Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Pa postoje genetske razlike i među narodima. Sad, to što je danas dogma pričati o tome, to je već druga tema.

A razumem tu tvoju kivnost na deo Srba. I ja mislim slično. Zato se ni ja ne durim kad nas zapadnjaci prozivaju po osnovu stereotipa ili primitivizma.

Ono što sam se raspravljao s tobom i još nekima na ovoj istooj temi je bilo jer smo govorili o licemerju EU koja kaže da su Srbi bili jedini zlikovci u 20. veku a ostali su svi gospoda. I da su ti ostali radili i zaslužili da uđu u EU a mi nismo.

A da oni pak kažu da je ceo Balkan pun primitivaca, ne bih zamerio. Jer to jeste istina. Zameram kada lažu za jedne, za njihove pulene, a nas predstavljaju kao drugačije. A u realnosti smo svi slični. Nego su neki bliži Rusiji ili su katolici pa su dobili ulaznice u EU preko reda. A mi možemo i Vojvodinu da predamo i priznamo i opet ne bi zatvorili nijedno poglavlje pristupa.

P.S.
Ne kažem da će išta biti s Vojvodinom, kažem hipotetički kao primer. Da šta god uradimo i damo, liderima zapadne EU nikad nećemo biti dovoljno dobri kao ove neke komšije oko nas.

Poslednja izmena:
Kao kod nas.

Ima svega. Poenta je samo u onome što sam govorio 😁 ne spuštati rampu za sve, pojedinacno ceniti i odobravati azil i privremeni boravak kad je to opravdano i integrisati ljude koji žele. Verujem da većina nije došla da ubija i siluje nego da bolje živi.
Пази, код нас има сад политички инструисаног насиља, и то терора владајућег режима, што није баш аналогно са појединачним али честим етно-религијски мотивисаним насиљем.

Нисам за онемогућавање миграције, али сам против масовне миграције и последичног поремећаја цене рада, тржишта некретнина и социјалне структуре насеља (гетоизација).

Naravno, samo ne u tolikoj meri i toliko rasprostranjeno. 😁

Još se sećam onih videa gde Arapi ratuju u Siriji. I kako postigne pogodak iz zasede (recimo na tenk) tako ceo blok krene da arlauče "alaaaahu akbaaaar". Ne vredi, taj Alah im u krvi, u DNK. Onda naravno sve to čuju neprijateljske snage, lociraju ih, dovedu topovnjače ili artiljeriju i potamane ih sve.

Ceo život i um im se revolvira oko tog Alaha. Zato nema učenja i napretka.
Sad me podseti na onaj snimak kamera / telefon prati ruski avion iznad, na ljudi koji oko snimatelja pucaju. Odjednom snimatelj poviče "pogođen je! otpadaju delovi!", dok po obodu snimka možeš da vidiš da svi beše i neko viče "to je bomba, magarčino". Ne znam da li su su titlovi tačni, ali delovalo je tako.

Elem, meni lično domaći Rusi baš dobro došli, doneli su kritičnu masu za neke stvari kojih je inače malo bilo, kao što su mesta gde se ne puši.

Radio sam par Arapa, jednim koji se doselio kod nas, i nekima iz (mislim) Dohe ili tako negde.
Ovi su bili visoko obrazovani (jedan sa doktoratom, na dobrom položaju), i fino smo se "razumeli". Ima uvek malo neke tenzije, kao da obaramo ruke, ali prikriveno.
Rekao bih da me je i onaj iz Dohe doživeo kao sebi bližeg, od recimo brbljivog italijana, koji je radio za "moju" firmu, pa kad se negde udaljio, arapin me pitao zašto trpim tog italijana koji se ponaša ko neka žena...

Poslednja izmena:
код нас има сад политички инструисаног насиља, и то терора владајућег режима, што није баш аналогно са појединачним али честим етно-религијски мотивисаним насиљем.

Da, ovo naše je organizovano i prožima sve pore društva. Manijaci iz Ćacistana mene za sad više brinu od dostavljača iz Uzbekistana. Videćemo kako će se razvijati dalja bezbednosna situacija.

Zameram kada lažu za jedne, za njihove pulene, a nas predstavljaju kao drugačije. A u realnosti smo svi slični. Nego su neki bliži Rusiji ili su katolici pa su dobili ulaznice u EU preko reda.

Znaš da i neki odavde poput recimo Centarfora i Konilja kažu to isto. Hrvatska i Srbija? Dva sveta. Dva univerzuma. 😄 Nikad to nije bilo ili neće biti isto i tako u krug.

Ћацистан је пролазна представа.
Неки муслимански гетои несрпског говора би били јако опасна појава.

Da, malo se širi iz dana u dan a i paradigma je celog tog režimskog dela društva koji traje već predugo, 13 godina kao minimum.

Nit je istina da je Balkan homogen nit je toliko heterogen. A genetskih razlika ima ali etno i nacionalno postavljenih koji bi uticali da su neke nacije sklonije zlu nema. To je sve kultura i običaji, stepen razvijenosti društva i pojedinačne sklonosti...

Nije problem jedan dostavljač za Glovo iz Uzbekistana.

Problem je 50.000 radnih dozvola ove godine kojima se srozava cena rada Srbima generalno. I biće problem 100.000 radnih dozvola sledeće godine.

Dakle nema se mere i plana. A sve to samo zbog pohlepe nekolicine i korumpiranosti države.

Vozača - nam nedostaje. Neka dođu. Privremeno.
Čistačica po velikim objektima - nam nedostaje. Neka dođu koliko mora. Privremeno.
Dostavljača - nam verovatno nedostaje (ne znam, nisam upućen). Neka dođu. Privremeno.

Ali ovde se od nedavno uvoze i kasiri, i magacioneri, i kuvari, i roštiljdžije, pekari, radnici u Idei, tehničari i svašta nešto.

E ja sam protiv toga. Mora da postoji plan i mera i da se striktno primenjuje to. A ne da mi neofudalska đubrad, i to neki od njih iz inostranstva (Merkator) srozavaju cenu i tržište rada samo da bi ućarili još koji procenat zarade i napunili doopeta parama.

Uostalom, ja se od vas dvojice kako po sklonostima, tako i po stavovima i (ne)prihvatljivosti kojekakvih društvenih pojava, toliko razlikujem da po vašoj teoriji nikako ne bih mogao biti Srbin zajedno sa vama.

A ipak jesam uprkos tolikim razlikama.

Da, ovo naše je organizovano i prožima sve pore društva. Manijaci iz Ćacistana mene za sad više brinu od dostavljača iz Uzbekistana. Videćemo kako će se razvijati dalja bezbednosna situacija.
Neprijatna je pomisao da od politicki zasticenih kriminalaca ne moze da te zastiti niko. Nekada je to bila mala, privilegovana grupica. Sada je prosirena za dva reda velicine na osrednje, pa i na sitne, jajare, secikese, koji su i inace mnogo opasniji od organizovanih kriminalaca koji se redje upustaju u sukobe sa gradjanstvom, vec se upucavaju izmedju sebe.

Ali je ta pomisao tacna. Vec na nivou policije, ti se predmeti guraju pod tepih. A ako zatreba, i na nivou tuzilastva.

Odnos politicke zasticenosti i tezine dela koju je "dozvoljeno" uciniti je znacajno pogorsan zbog oba faktora. Nekada je morao biti, tipa, bata na AV ili policijski inspektor, da bi smeo da ti ucini neko osrednje delo i prodje nekaznjeno. Sitnije od toga, mozda je mogao da te udari autom(u auto), pobegne, pa da se "ne nadje".

Sad sitna jajara moze naocigled kamera da te udari pesnicom u cacilendu, nanese ti teske telesne povrede, i nista. A ne verujem da je ista razlicito i da te udari u tvojoj kuci. Jos opasnije od toga sta ce stvarno biti sa tom jajarom, je, da on u svojoj glavi misli da sme to da ucini.

Uostalom, ja se od vas dvojice kako po sklonostima, tako i po stavovima i (ne)prihvatljivosti kojekakvih društvenih pojava, toliko razlikujem da po vašoj teoriji nikako ne bih mogao biti Srbin zajedno sa vama.

Ja samo mislim da si još mali. Ja sam negde do 32-35 bio ubeđen da sam više Švaba no Srbim (a imam i porodičnog opravdanja :p)

Ћацистан је пролазна представа.
Неки муслимански гетои несрпског говора би били јако опасна појава.
Ali drzavno dozvoljen kriminal nije. Traje u jacem ili slabijem obliku 40 godina i zasluzan je za 95% svih ozbiljnih dela u Srbiji. I 100% organizovano kriminalnih dela.

Tebe previše vuče ta Evropska liberaška i tolerantska priča.

To je plemenita ideja ali je na istoj ravni kao komunizam - to je utopija, nedostiižno je i neodrživo. (kao i kapitalizam)

Samo što Evropljani kažu i smatraju da komunizam ne može da uspe. Dok za multikulturalizam i dalje slepo veruju da može i da "samo nije još uvek lepo implementiran".

Dakle kao zreli su da shvate da je komunizam nedostižna utopija, a i dalje nesposobni da shvate isto i za multikulturalizam.

Previše plemenit i naivan pristup, da se svako može promeniti i popraviti, koji će možda imati osnova i potencijala tamo negde 3050. (ako poživimo dotle). Alli ovde i sada, rešavati svaki problem beskrajnom tolerancijom i verom u svakoga, nije održivo. Jer postoje ljudi koje ne zanima tvoja dobra namera niti koegzistencija sa tobom.

Samo što Evropljani kažu i smatraju da komunizam ne može da uspe. Dok za multikulturalizam i dalje slepo veruju da može i da "samo nije još uvek lepo implementiran".

Dakle kao zreli su da shvate da je komunizam nedostižna utopija, a i dalje nesposobni da shvate isto i za multikulturalizam.

Da, čitao sam pričao si o tome vrlo nedavno ;)

Jesam liberalniji ali eto isto Srbin.

Pa pisao, ali moram opet.

Jer me baš bode ta diskrepanca, da Evropljani kapiraju i raskrinkavaju jednu stvar, a ne mogu da uoče isti šablon i iste izgovore kod druge.

Ne veruju u komunizam a veruju u veliku splačinu naroda, religija i kultura smućkanih u periodu od 50 godina.

Mislim može i to. Ali ako je negde reda veličine 50.000, jednog manjeg grada. Ne 50.000.000. I to kad je dominantna imigrantska religija ona koja nimalo ne podnosi druge i smatra ih nevernicima i neprijateljima. Ne ide to tako. Nije održivo.

Parovic i Sarovic sve su popularniji.
Mislim da su oni raskrstili sa radikalskom ideologijom.

Parovic isto kao i ja smatra da nam je potrebna mnogo mnogo jaca kriza da bi se stanovnistvo dovelo do odredjenih spoznaja.
Navodi primer Milosevica i srpskih poraza koji nisu doveli do ubedljivog poraza MIlosevica 2000.
Srbija se po njemu nalazi u procesu samounistenja sa cim se potpouno slazem.
Tvrdi da se nigde u svetu ispred administrativnog centra grada nalazi divlje kampersko naselje puno kriminalaca.

Na zalost i ovaj Parovic je pametniji od svih iz sadasnje tzv opozicije koja je u parlamentu.

Ja ne mogu da verujem da je to radikal koji se prikriva, previse je pametan.

Poslednja izmena:
Бити паметнији од парламентарне опозиције којој Вучић скупља потписе није неки неостварив циљ.

Parovic prica ono sto se Marinika ne usudjuje, da sledi priviatizacija i ukidanje fakulteta.
Parovic prica o ogromnom naporu radikala da unisti domace institutre, zavode za proizvodnju semena.
Taj proces razgradnje pocinje jos sa zutima.
Veoma je kritican o Seseljevim teorijama.

То уништавање института и њихова приватизација је већ почело. Ево Јарослав Черни као пример.
Очекујем следећи степен да се приватизују заводи за јавно здравље, комунална предузећа и профитабилнији део здравства - специјалне болнице.

То уништавање института и њихова приватизација је већ почело. Ево Јарослав Черни као пример.
Очекујем следећи степен да се приватизују заводи за јавно здравље, комунална предузећа и профитабилнији део здравства - специјалне болнице.
Počni da proričeš sudbinu, možda uzmeš neku kintu.

To je već rešena stvar, ali nisi mogao da znaš ništa o tome.

Najgore od svega da se sadasnja tzv opozicija potpuno slaze sa SNS kada je u pitanju privatizacija.

Da li kod nas stvarno postoje povampireni neonacisti ?
N1 tvrdi da u NS postoje.
,,.... Nekoliko dana uoči skupa, na društvenim mrežama neonacističke grupe najavljivale su dolazak ispred Crne kuće uoči nastupa... ,,

Neo nacisti i kad rade dobre stvari to je uvek zlo.i to je put ka još vecem zlu.

Ako postoje (onda su oni opozicija) teško nama sa takvom opozicijom.

Vrh