Ja sam se nagledao izgradnje mostova ali ovakvu tehnilogiju još ne vidoh...nevereovatno zahtevni i obimni "pripremni radovi", sve više sumnjam da su nam uz most uvalili još neke gradjevine kojima tu nije mesto... Na najnovijim snimciima se vidi da rade i kanalizaciju (prolazi tik uz spomenik) , a na pristupni put su stavili ivičnjake---za čije babe zdravlje ako je to privremeni gradilišni put???
Pogledajte prilog 228211
Pogledajte prilog 228212Pogledajte prilog 228213
I mene je počela da kopka ova "kanalizacija", pa sam počeo da "tražim" šahove, "iz fotelje".
Npr, sa suprotne strane mosta (ne kažem da je to kanalizacija i da je šaht u funkciji, samo ukazujem)
(ovo do kontejnera je samo neka ploča-pokolac, tu ostavljena...)
Ko zna teren, zna da se Staro Sajmište nalazi ispod kote nasipa na kojem je i spomenik.
Naravno da ranije nisam obraćao pažnju, iako sam tuda prolazio i biciklom i peške i kolima hiljadama puta, ali sada sam baš potražio šahtove na Goggle, i da, oko zone ovih radova ih ima
Ovo ispod može da bude ploča od šahta ali ja zaista ne znam...
tako da, makar u blizini radova, na dubini, već postoji neka kišna kanalizacija i može biti, (nemam pojma niti tvrdim), da je ovo sada bila prilika da se polože nove cevi, eventualno obnovi i poboljša ili poveže postojeća kanalizaciona mreža... otkud znam, ne želim odmah da pomislim baš na najgore.... ovih dana se sve nešto nadam....