Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Stalno potencirate migrante a ja sam siguran da je više silovatelja naših... Znaš ja sam čovek sa neke seksualne margine tako da kažem i čega sam se sve nagledao i naslušao...

Nismo ni mi mnogo normalni...
Ček, ček.
Kod nas naravno da su naši, kad i nemamo toliko migranata.

Nekako mi se čini da je razgovor otišao na stranu gde mi više nije jasno šta hoćemo da zaključimo.

Noki

Inače ako ti nešto znači, da je do mene, delegirao bih par dr Topolja ili dr Novičoka posred Saudijskog poluostrva.

Ali koliko god ti ne voleo SA i šta radi gejevima i ženama, sad ćeš više da se obrušiš na mene zbog te izjave nego zbog njih 150 miliona poremećenih, malicioznih, opasnih i nezaustavljivih.

Tako da ako te zanima šta mislim o Saudijskoj Arabiji i njenim cistama, eto to mislim.

A i oni misle isto o nama "nevernicima". Čak i gore.

Meni moze biti dobro skoro bilo gde, i svuda su mi prakticno otvorena vrata

Nekima će ovo zvučati da si omnipotentan a drugima da bi poput korova svuda uspeo... 😁

@Bender Rodriguez

Nikad te nisam čuo ni kod jednog gay stradanja da si se zabrinuo prosto jer smatraš da je i "gejizam" deo velike agende... Sem ako ćute i nema ih nigde.

Tako da idemo rame uz rame sa migrantima... To ti je sudbina ljudi sa margine, uvek je prva asocijacija na nešto najgore i niko nas ne voli 😁

@roger34 pa i u Nemačkoj je srazmerno populaciji... Šta sad, kao ima više silovanja nego pre dolaska migranata?

U svakom slučaju silovanja osuđujem ko god da ih radi...

To su samo tvoje konstrukcije. Jer si opterećen nekim trivijalnostima a ne vidiš šumu od drveta.

I nisi mi napisao šta si ti uradio povodom tog stradanja gejeva u Saudijskoj Arabiji?
Šta sad, kao ima više silovanja nego pre dolaska migranata?
Ma jok, ma kakvi...

Štaviše, najveći broj silovanja i porasta beleže tamo gde žive Srbi. Eto. Sad je sve u skladu sa PC i SJ standardima.

Искрено, није било неких вести о страдању гејева, можда сам пропустио на форуму.

@roger34 pa i u Nemačkoj je srazmerno populaciji... Šta sad, kao ima više silovanja nego pre dolaska migranata?

U svakom slučaju silovanja osuđujem ko god da ih radi...
Ma gde je srazmerno: https://thecritic.co.uk/germany-is-acknowledging-the-unspeakable/

41% stranci, 18% azilanti (Rajna Vestfalija, ali verovatno isto i drugde).
(i to je stranci po državljanstvu, a ima ih sigurno koje šacimetrijom ne bi brojali u domaće :))

Da pogledamo koliko se dešava: https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_in_Germany?utm_source=chatgpt.com
1995: 7.57 na 100K
2009: 9 na 100K
2023: 13,320, uz ~83 miliona stanovnika ispada 15 ili tako nešto. (https://www.dw.com/en/germany-sees-rise-in-sexual-violence-and-youth-offenses/a-72116932)
Naravno da ima više silovanja.

Искрено, није било неких вести о страдању гејева, можда сам пропустио на форуму.
Nemam ni ja pojma o čemu priča ali kapiram da očekuje da svi pratimo sva dešavanja koja imaju i najmanju LGBT odliku, i da reagujemo. Kao što je on jelte reagovao...

Saudijske psihopate ni Ameri nisu uspeli da malo približe civilizaciji niti da ih spreče da budu šerijatska despotija iz mračnog doba. A sad ja treba da plačem i reagujem što su gejevi išli u SA da ljubavlju menjaju šerijatsku zatucanost. Evo potresao sam se kao što sam se potresao za one žene iz Britanije i Amerike koje odu u Palestinu da šire ljubav pa završe silovane i rasčerečene. A svi im govorili da se ne petljaju i da ne idu tamo.

Nego to je ta neka nova škola misli koja se podmeće na zapadu, da uz dovoljno ljubavi i razgovora možeš svaki mozak i rezon da popraviš i odobrovoljiš. Zato ih dočekuju raširenih ruku u Evropi, zato puštaju na slobodu kriminalce i psihopate, zato im idu tamo u pustinju pa završe mrtvi i raskomadani, zato tolerišu SA i druge šerijate... Jer vlada to ubeđenje "samo im pokaži ljubav i promeniće se vremenom". Oće, oće. Evo sve trče.

Ma ubili su neka dva mlada momka al se ne sećam gde sam video vest. Svejedno svi sami biramo šta ćemo pratiti. Nije kao da je retkost od bičevanja sa 500 udaraca do smrtne kazne samo jer si gay u SA. Koliko ste zagriženi nekim temama, i ponavljate u krug, čudno da o ovome baš ništa ne znate.

Ma gde je srazmerno: https://thecritic.co.uk/germany-is-acknowledging-the-unspeakable/

41% stranci, 18% azilanti (Rajna Vestfalija, ali verovatno isto i drugde).
(i to je stranci po državljanstvu, a ima ih sigurno koje šacimetrijom ne bi brojali u domaće :))

Da pogledamo koliko se dešava: https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_in_Germany?utm_source=chatgpt.com
1995: 7.57 na 100K
2009: 9 na 100K
2023: 13,320, uz ~83 miliona stanovnika ispada 15 ili tako nešto. (https://www.dw.com/en/germany-sees-rise-in-sexual-violence-and-youth-offenses/a-72116932)
Naravno da ima više silovanja.

Vidim u članku da i dalje prednjače Nemci u seksualnim napadima...

Of the 11,329 suspects identified in such crimes, 6,892 were German citizens and just over a third, 4,437, were non-German suspects.

Kako god bilo ne verujem da postoji genetika koja ih tera na tako nešto... Treba istražiti uzroke iz kakvog okruženja dolaze, koje su traume eventualno sami doživeli, koje su kulturološke razlike, ako se nisu, zašto se nisu socijalno adaptirali... I onda odatle izvlačiti zaključke za ubuduće kad im treba nova radna snaga.

Ovi naši Pakistanci, Uzbekistanci i Šrilanđani za sad deliju svi maksimalno fini. Odlični su i kao dostavljači i kao vozači.

To je kao da mi kažeš "kako nisi ispratio vest da su u Palestini silovali i ubili ženu". Pa šta je tu novo? To je njima redovno st(r)anje.

Kažem - ispratim deo takvih vesti. A drugi deo ne ispratim jer em što se dnevno pojavi milion drugih vesti, em što nije nikakva novina da se u Palestini ubijaju i siluju žene.

Između posla, doma, porodice i drugih obaveza, i praćenja 300 drugih stvari i tema koje me interesuju, ne ostaje mi mnogo prostora i vremena da pratim gde je, ko i kad prekršio nečija LGBT prava i ukuse. Pogotovu ako i sami mediji ne izveštavaju o tome.

A i ne treba mi da se bavim time da bih znao i potvrdio da je Saudijska Arabija mračna despotija. Uostalom, ne znam ni šta bi očekivao da radim povodom toga... Da imam Topolj ili Novičok pa i ajd nekako... Ali ovako teško. 😁
Kako god bilo ne verujem da postoji genetika koja ih tera na tako nešto...
Zato što je postala dogma profilisati narode i kulture od WW2 samo zato što je jedna država to zloupotrebljavala i oterala u ekstrem.

A prenosi se kroz gene mnogo, mnogoo više nego što mi danas mislimo. I dokazaće se to u narednim decenijama.

Poslednja izmena:
Jbt komarci već da li je realno 😁 znam da nije tema... Al kad sam već ovde a zazujao jedan... Tek počeo maj... 😑

Vidim u članku da i dalje prednjače Nemci u seksualnim napadima...

Of the 11,329 suspects identified in such crimes, 6,892 were German citizens and just over a third, 4,437, were non-German suspects.

Kako god bilo ne verujem da postoji genetika koja ih tera na tako nešto... Treba istražiti uzroke iz kakvog okruženja dolaze, koje su traume eventualno sami doživeli, koje su kulturološke razlike, ako se nisu, zašto se nisu socijalno adaptirali... I onda odatle izvlačiti zaključke za ubuduće kad im treba nova radna snaga.

Ovi naši Pakistanci, Uzbekistanci i Šrilanđani za sad deliju svi maksimalno fini. Odlični su i kao dostavljači i kao vozači.

Pa da, ali Nemci su 85% populacije, ovi su do 15%.
Edit: A evo i drugih dela
Other statistics from that state: in 2023, 80.1 per cent of pickpockets were foreigners, as were 47.6 per cent of shoplifters, 47.3 per cent of burglars, 41.6 per cent of homicide suspects, and 37.1 per cent of suspects in violent sex crimes.
I je sve od 15% populacije.

(Mada mi i dalje mi nije jasno zašto o ovome pričamo?)

(Mada mi i dalje mi nije jasno zašto o ovome pričamo?)

E tako...

IMG_20250502_192053.jpg

Ako vas smaraju ove vama nebitne teme uvek možemo da se vratimo na početak - danas je dve godine otkako su počinjena dva masakra a zakoni nisu izmenjeni.

Ili vam je i to nebitno?
Ili vas neko tera da pišete ovde?
Ili nemate druge teme odmah pored ove?

Pa već i jesmo. I ja sam napisao šta je jedan od korena toga. Naopaka misao koja je podmetnuta zapadu da svi zaslužuju drugu šansu i da svako može da se promeni i popravi razgovorom i ljubavlju.

A oni koji su zapadu podmetnuli te misli u svojim zemljama praktikuju i primenjuju skroz druge standarde i zakone. Kod njih nema empatije prema silovatelju ili teroristi.

I oni grade zidove oko svojih zemalja. A nama u Evropi govore da ih rušimo i da pootvaramo granice.

Naopaka misao koja je podmetnuta zapadu da svi zaslužuju drugu šansu i da svako može da se promeni i popravi razgovorom i ljubavlju.

13-togodišnjaci nekad mogu.

Al baš taj zapad, konkretno SAD ne misli tako pa im i maloletnici idu na doživotne.

Mada mislim da sad postoji neka presuda-presedan da barem ne sme biti bez mogućnosti ranijeg otpusta.

Mene ne smara, samo sam izgubio nit, kako smo stigli dovde.

Elem, ja svakako mislim da bi zakoni morali da se izmene, ako ništa drugo da bi se formirao jasan zakonski (ili zdravstveno-zakonski) okvir kojim se društvo i pojedinci štite od kriminalnih radnji, tamo gde je jasno da postoji velika šansa da se one dogode.
U nekim slučajevima bih rekao da bi meni bilo intuitivno da su osobe poremećene. Negde je prosto potreban modus da se neko privremeno zatvori i prevaspita.

Manje-više nemam želju da određujem kako i šta, ali nešto mora.
Recimo, za decu ne mislim da postoji donja granica ispod koje ne postoji pritvaranje. Da li se to zove popravni dom ili zatvor, i da li vuče dosije je već viša matematika. Ali i ako je popravni dom, ne može biti otvorenog tipa, pa da beže kad hoće. KK je poseban slučaj, za njega mislim da ne može biti mentalno zdrav; ako jeste onda po mom mišljenju medicina nije baš na mestu (ali i to je već viša matematika za mene).

Neki 13-godišnjaci se mogu popraviti.
Neki ne mogu.

Pogubna je ta podmenuta misao da se svako na svetu može popraviti. Pogotovu da se može popraviti kroz ljubav i razgovor.

Koliko god delovalo kliše, tačan je onaj citat iz Betmena da "neki ljudi samo žele da gledaju svet kako gori".

Neki ljudi se rađaju kao psihopate, neki zli i neki sa prirodno većom agresijom. Može zapad to da ignoriše i gura pod tepih ali to su naučne činjenice.

Pa i meni se isto dešava kad ti paralelno pišeš dva odgovora meni. Ali ništa, sve kul, preživećemo. Snađem se ja.

Vrh