Šta je novo?

Šta jedemo?

Tu abecedu nutritivnosti imaju u EU ali nisam znao da su i kod nas počeli da je koriste. I zaista, i Maxi pirinač je ima na ambalaži.

Sve moze samo ne placanje u naturi ;)

Nisam spao baš na toliko niske grane... 😁 Jesam ovako liberalan, to stoji... Ali obuzdaj se... 😎

Da malo začinim razgovor a ne da ga sasvim banalizujem kao ti... Ja svakako očekujem od tebe nešto divlje Marikse! Neki srneći ili zečiji gulaš... Ja sam gradski momak i nemam to iskustvo sela kao ti, da je sveže, prirodno i zdravo... Od farme do stola da je na 20 koraka... Za to bih te rado angažovao i pošteno platio...

Do tada što Bender kaže - kutije. A kaže mariks hranim se po restoranima kao pun si kao brod, a ono sve brza hrana, to u Americi najgori niži srednji sloj jede svaki dan... Ispada da je to ovde pojam 😄 nažalost..

Rolovano belo u somunu 590 dinara

IMG_20250426_174531.jpg

IMG_20250426_174507.jpg

što se mesa tiče, dva ovakva u porciji ⬇️ količinski sasvim dovoljno...

IMG_20250426_175431.jpg

Što se povrća tiče, dovoljno

IMG_20250426_175339.jpg

Druge priloge sem povrća ne stavljam... Slanina je dovoljno masna da pređe i na somun...

Palačinku sa nutelom i aronijom sam ostavio za kasnije...

I sad ovako sit mogu u subotnji provod 😁😎

To su neka rebra... Ali deluju ugljenisano 😁 deluje ukusno i potencijalno kancerogeno u isto vreme... Kao što i sve najveće slasti u životu uvek dolaze sa rizicima, hrana tu nije izuzetak 🙂

Šalu na stranu, zavidim ti... Siguran sam da je skuplje od ovoga... A ja se kao i do sada snalazim sa kutijama i koficama, šta ću kad nit imam brdo keša niti umem da kuvam...

IMG_20250428_165212.jpg

Jutros sam jeo 400g bureka za doručak... stanje mojih krvnih sudova kad bi neko pogledao nalaz, povezao bi sa nekim od 100kg garant 😁 mene će neki šlog da strefi ako nastavim ovako jedino se tešim kao fizički sam aktivan pa se to istroši...

To su neka rebra... Ali deluju ugljenisano 😁 deluje ukusno i potencijalno kancerogeno u isto vreme... Kao što i sve najveće slasti u životu uvek dolaze sa rizicima, hrana tu nije izuzetak 🙂

Šalu na stranu, zavidim ti... Siguran sam da je skuplje od ovoga... A ja se kao i do sada snalazim sa kutijama i koficama, šta ću kad nit imam brdo keša niti umem da kuvam...

Pogledajte prilog 236750
Skuplje od ovog tvog tesko. Hranis se ko burzuj :)

Hehehe... Skupo, brzo i nekvalitetno... Najgori sam...

Inače pre oko 3 nedelje povećali su cene kako u Meku tako i u KFC-u

Ne znam koliko je kvalitetna ta piletina, meni je ok kada pojedem. Ipak dobiješ neke proteine.

KFC piletina? Nju koliko znam radi piljan komerc čak su imali sertifikat piljan komerc okačen u restoranu kod studentskog trga... možda i danas stoji...

Naša piletina koju prže u fritezi u restoranu.

Mek ima uglavnom samlevenu piletinu, ne znam poreklo... Kao pasta od piletine koju zatim pohuju... Recimo Mek chicken ili nuggetsi

Mećutim neki od onih skupljih tzv. premium burgera dolaze sa piletinom koja nije samlevena, vidiš one niti mesa u njima. (Mc Crispy) 🙂

Inače salata koju sam jeo je 240... 5 stripsa i pomfrit je sada 650... Bilo je 590

Ja poručim ovu koficu nekada, žena voli mek, meni je mek sada kada idemo na putovanje pa zbog nje porucim 2 fish meka(samo sendviče).
Taj fish mek mi je bilo nešto najbolje kada sam bio klinac, ali i tada mi je bio nerealno skup za ono sto dobiješ.
U oboj borbi izmedju Meka i KFC-a uvek dajem prednost subjektivno ogromnu KFC-u.
Drugar radio u Meku kao side job u USA i on mi govori kako je to najbolje njemu meso bilo, mada jeo je dzabe i nosio je kuci, tako da nije trosio uopste na hranu tamo, zato mi kaze da mu je to najisplativiji bio side job.
IMG_0636.jpeg

Kao što vidiš cena preko aplikacija za dostavu je 100rsd skuplja... Jer kofice za jednu osobu su 650 u restoranu...

I ja dajem prednost KFC-u...

Al ugl jedem stripse... Uzimao sam ranije onu koficu utorkom gde je bilo i krilaca i batačića ali samo zbog akcije...

Predost KFC je i što ima besplatnu dopunu pića...

Mora da ima masnoću ili rerna sa parom, rerna onda parom kuva meso i posle ga samo zapeče. Ako se nema rerna sa parom onda mast i voda i poklopljeno kuvati na 200c sat,dva zavisno od količine i vrste mesa. Nakon toga se zapeče i spolja bude hrskavo, a unutra meko i sočno. Prelivaš ga stalno sa masnoćom iz posude kad kreneš da ga zapečeš. Na slici je junetina pa izgleda tamnije nego što jeste, mada je ostalo malo duže u rerni jer nisam bio tu dok se spremalo pa je nakon programa meso ostalo u rerni (tako da uopšte nije potrebno mnogo vremena za spemanje, samo volja).

Mora da ima masnoću ili rerna sa parom, rerna onda parom kuva meso i posle ga samo zapeče. Ako se nema rerna sa parom onda mast i voda i poklopljeno kuvati na 200c sat,dva zavisno od količine i vrste mesa. Nakon toga se zapeče i spolja bude hrskavo, a unutra meko i sočno. Prelivaš ga stalno sa masnoćom iz posude kad kreneš da ga zapečeš. Na slici je junetina pa izgleda tamnije nego što jeste, mada je ostalo malo duže u rerni jer nisam bio tu dok se spremalo pa je nakon programa meso ostalo u rerni (tako da uopšte nije potrebno mnogo vremena za spemanje, samo volja).
hvala

Moram se pohvaliti da pa jedno sigurno godinu dana ako ne i jace sam sveo porucivanje hrane na jednom mesecno kad bas mrzi mene i devojku da spremamo, a sve vise eksperimentisemo u kuhinji.

Pre neko vece sam pravio rucno pork dumplings, ispalo lepo, skuvao ih na pari ali sam se boga mi naradio dok sam napravio testo, isekao, razvukao svaki i zavio.
Bilo jedno sigurno 30 komada tako nesto.
Devojka isto pravila par puta domacu kinesku hranu vece porcije za par dana isto top ispadne.

Da li iko ovde isto eksperimentise da pravi Azijsku hranu kod kuce? :)

Moram se pohvaliti da pa jedno sigurno godinu dana ako ne i jace sam sveo porucivanje hrane na jednom mesecno kad bas mrzi mene i devojku da spremamo, a sve vise eksperimentisemo u kuhinji.

Pre neko vece sam pravio rucno pork dumplings, ispalo lepo, skuvao ih na pari ali sam se boga mi naradio dok sam napravio testo, isekao, razvukao svaki i zavio.
Devojka isto pravila par puta domacu kinesku hranu vece porcije za par dana isto top ispadne.

Mi smo skoro spremali vijetnamski pho :)

IMG_0130.jpeg

Današnji dan, ćevape je drugar pravio od junećeg buta zbog dece, ostalo kupljeno u poznatoj maloj mesari u sklopu Limanskog dragstora- Šakan na Limanu IV kao i uvek. Kao i po običaju kupljeno svega mnogo više (ovo na slici je samo prva tura) pa smo sve ispekli i svi poneli kućama da ne moramo ni sutra da razmišljamo o kuvanju i hrani.
Mesto moja vikendica na Popovici koju planiram sada češće da posećujem jer smo shvatili da je savršeno, već smo se dogovarali o pravljenju ozbiljnijeg roštilja kada budemo imali vremena.
IMG_0650.jpeg

Zaključak je da je bitno ko sedi za tvojim stolom dok se jede, a ne sam restoran ili mesto.
Uvek smo cenili kvalitetnu hranu i danas tokom priče vidim da su konačno ponovo ljudi(devojke) krenuli da gledaju kao ogroman uspeh ljudima koji sami imaju svoju barem minimalnu za porodicu proizvodnju hrane i to kvalitetne(meso prednjači) da ne zavise od prodavnica.
Bukvalno gledaju na muškog kao nekog ekstra sposobnog ako sam uspeva da ih prehrani sa kvalitetnom ishranom, jer su to odmah epiteti da je sposoban, preduzimljiv, proizvodjač itd...
Čak i mladja generacija devojaka koja tek treba da se udaje, to jest da odabere mužjaka to sa divljenjem gleda na to(za to sam se iznenadio) 😉
Svesne su da se prodaje raznorazno meso i proizvodi u prodavnicama i izgubilo se poverenje definitivno.
Iznenadilo me je da dosta njih iako znaju probleme življenja u kuću van grada sa sopstvenom proizvodnjom kažu da bi se sada odlučilo za to.
Ne znam da li je za ovu temu ali eto, moja saznanja su to, jer ranije nisu kao gradska deca uopšte razmišljala o selidbi u manje mesto, ali hrana dolazi kao jedan od ozbiljnijih faktora zbog kojeg bi se to uradilo.
Naravno većina i dalje uzima fast food zbog posla, ali počeli su polako neki sa autofagijama i da se fokusiraju samo na kvalitetniju ishranu.

Zaključak je da je bitno ko sedi za tvojim stolom dok se jede, a ne sam restoran ili mesto.
Uvek smo cenili kvalitetnu hranu i danas tokom priče vidim da su konačno ponovo ljudi(devojke) krenuli da gledaju kao ogroman uspeh ljudima koji sami imaju svoju barem minimalnu za porodicu proizvodnju hrane i to kvalitetne(meso prednjači) da ne zavise od prodavnica.
Bukvalno gledaju na muškog kao nekog ekstra sposobnog ako sam uspeva da ih prehrani sa kvalitetnom ishranom, jer su to odmah epiteti da je sposoban, preduzimljiv, proizvodjač itd...
Čak i mladja generacija devojaka koja tek treba da se udaje, to jest da odabere mužjaka to sa divljenjem gleda na to(za to sam se iznenadio) 😉
Svesne su da se prodaje raznorazno meso i proizvodi u prodavnicama i izgubilo se poverenje definitivno.
Iznenadilo me je da dosta njih iako znaju probleme življenja u kuću van grada sa sopstvenom proizvodnjom kažu da bi se sada odlučilo za to.
Ne znam da li je za ovu temu ali eto, moja saznanja su to, jer ranije nisu kao gradska deca uopšte razmišljala o selidbi u manje mesto, ali hrana dolazi kao jedan od ozbiljnijih faktora zbog kojeg bi se to uradilo.
Naravno većina i dalje uzima fast food zbog posla, ali počeli su polako neki sa autofagijama i da se fokusiraju samo na kvalitetniju ishranu.
Ми повртари смо са нижом ценом од месопроизвођача?

Ja često pravim azijska jela, još češće ako računamo i razne karije (i srodnike). Najbrži recept koji me podseća bar na azijsku jeste honey-garlic piletina. Malo izazovnije je pohovana piletina sa pomorandžom, treba dosta sastojaka i malo brzine, ali je fantastično jelo. Taj recept je od male Kineskinje na yt, Souped up recipes, gde ima dosta interesantnih, autentičnih kineskih recepata.
U poslednje vreme sam se navukao na ramen, najčešće stavim udon, a supa je ili thai red curry sa kokosom, ili poslednja neka japanska supa. I naravno kuvano jaje sa tečnim žumancetom. I iznenađujuće je koliko prija, a nije ni teško napraviti. Samo za autentičnost su potrebni i svi sastojci, uz što manje zamena.

PXL_20241216_232151280.jpg
PXL_20250427_222805166.jpg

Prvi vesnik leta u Srbiji, već 4. godinu zaredom... 🙄

Mislim dobra je reklama ali dosadi posle 4 godine slušanja.

Vrh