Почели су да убрзано секу делове моста и прирпемају га за демонтажу! Нелегално, нестручно и незналачки уништавају наш Стари савски мост!
To. Bukvalno kao kad bi se borili da ne sruse neku staru klupu koju zele da zamene novom/vecom. Naravno da je glupa ideja bila rusiti most bez da izgrade drugi u blizini pre toga ali tu smo gde smo..........sad ih treba pustiti da radeJa sam imao XY rasprava i svađa sa ljudima oko tog glupog mosta. Ne samo na forumu nego i uživo.
Postojanje takvih opičenih udruženja koja se bore za izgubljeni cilj i pogrešne ideje mi samo dodatno otežava u tim raspravama, jer ljudi postojanje takvih tvrdih glava vide kao dokaz da je uklanjanje tog mosta SNSovska ideja i namera, a svi drugi i opozicija bi ga inače šatro čuvali još 100 godina. Naravno, ni prvo ni drugo nemaju veze s mozgom.
A dok se ljudi objašnjavaju oko toga, postojeći most stoji zatvoren i protraćen, i samo odlaže dan početka gradnje i samim tim i dan završetka novog mosta. Ovo ovako je najdebilnija opcija. Em smo kraći za jedan most, em se završetak zamene odlaže umesto da se ubrza. Srpska posla.
Сложио бих се са првим делом поста, али не бих рекао да се због ове групе егзибициониста даље одлажу рокови. Било је у почетку оних неколико недеља блокада, али од тада се чини да све иде по плану.Ja sam imao XY rasprava i svađa sa ljudima oko tog glupog mosta. Ne samo na forumu nego i uživo.
Postojanje takvih opičenih udruženja koja se bore za izgubljeni cilj i pogrešne ideje mi samo dodatno otežava u tim raspravama, jer ljudi postojanje takvih tvrdih glava vide kao dokaz da je uklanjanje tog mosta SNSovska ideja i namera, a svi drugi i opozicija bi ga inače šatro čuvali još 100 godina. Naravno, ni prvo ni drugo nemaju veze s mozgom.
A dok se ljudi objašnjavaju oko toga, postojeći most stoji zatvoren i protraćen, i samo odlaže dan početka gradnje i samim tim i dan završetka novog mosta. Ovo ovako je najdebilnija opcija. Em smo kraći za jedan most, em se završetak zamene odlaže umesto da se ubrza. Srpska posla.
Паметније би било урадити као што раде немци. Прочитао сам негде коментар пре пар месеци да они граде нови мост поред старог док је функцији. Кад заврше изградњу новог моста, стари уклоне и на месту тог старог поставе нови и пусте га у саобраћај. Користе специјалне кранове за те потребе. Исто то је требало урадити и овде, али код нас се све увек ради наопако.Ja sam imao XY rasprava i svađa sa ljudima oko tog glupog mosta. Ne samo na forumu nego i uživo.
To je i bila ideja (laz) gradskog menadzera Cuckovica, sad ne mogu da nadjem ali jednom je rekao da ce graditi nov most (dve trake) s leve i desne strane pa ukloniti stari savski da svo vreme izvodjenja radova moze da se koristi most. A i pricao je pre dve godine da ga nece rusitiПаметније би било урадити као што раде немци. Прочитао сам негде коментар пре пар месеци да они граде нови мост поред старог док је функцији. Кад заврше изградњу новог моста, стари уклоне и на месту тог старог поставе нови и пусте га у саобраћај. Користе специјалне кранове за те потребе. Исто то је требало урадити и овде, али код нас се све увек ради наопако.
Попићу критике за ово, али морам ово написати. Моја највећа брига је што ће се овде много красти и користиће се материјал упитног квалитета. Више сам за то да се ово одложи, и да се доведе озбиљна фирма и стручњаци која ће ово градити, а не кинези. Исто то је урађено са надстрешницом због које је изгубљено 15 живота. Видели смо како су је кинези средили. Исто то ће бити и са новим мостом.
Da... i da potroše 100milki na eksproprijaciju na NBG strani i da zabodu taj novi most negde na Savsku pod uglom od 90 stepeni, pa da lepo imamo gužvanje tramvaja, automobila i autobusa na T raskrsnici ili kružnom toku... Potrošiš silne pare da napraviš novi čep.komotno su mogli da probiju novu ulicu i naprave most malo uzvodno od postojećeg, ali id*** nisu to uradili i sad mora da se čeka
Ozbiljna firma a ne Kinezi?Паметније би било урадити као што раде немци. Прочитао сам негде коментар пре пар месеци да они граде нови мост поред старог док је функцији. Кад заврше изградњу новог моста, стари уклоне и на месту тог старог поставе нови и пусте га у саобраћај. Користе специјалне кранове за те потребе. Исто то је требало урадити и овде, али код нас се све увек ради наопако.
Попићу критике за ово, али морам ово написати. Моја највећа брига је што ће се овде много красти и користиће се материјал упитног квалитета. Више сам за то да се ово одложи, и да се доведе озбиљна фирма и стручњаци која ће ово градити, а не кинези. Исто то је урађено са надстрешницом због које је изгубљено 15 живота. Видели смо како су је кинези средили. Исто то ће бити и са новим мостом.
To nista ne cudi, posto ovaj grad vode nesposobni ljudi, i to vec generacijama. Slicni oni koji su dozvolili da se napravi ona velika zgrada u Airport city-ju i blokira izlazak Djordja Stanojevica na Tosin bunar. Uvek se divim tome.Vučićev Najveći bilbord u zemlji je trebalo da bude izgrađen 50 metara uzvodno ili nizvodno, tako da ako ikada dođe do ideje i mogućnosti da se pravi novi most u produžetku BZĐ, da može lako da se sprovede nova saobraćajnica i pristup mostu.
Ovo što je urađeno je kao kad bi neko posadio kulčinu na početku Mirijevskog bulevara, tj. na njegovoj osi. Pomeri brate 50 metara levo ili desno. Pogotovu u Vučićevom slučaju kada lik drži sav prostor od Brankovog mosta do Sajma. Ne mora tvoja kulčina i bilbord da budu baš posred osa i ulica.
Mene više interesuje šta ovaj traktor istresa u Savu...Sta radi policija, nemam pojma?
Šta reći i za ulaz u Blok 45 u nastavku Dušana Vukasovića...To nista ne cudi, posto ovaj grad vode nesposobni ljudi, i to vec generacijama. Slicni oni koji su dozvolili da se napravi ona velika zgrada u Airport city-ju i blokira izlazak Djordja Stanojevica na Tosin bunar. Uvek se divim tome.
Vrlo je realno i da samo uzima voduMene više interesuje šta ovaj traktor istresa u Savu...
Da... i da potroše 100milki na eksproprijaciju na NBG strani i da zabodu taj novi most negde na Savsku pod uglom od 90 stepeni, pa da lepo imamo gužvanje tramvaja, automobila i autobusa na T raskrsnici ili kružnom toku... Potrošiš silne pare da napraviš novi čep.
I to je kao bolje od ovoga što imamo sad?
Ne znam ljudi, vi ovde konstantno reciklirate taj narativ o novoj poziciji mosta, kao da niko nije uzeo kartu grada - da jeste, odmah bi videli koliko ta ideja nema nikakvog smisla, da ne govorim o troškovima... par stranica iza je bila detaljna diskusija o tome...