омладине буди наду али и та буна деце је један заправо поражавајући, трагични моменат који показује докле смо дошли у тражењу дна.

Пошто сте сви редом оплели на више тема по Котри који по вама неосновано предвиђа најцрње сценарије ред је да ви обајсните на чему заснивате свој оптимизам?

Питам пошто је од 91е до данас сваки друштвено-политички, демографски и економски процес имао за свој епилог најгори могући сценарио.

Од Словеније, Крајина, Косова, ЦГ преко петооктобарских промена, економије, ресурса, демографије, образовања, културе, политике, стања друштва...Све се данас манифестује у најгорем могућем облику.

Ок, ова искра побуне омладине буди наду али и та буна деце је један заправо поражавајући трагични моменат који показује докле смо дошли у тражењу дна.
odlican post.

1. Zakon logicke indukcije zaista predvidja najcrni scenario.
2. To sto su se deca pobunila jeste vapaj poslednjeg zdravog dela drustva.

Vrh