Ne znam kako se utvrdjuje, ali razmišljam o kupovini ovog proizvoda zbog toga.Da lipostoji nacin da se u kuci utvrdi stepen kontaminacije mladog povrca pesticidima_
Ne znam kako se utvrdjuje, ali razmišljam o kupovini ovog proizvoda zbog toga.
![]()
Voden Clean Chef – Smart Sterilizator Namirnica | Voden
Uređaj koji uklanja pesticide, bakterije i viruse, razgrađuje antibiotike i hormone sa tvoje hrane. Čisti voće, povrće, meso, ribu i ostalu hranuvoden.rs
Ovaj sa redita je neka druga marka, možda ima razlike.
Poenta je da kupuju cist proizvod bez brendinga iz kine, ovde nalepe nalepnicu i prodaju za 3x cenu.Ovaj sa redita je neka druga marka, možda ima razlike.
Nisam još istražio, koristim jedino njihov filter za ručicu za tuširanje, koji se na 6 meseci menja. Dyson za nekad prečišćavanje stana.
Gledao neko vreme da uzmem prečišćivač za vodu isto od tog Vodena, smorile me ove plastične flaše, svaki dan 4 plastične flaše i eto čak mi je i ovo poslala žena, ali nisam još uzeo.
Jel po tebi onda rizičnije kupovati na pijaci nego u marketima?Šatro elektroliza, u stvari uređaj pravi vibracije i izgleda kao da nešto radi - daj bože da je i ultrazvuk. Ne može se elektrolizom ciljano samo jedna grupa jedinjenja "izolovati", a da ostale ostanu netaknute. Zna se šta je elektroliza i ovo je ništa drugo nego prevara. Ne može takav komad plastike da košta i 10k i da čini čuda.
Ako vam je do čistog voća i povrća, onda mora Vlada Srbije da se natera da donese strože zakone i kontrole, pa da na stolu imate proverene namirnice, a ne nešto što neki seljak tamo na svoju ruku odokativno prska protiv svega i svačega, svaki dan.
Jel po tebi onda rizičnije kupovati na pijaci nego u marketima?
Jednom mi je drugar pričao za Lidl da su mu odbili maline zbog povećanog prisustva nekog sastojka.
Kasnije je utvrdio da je to bio autan koji su svi radnici taj dan stavljali na sebe prilikom branja malina.
"Organsko" kao pojam, pridev ili šta god, se nigde ni ne koristi više, sada je to "Bio proizvod" koji se proizvodi po bio standardima, odnosno ono što smo mi ranije učili kao organski proizvod.Nekada to izvoljevanje ide i malo predaleko, recimo ljudi koji "hoće samo organsko". Meni su pričali zemljoradnici sa 40 godina iskustva - brale, to "organsko" imaš samo po bestragijama, jer "organsko" je jako širok pojam i kada bi ga shvatali i primenjivali bukvalno, ne bismo imali hrane ni za 10% planete. Sami seljaci na selu ne jedu organsko, odnosno ne mogu da garantuju da je 100% organsko, a kamoli da će da jede neko u gradu.
Naravno, ali nije dovoljna ni bašta za užu porodicu, barem ne neka mala i pogotovo ako se time ne baviš profesionalno. Raznovrsnost svih povrća, voća pa da kažem onda i proizvodnje proizvoda pojedinac to ne može za sebe da obezbedi.Svejedno je, ako kontrola kvaliteta praktično ne postoji u marketu, a na pijaci tek sigurno ne. Tako da, ako Lidl zaista ima dobru kontrolu kvaliteta, onda je bolje kod njih kupovati voće i povrće. To treba i pojedinačno proveravati, kao i na pijaci, odnosno na kvantašu. Najsigurnije je, mislim da smo već diskutovati, samostalno uzgajati, a ako nema mogućnosti, onda kupovati direktno od uzgajivača za kojeg znamo kako uzgaja.
Ne razumem se baš, ima tu i poreza ali ima i marže od lanaca samousluga.Zato što su porezi na hranu visoki, pa ti država kroz hranu uzme ono što ti kobajagi da.