Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

У неким племенима у Авганистану је традиција да се неверна жена силује. У неким је традиција да се силована жена убије каменовањем, док у неким племенима прељубник мора да одведе жену и да њеном мужу купи нову жену. Жене се у свим племенима купују.

Замислимо сад тај ментални склоп кад дођу у Немачку са високим степеном сексуалних слобода.

У неким племенима у Авганистану је традиција да се неверна жена силује. У неким је традиција да се силована жена убије каменовањем, док у неким племенима прељубник мора да одведе жену и да њеном мужу купи нову жену. Жене се у свим племенима купују.

Замислимо сад тај ментални склоп кад дођу у Немачку са високим степеном сексуалних слобода.
Ili recimo onaj njihov običaj da dok ti neko kuca na vrata i traži utočište, ti moraš da ga primiš i ugostiš pa makar bio i tvoj neprijatelj ili makar bio kriminalac koji beži od zakona. Ali čim on izađe iz tvog sela možeš da ga ubiješ s leđa bez ikakvog pardona.

Evo, ko ne veruje:

Poremećen narod potpuno. Niko nikad nije uspeo da ih trajno civilizuje i uljudi.

I sad ti kao treba takve da puštaš masovno u Evropu... Ma idi begaj. Taj koji je to smislio taj usiljeni Evropski multikulturalizam treba da visi sa Trijumfalne kapije.

Kod nas se žene prodaju kao mlade na svadbi.b😁

Slažem se Benderu ovo predzadnje što si napisao. Na to sam i mislio nekad i neki i ne može samo ljubavlju i razgovorom da se popravi, naravno.

Ali oni koji jesu popravljivi slučajevi ja verujem u drugu šansu.

Mnogi od njih Došljak beže odatle glavom bez obzira i traže azil baš jer su i sami ugroženi.

I dok je imigracija bila individualna, pa čovek od u potrazi za boljim životom i željom da ga tu negde napravi, to možda i može da se prevaziđe.
Al kad su svi đuture krenuli, pa kud svi tu i mali Mujo...

Mnogi od njih Došljak beže odatle glavom bez obzira i traže azil baš jer su i sami ugroženi. (Nemam još podešenu ćirilicu na tastaturi, pa ne mogu da te cititam, izvini)
Pa upravo mnogi. A onda sa njima ima i onih drugih. Sve ukupno ih ima mnogo više nego što možeš pojedinačno da proceniš.

@roger34 Baš da bi pružio šansu onima kojima pomoć treba ne možeš ih ni đuture odbaciti i staviti trajnu i kompletnu zabranu na traženje prava na azil

Mislim da sam u više navrata pisao da za nasilne i beznadežne slučajeve smatram da treba da se udalje i izoluju, odnosno da za njih nema nade.

Naravno da ne mislim da ko ukrade nešto, da treba da mu seče ruka ili nešto slično.

Ali ako neko uradi nešto nečuveno, i pokaže da je željan nasilja i zla, i da ne želi da se menja ili ne shvata zašto je problem, on treba da bude izolovan iz društva, a ne vraćen među ostale ljude.
Neki to misle o nama posle Srebrenice. Naravno neopravdano.
Neka misle. Ja podržavam slobodu govora i mišljenja, kao i stereotipe. Smatram da u svim stereotipima ima pola istine. A kad naiđem na nekog ko greši, ja mu ukažem na to i objasnim zašto. Razumni promene mišljenje, lično sam to viđao. Pajseri će da ostanu pajseri i da misle isto kao i pre.

Moj stav i politika je da lajem po drugim narodima ali se ne ljutim kad drugi laju po mom ako su iole u pravu i na mestu. Isto tako mogu da neki narod ne podnosim ali da kažem da im se divim na tome i tome. Kao npr što Engleze smatram đubradima kad se radi o politici ali im se divim kakve glumce imaju i kakve su inženjere i naučnike imali. I pisce npr.

Ljutim se na neke zapadnjake kad kažu da smo JEDINI nasilnici na Balkanu.
Ne ljutim se kad samo kažu da smo nasilnici, odnosno skloni nasilju. Jer realno jesmo.

Možda, ali ne možeš ni žrtvovati svoj narod tako što ćeš ih sve pustiti da uđu, niti očekivati da neko prihvati da mu se sruši standard kako bi se sve to platilo.

Možda, ali ne možeš ni žrtvovati svoj narod tako što ćeš ih sve pustiti da uđu, niti očekivati da neko prihvati da mu se sruši standard kako bi se sve to platilo.

To nisam ni mislio da treba.

Ugl ih 'uvozimo' jer našoj ekonomiji treba.

Pa mi jesmo napredovali.

Ali ovi koji sada osvajaju Evropu baš i nisu.
Odnosno jesu napredovali u jednom trenutku a onda su ih ponovo vratili u mračno doba.

Ugl ih 'uvozimo' jer našoj ekonomiji treba.
More like "jer *naši hoće da uštede i da se omaste još više" nego što nam stvarno treba.

Trebaju nam samo vozači trenutno. Jer su SNS debili oterali mnoge naše u EU.

* Ispravka - naši i strani korporatoidi koji posluju kod nas, a naši im beskonačno ugađaju i povinuju im se.

Kod nas se žene prodaju kao mlade na svadbi.b😁

Slažem se Benderu ovo predzadnje što si napisao. Na to sam i mislio nekad i neki i ne može samo ljubavlju i razgovorom da se popravi, naravno.

Ali oni koji jesu popravljivi slučajevi ja verujem u drugu šansu.

Mnogi od njih Došljak beže odatle glavom bez obzira i traže azil baš jer su i sami ugroženi.
Многи беже од дивљаштва, а многи иду само са циљем да узму паре без жеље да се прилагоде на услове домаћина. Отуд и имамо серију пораста расно-религијског насиља у земљама ЕУ палалелно са мигрнтском кризом.

Zato i kažem nije fer prema ovima što beže od divljaštva da sasvim spustimo rampu.

Koliko vidim nasilje je ugl seksualno. Bilo bi rasno-religijsko da su pikirane grupe ondnosno žrtve unutar tih grupa birane baš zbog pripadništva određenoj rasi ili religiji. A mislim da to ovde nije odlučujući faktor. Seksualno ćemo ih napastvovati baš jer su bele Nemice. Ne, nego jer su žene.

Ne slažem se uvek sa South Parkom ali ovaj deo su pokidali kako su sažmeli :D

I u pravu su. Islam je previše nazadan i restriktivan. Otud i njihova podivljenost kad vide ženu koja nije Crna mrlja.

Nije problem samo u najgrubljem nasilju. Odsustvo svake ambicije da se prilagode postojecem nacinu zivota, formiranja zatvorenih mini zajednica, odbijanje ucenja ili pricanja lokalnog jezika...

Nisu samo olosi i silovatelji problem. Recimo u grupi od 10 doktora, dvoje arapskog porekla pricaju nemacki. Ali u grupi od 10 doktora, 7 arapskog porekla pricaju arapski. I onda troje promeni odeljenje. A onda dobijes jedno celo odeljenje koje je razlicito i otudjeno.
Da li je ono troje u tom slucaju krivo sto ne zele da u svojoj drzavi, u svom gradu, u svojoj maticnoj kuci, budu stranci?

Lice i kvalitetom hrane jedni na druge. :D
U mojoj kuci 20 godina traje sprdnja sa ruskim slatkisima i razdeljivanje istih dalje kad ih dobijem na poklon. :D

Zato i kažem nije fer prema ovima što beže od divljaštva da sasvim spustimo rampu.

Koliko vidim nasilje je ugl seksualno. Bilo bi rasno-religijsko da su pikirane grupe ondnosno žrtve unutar tih grupa birane baš zbog pripadništva određenoj rasi ili religiji. A mislim da to ovde nije odlučujući faktor. Seksualno ćemo ih napastvovati baš jer su bele Nemice. Ne, nego jer su žene.
Није углавном сексуално насиље. Имаш пуно напада ножевима и залетања колима на хришћанским празницима, посебно адвенти и сл. буду мета напада.

Имаш и социолошки поглед људи из заосталих муслиманских држава да су западне жене које нису закривене фереџама неморалне и да заслужују да буду силоване.

Што се тиче оних који желе да се склоне из дивљине, еманципују и прилагоде, за њих је проблем што ће увек бити стигматизоавни од домицилног становништва.

Prijatelji koji žive i rade u Nemačkoj - a otišli su bez ikakvih stavova o Arapima - kažu da su Arapi često lenji i očajni radnici.

Kažu da čak i među onima koji žele da rade, ne može čovek da se pouzda u njih.

Naravno, ne svi. Ali kad su radili sa Arapima više su imali štucanja i praznog hoda nego kad su radili sa Evropljanima. Neki (ovi Balkanci) su živce pokidali sa Arapima.

Ja nisam radio sa njima ali znam kakvi su po svojim matičnim zemljama. Sve se svodi na "Inšala' ". Vidiš na ulici čoveka koji prelazi usred talasa automobila. Kaže vodič njemu je to Inšala, biće kako Alah kaže. Ako pogine, to je jer je Alah tako hteo. Ako ne pogine, to je jer je Alah tako hteo.

Onda posle se voziš autobusom i vidiš kako pored proleće automobil u kontra smeru 100 na sat. Vodič kaže "isto kao onaj što pretrčava, rezon im je biće kako bog odluči".

I šta onda čovek da radi s takvima...
I kako da sa takvim mentalitetom grade neko dobro i uspešno društvo. Bilo u Evropi bilo tamo u pustinji.

Nema tu šta, nismo svi isti. Ne deli život i majka priroda svima iste karte. Nažalost tako je.

Имаш пуно напада ножевима и залетања колима на хришћанским празницима, посебно адвенти и сл. буду мета напада.

Kao kod nas.

Ima svega. Poenta je samo u onome što sam govorio 😁 ne spuštati rampu za sve, pojedinacno ceniti i odobravati azil i privremeni boravak kad je to opravdano i integrisati ljude koji žele. Verujem da većina nije došla da ubija i siluje nego da bolje živi.

Има и код нас нешто слично иншалах - дај Боже, даће Бог и не до Бог.
Naravno, samo ne u tolikoj meri i toliko rasprostranjeno. 😁

Još se sećam onih videa gde Arapi ratuju u Siriji. I kako postigne pogodak iz zasede (recimo na tenk) tako ceo blok krene da arlauče "alaaaahu akbaaaar". Ne vredi, taj Alah im u krvi, u DNK. Onda naravno sve to čuju neprijateljske snage, lociraju ih, dovedu topovnjače ili artiljeriju i potamane ih sve.

Ceo život i um im se revolvira oko tog Alaha. Zato nema učenja i napretka.

Nema tu šta, nismo svi isti. Ne deli život i majka priroda svima iste karte. Nažalost tako je.

Majka priroda sigurno ne deli ni nacionalne i etničke karte, je*em mu mat*e*. 😄

Ja o 50% Srba imam mišljenje kao vi o Arapima. I šta sad. Tu sam gde sam. Nisam najsrećniji što je tako. Uopšte nisam. Razočarao sam se toliko puta..

Vrh